Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Prosty skrypt czatu

  1. #11
    Rozmowny Awatar MKevas
    Dołączył
    15.11.2012
    Lokalizacja
    Gorzów Chrzanowski
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    Lumia 610
    FW telefonu
    Windows Phone 7.8
    Posty
    60
    Tu masz przykładowy kod na napicie się z kimś piwa:
    Kod php:
    <?php if(!$parts[1]) 
    {die(
    "Wpisz /piwo nick1 ;) ");} $q $db->query(" select numer from nicki where online ='1' " );
    while (
    $n $q->fetch_assoc())
    $odb[] = $n ['numer'];
    $mb->addBBCode"No i uzbieral kase! :D ".$main->nick($user['nick'], $user['staff'])." zaprasza uzytkownika $parts[1] na zimne piwo! ;) " FORMAT_ITALIC_TEXT ) -> setRecipients($odb) ;
    $p->push ($mb); ?>

  2. #12

  3. #13
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Butelka zapytanie:

    SELECT nick FROM chat WHERE online='1' ORDER BY RAND()

    Akcje robisz na schemacie

    if(!isset($wyraz[2]))
    {
    wysłanie dostępnych akcji i składni
    }
    else if($wyraz[1] == 'kopie')
    {
    wyslanie txt($user[nick].' kopie w dupe '.$wyraz[2]);
    }
    else
    {
    wyslanie txt('Podana akcja nie istnieje.');
    }

  4. #14
    Rozmowny Awatar MKevas
    Dołączył
    15.11.2012
    Lokalizacja
    Gorzów Chrzanowski
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    Lumia 610
    FW telefonu
    Windows Phone 7.8
    Posty
    60
    Ruloo, niech trochę się pobawią. nie dawaj gotowca

  5. #15
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Kevas to co daje jest jedynie schematem. Tworzenia tego nauczy się z czasem. ;P

    Tak ps. do Kevasa: coś mi ten kod wygląda na zrobiony na odpier....

  6. #16
    Rozmowny Awatar MKevas
    Dołączył
    15.11.2012
    Lokalizacja
    Gorzów Chrzanowski
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    Lumia 610
    FW telefonu
    Windows Phone 7.8
    Posty
    60
    No wiesz, gdzieś znalazłem stary skrypt i wkleiłem. Nie mam czasu na pisanie:p

  7. #17
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Rozumiem.

    W takim razie info dla Czatowicza. Jeżeli w tekście nie ma zmiennych ani znaków typu \r\n dajemy go pomiędzy ' ' żeby parser PHP nie parsował tego(co przekłada się na mniejszą ilość operacji-->szybkość skryptu). Druga sprawa: w addBBcode jest tylko jeden parametr-string do przesłania(zawierający formatowanie w postacie bbcode). Trzecia sprawa: do wysyłania tekstu raczej używamy metod danych nam przez BotApi, a nie die/echo/print/exit. Rozwiązanie na krótszą metę lub na nieestetyczny wygląd czwarta sprawa: kod staramy się ładnie uporządkować czyli układać, wcięcia itp

  8. #18

    help ;/

    to hm butelke chyba juz napisalem , /userinfo jeszcze pisze hm i chyba wszystkie cmd ogarniete mam... jeszcze pozoztaje mi poszukac server gdzie nie trzeba .DNS zmieniac bo tego nie ogarniam ;/ a tak to juz bym chcial zaczac pisac kanalowy... bo juz napisalem cmd "/say" , "/global" :p wg mnie chyba dziala... jak znajde jakis serv i przetestuje czat to zaczene sie do naprawienia bledow... , to mogl bym dostac jakies podpowiedzi np zapytania MySQL itd... do : tworzenia kanalu , kasowania kanalu , oraz szukania kanalu?... oraz podpowiedz co powinno tam sie znajdowac? z ile linijek? , ( to wg mnie jest trudne ;>) , prosze o odpowiedz... oraz jak mozna too jakis server Darmowy... najleliej by bylo... jak platny to 5zl max ;3 ... || juz myslalem ze mam wszystkie dobre cmd ale ja glupi... jeszcze 4 po za tymi w gorze mi brakuje ;/////// 1. "/au" ktora zliczy statystyki czatu np zarejestrowanych na czacie 1user/ow" :p 2. "/adnotacja" taka hm notatka... oraz do jej "/notatki" zeby odczytac. 3. "/top" zalezy mi o wieeeele bardziej na top wiadomosci niz znakow,slow... eh np top 10-20 rozpisanych userow'
    1. user: 1000wiadomosci
    2. user1: 999wiadomosci
    3. user3: 500wiadomosci. itd...
    ##
    HM... zapomnialem czwartej cmd... ale i tak juz duzo wymagam ;/ , prosze o odpowiedz.
    dopiero sie ucze o php ale juz z dwa lata sie interesuje czatami... wiec prosze zeby ktos nie pisal zebym to rzucil bo tego nie zrobie...
    Ostatnio edytowane przez Czatowicz ; 08.02.2013 o 18:52 Powód: dopisanie

  9. #19
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    /au zrobisz pobierając wszystkich z bazy, deklarując zmienną o wartości zerowej, a potem while`m z warunkiem, czy zapytanie zamieni się w tablicę asocjacyjną, robisz zmienna++,
    /adnotacja zrobisz robiąc tabelkę w bazie, do niej będą dodawane: id, treść
    /notatki podajesz id, skrypt pobierający notatkę o podanym id, i wyświetlający jej treść
    /top zrobisz zapytaniem
    Kod:
    SELECT * FROM `users` ORDER BY `wiadomosci` DESC LIMIT 20
    Przyjmując, że userzy są w tabelu\i `users` a pole `wiadomosci` zawiera liczbę wysłanych przez nich wiadomości, a potem whilem możesz dopisywać do stringa po nowej linii(
    Kod:
    $string .= "Ciąg dalszy stringa...[br]";
    ), a potem po prostu wyświetlasz
    Mam nadzieję, że pomogłem

  10. #20
    hm adnotacje i top juz napisalem
    teraz pisze /au i dalem takie zapytanie :

    $select = $db->query("SELECT * FROM `users`");
    .
    a nie znam sie na MySql to niewiem czy to dobre?.
    a cd /notatki to hm tez bym musial miec zapytanie bo inaczej nie napisze chyba :/

Podobne wątki

  1. [Skrypt v.1.0.0] Zmiana statusu i opisu.
    By TheDuliMen in forum Boty
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 23.01.2013, 18:04
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02.12.2012, 15:27
  3. Bot Skrypt
    By TheDuliMen in forum Boty
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 29.08.2012, 12:28
  4. Jeden skrypt kilka botów
    By Beniooo in forum Boty
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.08.2012, 16:43

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •