Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Czat Gg - Jak założyc?

  1. #1

    Dołączył
    10.12.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    Symbian
    Posty
    2

    Czat Gg - Jak założyc?

    Siema
    Ostatnio się dowiedziałem że istnieje taka możliwośc założenia Czatu GG więc postanowiłem coś takiego zrobic. Co muszę zrobic? Co musze umiec?

  2. #2
    Super Moderator Awatar Qrix
    Dołączył
    09.02.2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2 LTE
    FW telefonu
    Android 4.4.4
    Posty
    4,513
    musisz umieć pisać boty (stąd przeniosłem temat do działu botów) i posiadać własny hosting

  3. #3
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Witam,

    tak jak napisał powyżej Qrix musisz nauczyć się pisać boty i posiadać hosting www(można na własnym komputerze takowe środowisko stworzyć, aczkolwiek nie jest to warte nakładu pracy, w internecie znajdziesz nawet dobre darmówki). Owe boty piszę się w języku skryptowym PHP bądź python. Oczywiście lepszym tutaj rozwiązaniem(myślę że większość osób mający z programowaniem jakieś doświadczenie potwierdzą moje zdanie) będzie użycie PHP. Jeśli interesuje Cię czat musisz dodatkowo nauczyć się korzystać z baz danych(polecam MySQL bądź ewentualnie SQLite). Można też spróbować trzymać dane w plikach ale nie jest to ani wydajne ani miłe do ogarnięcia. Jeśli masz zerowe doświadczenie w tym co powyżej napisałem zajmie Ci trochę czasu zaczęcie od zera. Od razu mówię ze kursy PHP w necie nie są za dobre i ciężko nauczyć się z nich czegoś praktycznego jeżeli nie wie się czego się konkretnie szuka. W takim wypadku najlepiej kupić sobie książkę, wydatek naprawdę warty.

    Spodziewam się, że to trochę dużo do ogarnięcia lecz warto w tym kierunku się uczyć. Warto wpierw załatwić sobie, lub też kupić jakiś lepszy skrypt na owy czat i popracować na nim. Polecam zabawę bo naprawdę warto.

    Jeżeli nie interesuje Cię nauka itp. to można takowy czat założyć. Wiele osób udostępnia czaty za jedyną kwotę opłaty serwera na którym się czat znajduję. Ja zajmuję się trochę bardziej rozwiniętymi czatami ale jak byś chciał założyć to mogę Ci podać namiary na kogoś porządnego.

    Pozdr. Wazniak

  4. #4
    Rozmowny Awatar MKevas
    Dołączył
    15.11.2012
    Lokalizacja
    Gorzów Chrzanowski
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    Lumia 610
    FW telefonu
    Windows Phone 7.8
    Posty
    60
    Od stycznia rusza też serwis CzacikGG, stawiamy z wspólnikiem rozbudowane Czaty. Będzie możliwość też zarabiania na własnym Czacie u Nas

  5. #5
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    MKevas zastanów się co piszesz. Zarabić na czatach w tych czasach z punktu widzenia administratora czatu jest praktycznie nie możliwe. Dzieciarnia porozdawała skrypty i teraz kazdy woli zalożyć swój czat niż płacić za pkt. Poza tym koledze wyżej chodzi chyba o czat głowny, a nie kanałowy
    Ostatnio edytowane przez Wazniak96 ; 11.12.2012 o 11:43

  6. #6

    Dołączył
    10.12.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    Symbian
    Posty
    2
    Cytat Zamieszczone przez Ruloo Zobacz posta
    MKevas zastanów się co piszesz. Zarabić na czatach w tych czasach z punktu widzenia administratora czatu jest praktycznie nie możliwe. Dzieciarnia porozdawała skrypty i teraz kazdy woli zalożyć swój czat niż płacić za pkt. Poza tym koledze wyżej chodzi chyba o czat głowny, a nie kanałowy
    No właśnie. Chodzi mi o kanałowy wiem że trzeba pewnie dopisac na przekierowywanie pewnie;P tylko nie uiem sie za to zabrac panowie którzy pomogli +

  7. #7
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Nie trzeba robić żadnych przekierowań, ale jeżeli nie znasz wgl PHP to się za to nie bierz bo się tylko spalisz i napracujesz, a nic lepszego nie osiągniesz. W sieci pełno takich czatów, które co prawda działają ale są masakrą dla serwerów i leżą na granicy rozsypania.
    Lepiej zainwestuj i kup u kogoś kto się na tym zna, a unikniesz przekrętów, włamów i wyrzutów, że czat działa nielegalnie, lub właściciel nie potrafi zrobić tego o co się jego prosi. NP. większość "programistów" łamie prawa autorskie.

    Jak chcesz u mnie to napisz na pw lecz uprzedzam, że darmowy czat nie jest ponieważ utrzymanie serwera kosztuję, a też naprawdę wiele czasu poświęciłem na prace nad skryptem.

  8. #8
    Rozmowny Awatar MKevas
    Dołączył
    15.11.2012
    Lokalizacja
    Gorzów Chrzanowski
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    Lumia 610
    FW telefonu
    Windows Phone 7.8
    Posty
    60
    Ruloo. CzacikGG jest na nowym skrypcie bardzo rozbudowanym. Ruszamy z czatami glownymi i kanalowymi. Kazdy moze tetaz miec czat bo jest pelno skryptow w internecie, dlatego mam pewna zasade. Robic czaty lepsze od innych xd

  9. #9
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Rozbudowany to znaczy? 100 komend z czego 20% podstawowych używanych. Czasami liczy się te pare innowacyjnych funkcji, niezawodność i dopraciowanie, żeby zapiąć wszystko na ostatni guzik.

    Skoro twierdzisz, że jest tak fajny to możę się pochwalisz. ?

  10. #10
    Rozmowny Awatar MKevas
    Dołączył
    15.11.2012
    Lokalizacja
    Gorzów Chrzanowski
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    Lumia 610
    FW telefonu
    Windows Phone 7.8
    Posty
    60
    W tej chwili to niemożliwe:/ Bo:
    - czat nie jest jeszcze w pełni z panelem połączony
    - czat jest wyłączony gdyż nie moge sie dostać na swoje gg od poniedziałku

Podobne wątki

  1. czat na BotAPI
    By Beniooo in forum Boty
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 01.04.2015, 15:37
  2. problem z instalacją Czat gg
    By misiiek-92 in forum Boty
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09.09.2012, 21:44
  3. Jak stworzyć czat na GG?
    By I Eagle in forum Boty
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29.08.2012, 13:22

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •