Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [GG WIN] wywoływanie emotek za pomocą tekstu bez polskich znaków

  1. #1
    Rozmowny
    Dołączył
    28.03.2012
    Posty
    52

    [GG WIN] wywoływanie emotek za pomocą tekstu bez polskich znaków

    witam!

    ciesze się, że w końcu wpisywany tekst emotki zamienia mi się automatycznie na emote.
    Jednak do pełni szczęścia brakuje możliwości wywoływania ich bez polskich znaków.

    Jest to oczywiście detal, ale byłby pomocny.
    Różnie piszemy wiadomości - jedni piszą je zawsze z polskimi znakami, drudzy od zawsze nie używają polskich znaków, lub nie mogą z powodu różnych obcojęzycznych klawiatór czy ustawień kodowania znaków windowsie. Istnieje nawet przypadek niemożności użycia literki Ć z powodu uruchamiania się panelu ati catalyst na komputerach z kartą graficzną ati/amd radeon. Nie którzy nie wiedzą jak ten skrót usunąć.
    W każdym bądz razie zmierzam do tego że nie każdy używa polskich znaków

    a jeśli chciałbym wywołać emote "myśli" o musze to zrobic z polskimi znakami.
    fajnie bybyło gdyby emotki wywoływał odnośnik np myśli lub mysli.

    gg 11.0.29.9632 (02.11.2012)
    win 7 ultimate 32bit sp1 (+wszystkie aktualizacje do dzis)
    flash 11.4.402
    java 7 update 9
    net framework 4 +aktualizacje
    norton internet security 2013

  2. #2
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    16.02.2012
    Posty
    118
    Z 90% ludzie nie piszących polskich znaków robią dlatego, bo się nie chce. Jak tak bardzo chce się uwzględniać takie rzeczy to po prostu zacznij pisać polskie znaki. Ewentualnie zrobić 2 odnośniki w przypadku słowa "myśli" niech emotka reaguje na <mysli> i <myśli> Mimo wszystko wolałem jak emotikonki nie pojawiały się przy wpisywaniu, bo teraz jak się pomylę to muszę za każdym razem kasować całą emotkę, a nie pojedynczy znak.

  3. #3
    Paulina
    Go
    psycode, było to już przeze mnie zgłaszane. dEB., chyba jesteś w mniejszości

  4. #4
    Super Moderator Awatar Qrix
    Dołączył
    09.02.2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2 LTE
    FW telefonu
    Android 4.4.4
    Posty
    4,513
    kompromisem jest rozwiązanie, w którym nie kasuje się emotka, tylko zamienia na tekst obcięty o ostatni znak, np:
    ustawiamy kursor za emotką, naciskamy backspace i mamy:
    <bezradny

  5. #5
    Rozmowny
    Dołączył
    28.03.2012
    Posty
    52
    Cytat Zamieszczone przez dEB. Zobacz posta
    Jak tak bardzo chce się uwzględniać takie rzeczy to po prostu zacznij pisać polskie znaki....
    Ewentualnie zrobić 2 odnośniki w przypadku słowa "myśli" niech emotka reaguje na <mysli> i <myśli>
    Kolego, nie prosze GG team o NIC NOWEGO. Jakbyś nie zauważył, prosze o przywrócenie STARYCH zasad, do kótrych przez kilka lat zdążyliśmy się przyzwyczaić, w gg10!
    tam odnośnik zamieniał się w emote automatycznie podczas pisania, oraz emote można było wywołać odnośnikiem zarówno z polskimi znakami jak i bez.
    Do tego się przyzwyczaiłem i do tego sądze przyzwyczaiło się wiele osób. A teraz w gg11 zostało to zmienione.

    I masz racje - często nie pisze polskich znaków z powodu lenistwa - kiedy rozmowa jest na luzie i nie jest zbytnio ważna. Ale często też rozmawiam z polskimi znakami, przy ważnych dla mnie rozmowach i w takich wypadach wywoływanie emotek mi się myli, bo raz odruchowo piszę ją z polskimi znakami, a raz bez, szczególnie kiedy się spiesze. I zasady w gg10 ułatwiały mi sprawe i nie rozumiem czemu zostały zmienione w gg11 skoto nikomu to przecież nie wadzi, jeśli są dostępne 2 opcje.

    i czytaj ze zrozumieniem bo chciałem by było dobrze dla wszystkich, zarówno dla tych "ą", "ę", jak i dla tych, jak to mówisz "leniwych", nie używających polskich znaków. Cytuje:
    "fajnie bybyło gdyby emotki wywoływał odnośnik np myśli lub mysli"
    słowo "lub" ma więcej niż jedno znaczenie (wywołuje emote tak lub tak - czy - wywołuje emote tak i tak - to jakby nie patrzeć to samo )

  6. #6
    Paulina
    Go
    Z logicznego punktu widzenia "lub" to nie to samo co "i". "Wywołam emotkę poprzez <myśli> lub <mysli>" oznacza, że jeżeli wywołasz przez <myśli>, to nie wywołasz przez <mysli>. "Wywołam emotkę poprzez <myśli> i <myśli>" oznacza, że obydwie opcje wywołają tę emotkę. Rozumiem natomiast o co Wam chodzi i proszę się nie kłócić

    Edit:
    Qrix mówi, że gadam głupoty, pewnie tak jest, bo wczoraj miał egzamin z matmy
    Ostatnio edytowane przez Paulina ; 06.11.2012 o 12:35

  7. #7
    Rozmowny
    Dołączył
    28.03.2012
    Posty
    52
    Cytat Zamieszczone przez Paulina Zobacz posta
    "Wywołam emotkę poprzez <myśli> lub <mysli>" oznacza, że jeżeli wywołasz przez <myśli>, to nie wywołasz przez <mysli>.
    oj z całym szacunkiem będę polemizował. To co napisałaś jest racją, jest jedno znaczenie słowa lub. Jadnak jest i drugie, wyglądające według Twojego przykładu tak:
    "moge wywołać emotke myśli używając odnośnika <myśli> lub <mysli>"

    ze słownika:

    "LUB
    1.spójnik łączący zdania lub ich równorzędne człony
    2.spójnik wyrażający możliwą wymienność lub wzajemne wyłączanie się zdań lub ich części.
    3.lub,albo,bądź, bądź też, czy też, ewentualnie"


    Jak widać pod słowo lub można podciągnąć zarówno Twoje Paulina rozumowanie, jak i moje. A jeśli dalej będziesz oponować przy swoim - to powiem, że w tej pierwszej wiadomości mogłem wyraźić się bardziej standardowo i jaśniej. Używając zamist LUB, spójnika "i"



    p.s.
    trzymam kciuki za dobrą ocene
    Ostatnio edytowane przez psycode ; 07.11.2012 o 01:04

  8. #8
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    16.02.2012
    Posty
    118
    I wyszedłem na najgorszego ;<
    Nie no, ja Was rozumiem. Fajnie by było, gdyby programiści wprowadzili opcję włączania i wyłączania emotikonek w rozmowie. Chodzi mi konkretnie o to, że jak napiszę np "" to żeby został średnik i nawias, a nie zmieniał w emotkę. To jest oczywiście moje zdanie, bo mi tak wygodniej Pozdrawiam wszystkich.

  9. #9
    Paulina
    Go
    psycode, a Ty znów spać nie możesz? Jakie tło masz w spadalcu? Możesz mieć rację, nie mam siły jednak teraz tego analizować. Szczególnie przed poranną kawą.

    dEB., luknij na post Qrixa, to rozwiązanie było we wcześniejszych wersjach GG i mi osobiście wydaje się optymalne.

  10. #10
    Rozmowny
    Dołączył
    28.03.2012
    Posty
    52
    Cytat Zamieszczone przez Paulina Zobacz posta
    psycode, a Ty znów spać nie możesz? Jakie tło masz w spadalcu? Możesz mieć rację, nie mam siły jednak teraz tego analizować.
    tło w spadalcu mam czarujące, a co-o?
    i nic nie analizuj, po prostu to przyjmij
    bo wszystkie rybki spią w jeziorze, tylko jedna spac nie może


    Cytat Zamieszczone przez dEB. Zobacz posta
    I wyszedłem na najgorszego
    nie no, na pewno starałeś się być najlepszy lub w miare dobry,
    a ja to jestem w stanie docenić

Podobne wątki

  1. [GG WIN] problem - wywoływanie emotek za pomocą tekstu
    By psycode in forum Ciekawe sugestie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 09.10.2012, 14:52
  2. Wybierak emotek na GGSymbian?
    By coopra in forum Aplikacja Symbian
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.08.2012, 11:42
  3. łączenie się za pomocą...
    By GAJES in forum Aplikacja Symbian
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 20.06.2012, 09:31
  4. Kodowanie znaków
    By Boss in forum Sugestie i pytania związane z forum
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09.04.2012, 23:11
  5. [BŁĄD] Wpisywanie tekstu.
    By Asmod96 in forum Testy
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11.03.2012, 23:40

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •