Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: błąd serwer zbyt długo wykonywał żądanie

  1. #1
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60

    błąd serwer zbyt długo wykonywał żądanie

    witam
    wiem że zaraz zacznie się gadanie o optymalizacji skryptu itp Ale Na 98% jestem pewny że to nie wina skryptu a hekko mówi że z serwerem wszystko Ok. Problem wygląda tak że często właśnie czat wywala błąd "błąd - serwer zbyt długo wykonywał żądanie" a skrypt wykonuje się dużo szybciej niż 10s podejrzewam że czas leci Na połączeniu z serwerem GG no Bo wcześniej ich nie było.
    Te błędy strasznie denerwują użytkowników a Ja nie mogę nic zrobić. Wiem też że u innych też pojawiają się te błędy.

  2. #2
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    Hmmm, kiedyś miałem takie błędy, okazało się, że to wina MySQL
    Potestuj połączenie z bazą przy powiedzmy 500 zapytaniach na wywołanie, i zobacz czas reakcji

  3. #3
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    z tego co mówi hekko ich serwery działają poprawnie i juz prawie kłóciłem się z gościem który mi odpisywał na maile

  4. #4
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Serwer www?

    Pamiętaj że dzielisz go z innymi użytkownikami

    Rozwiązaniem tego jest server dedykowany

    P.S. Jeżeli byłoby to związane z połączeniem z serwerem to by wszystkie czaty/boty wyswietlały błąd

  5. #5
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    no i właśnie większość czatów błąd wywala. Może to zalezy na którym serwerze tam u GG jest bot? Bo na 98% to nie jest wina hekko

  6. #6
    Bot Team
    Go
    Proszę za pomocą formularza https://boty.gg.pl/kontakt/ podesłać numery GG botów które mają ten komunikat.

  7. #7
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    A ja tam mówię że to wina serwera. Mam to samo z moim uslugodawcą. Zazeka się ze serwer dziala ok. Support tak mowi bo podczas odpalabia strony nie jest to az tak bardzo zauwazalne jak na botach. Np. Bota ktorego mialem na serwerze i dawal zwieszki przenioslem na VPS i jak ręką odioł.
    Majcon na hugo Ci dedyk? Chcesz 300 czatów stawiać.? Co wam ludzią odbilo na punkcie tych dedyków. Dobry VPS starczy w cholerę -.-

  8. #8
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    Miałem serwer u kuby i tam też były błędy rozumiesz? On miał swojego dedyka więc nie był przeciążony. Kontaktowałem się w tej sprawie z GGADMINEM Na pw

  9. #9
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Może też to być wina samego skryptu

    Zobacz sobie obciążenie serwera w panelu na hekko

  10. #10
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    akurat obciązenie serwera przy 7 czatach wyniosi 3,5 dziennie

Podobne wątki

  1. Kontakty nie są wysyłane na serwer
    By CookiMonster in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03.07.2012, 14:34

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •