-
Nowicjusz
Instalacja do Program Files
Jak zainstalować GG11 do Program Files, a nie do Ustawień lokalnych?
-
Rozmowny
Obecnie GG11 ma możliwość instalacji tylko w tym miejscu, bez możliwości zmiany lokalizacji.
-
Nowicjusz
Ale to dziwne jest, takie nienormalne wręcz. W pracy mogę mieć GG. ale programy mogą uruchamiać się tylko z c:\Program Files lub c:\Windows.
Zresztą naturalnym miejscem instalacji programów jest właśnie c:\Program Files.
-
Rozmowny
Rodox: zobacz np. gdzie Ci się instaluje google chrome.
Ostatnio edytowane przez Aladeen ; 17.02.2012 o 20:34
-
tez bym chcial w program files. prosze zmienic to w finalnej wersji.
-
że tak zapytam: co to za różnica? i jedno i drugie to ten sam dysk C.
-
Doświadczony GGadacz
1. a czy do instalacji gg11 jest potrzebny dysk C ?? bo u mnie dyski zaczynają się od D , Programy Instaluje na E ( i to zazwyczaj nie do katalogu o nazwie "Program Files" ) .
2. czy gg11 bez problemu importuje archiwum z gg10 ( i wcześniejszych wersji ) ??
3. czy można jednocześnie używać gg11 i gg10 ( na 2 różnych numerach )
-
1. jest potrzebny folder %appdata% który niekoniecznie jest na C, ale zazwyczaj. Nazwa folderu jest między %% bo jest to tak jakby "skrót" do folderu, który w każdym systemie może być gdzie indziej
2. są problemy
3. można nawet na tych samych (jednocześnie), ale to nie jest tematem tego wątku, więc rozwijać nie będziemy
-
w program files, jak sama nazwa wskazuje sa tam pliki programow, i prosze zmienic na program files.
-
Przecież to żadna różnica który folder bo to i tak ta sama partycja C, jak dla mnie lepiej że appdata a nie program files bo nie muszę się bawić w ograniczanie dostępu do pod folderu program files innym użytkownikom komputera. Jeśli już mają zmieniać to na możliwość zainstalowania w dowolnej lokalizacji wskazanej przez użytkownika.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów