Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Globalna reklama dochodzi tylko do mnie.

  1. #11
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    Zmień kodowanie pliku na utf-8 bez BOM . Możesz tez usunąć polskie znaki z wiadomości. Co do bazy skoro spammed jest to nic nie zmieniaj

  2. #12
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    jeżeli byłoby to kodowanie to i tak by global poszedł
    oli niżej pusta wiadomość

    Coś w kodzie źle

    - - - Updated - - -

    Kod php:
    <?php
    extract
    ($GLOBALS);
    if(!
    $parts[1]) die("$Czat Zła skladnia! Poprawna składnia /wyslij 1234");
    $q $db->query("SELECT * FROM `greklamy` WHERE `id` = '{$parts[1]}' OR `nick` = '{$parts[1]}'");
    if(
    $q->num_rows == 0) die("$Czat Nie ma żadnej reklamy o podanym id!");
    while(
    $re $q->fetch_assoc()) {
    $reklama $re['tresc'];
    }
    $db->query("UPDATE `nicki` SET `spammed` = 0");
    do {
    $numer $db->query("SELECT `numer` FROM `nicki` WHERE `zgoda`='tak' AND `ban` = '0' AND `spammed` = '0' ORDER BY `id` ASC LIMIT 1000");
    $la 0;
    while(
    $n $numer->fetch_assoc()) {
    $odb[] = $n['numer'];
    $la++; 
    }
    $main->cmdd("[REKLAMA]: {$reklama}\r\n---\r\nJeżeli nie chcesz otrzymywac reklam globalnych, wpisz /zgoda!"$odb);
    $db->query("UPDATE `nicki` SET `spammed` = 1 WHERE `ban` = 0 AND `spammed`=0 AND `zgoda`='tak' ORDER BY `id` ASC LIMIT 1000"); 
    } while(
    $la && $la <= 1000);
    $db->query("DELETE FROM `greklamy` WHERE `id` = '{$parts[1]}' OR `nick` = '{$parts[1]}'"); 
     
    ?>
    Masz kod powinien działać jak nie pisz priv
    Ostatnio edytowane przez Majcon ; 06.04.2013 o 00:47

  3. #13
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    kodowanie znam ten skrypt! Na pewno Chodzi o kodowanie Bo sam mam takie problemy czasem.

  4. #14
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Niech sprawdzi to co dałem (postawiłem) i zobaczymy kodowanie też może sprawdzić przecież

  5. #15
    Ten co wcześniej dał Wampirek jest ok.
    Zmieniłam kodowanie utf-8 bez BOM
    Tylko jest jeszcze coś xD... Jak wyślę reklamę globalną to reklama jest podwojona i także u innych zwykłych użytkowników tak jak na rysunku:czats.JPG
    _______________
    A co do Majcona co podałeś mi kod To sprawdziłam i wpisałam /wyslij [id] to wyświetla mi błąd w 13 linii...

    Ps Mam problem jeszcze z komendą /quiz w 24 linii i z /ankieta w 11 linii
    Jeśli byście jeszcze mogli mi w tym pomóc, to byłoby super.
    Przepraszam, że tak może się narzucam, ale zależy mi na tym...

    QUIZ:
    Kod php:
     <?php
    extract
    ($GLOBALS);
        if(!
    $parts[1]){
        die(
    "".$main->diee("Składnia /quiz on lub /quiz off ;)")."");}
        if(
    $parts[1] == 'on'){
    $q $db->query("SELECT * FROM `cau` WHERE `online`=1 AND `kanal` = '{$kanal}'");
         
    $i 0;
         while(
    $n $q->fetch_assoc())
         {
        
    $i++;
         }
        if(
    $i 2){
        die(
    "".$main->diee("Aby $i móc włączyć QUIZ na kanale muszą być minimum 2 osoby online ;)")."");}
         
    $main->cmdd($nick." Włączył QUIZ!! ;)",$dostepni);
       
    $main->echoo("Włączyłeś QUIZ\r\n POWODZENIA ;)\r\nJeżeli bedziesz chciał wyłączyć wpisz /quiz off");
        
    sleep(2);
       
    $main->cmdd("Komora losowania jest pusta;)",$dostepni);
       
    sleep(2);
       
    $main->cmdd("Zwolnienie blokady i losowanie pytania ;)",$dostepni);
       
    sleep(2);
        
    $q $db->query("SET CHARSET utf8"); // polskie znaki
    $q $db->query("SET NAMES `utf8` COLLATE `utf8_polish_ci`"); // polskie znaki 
       
    $q $db->query("select * from `quiz` ORDER BY RAND() limit 1 ");
         while(
    $los $q->fetch_assoc())
      {
        
    $id $los['id'];
      
    $pytanie $los['pytanie'];
      
    $a 'a) '.$los['a'];
      
    $b 'b) '.$los['b'];
      
    $c 'c) '.$los['c'];
      
    $d 'd) '.$los['d'];
      }
      
    $tim time();
      
    $q $db->query("update `channel` set `quiz`= '1', `quizid` ='{$id}', `quizczas` = '{$tim}'  where `kanal` = '{$kanal}' ");
      
    $main->cmdd("Wylosowane Pytanie[$id]\r\n------\r\n$pytanie\r\n----\r\n$a\r\n$b\r\n$c\r\n$d\r\n------\r\nAby odpowiedzieć napisz po prostu literke a,b,c lub d nie poprzedajac jej zadnym znakiem!\r\n------\r\nPamietaj, że masz tylko 40 sekund na odpowiedz ;)",$dostepni);
     }
     if(
    $parts[1] == 'off'){
     
    $main->cmdd($nick." wyłączył QUIZ",$dostepni);
         
    $q $db->query("update `channel` set `quiz`= '0' where `kanal` = '{$kanal}' ");
       }

    ANKIETA:
    Kod php:
     <?php
      extract
    ($GLOBALS);
       if(!
    $parts[1] || !strpos($msg'|')){
    die(
    "".$main->diee("SkÅВadnia pytanie|odpowiedz1,odpowiedz2,odpowiedz3,itd")."");}
    $ankieta $parts;
     
    $ankieta[0] = '';
     
    $ankieta trim(implode(' '$ankieta)." "); 
       
    $q $db->query("DELETE FROM `ankieta2`");
     
    $db->query("update `nicki` set `ankieta` = 0");
     
    $tekst explode('|',$ankieta,2);
     
    $lista[] = (trim($tekst[0]));gzdeflate(serialize($lista), 9));
        
    $te explode(',',$tekst[1]);
        foreach(
    $te as $newss => $news)
        {
        
    $new $newss+1;
        
    $db->query("insert into `ankieta2` (`id`,`odp`) values ('{$new}','{$news}')");
        }
        
    $q $db->query("select * from `ankieta2`");
         
    $ta '';
        
    $sa 1;
        while(
    $r $q->fetch_assoc())
        {
        
    $txtee substr($r['odp'], 0200).'';
        
    $ta .= ''.$sa.') '.$txtee."\r\n";
        
    $sa++;
        }
        
    $q $db->query("select `numer` from `cau` where `online`=1");
     while(
    $n $q->fetch_assoc())
        
    $odb[] = $n['numer'];
    $main->cmdd($nick."ustawiÅВ nowÄЕ ankietÄЩ\r\n------\r\n".$tekst[0]."\r\n------\r\ndostÄЩpne odpowiedzi to\r\n$ta\r\naby oddaÄЗ gÅВos wpisz /vote numer_odpowiedzi ;)",$odb);
    Ps dodam jeszcze, że mam w bazie 'ankieta2', 'id', 'odp', 'ilodp'
    Ostatnio edytowane przez sweet-girls ; 06.04.2013 o 03:12 Powód: Poprawienie

  6. #16
    Rozmowny Awatar ravas
    Dołączył
    15.10.2011
    Marka tel.
    Samsung & Alcatel
    FW telefonu
    Android (zmienna wersja)
    Posty
    53
    Tak to jest jak sie ma kogos skrypt i sie nie umie podstaw :banghead:
    Cytat Zamieszczone przez Becca Fitzpatrick
    Pamiętaj, że człowiek się zmienia, jednak jego przeszłość nigdy.
    Cytat Zamieszczone przez Bob Dylan
    Don’t criticize what you can’t understand

  7. #17
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Jak macie kogoś jechać o to że czegoś nie umi to się lepiej nie odzywajcie.. Każdy się uczy. Się państwo od razu mistrzami php urodziło...

    To już zadanie nie dla tego forum tylko forum php, i jeżeli już mówisz o jakiś błędach to podaj ich treść. Nie jesteśmy magikami żeby z fusów wróżyć, a ten kod jest po takich przejściach, że cholera wie co te dzieci tam przerobiły, a nie każdemu się chce wertować linijkę po linijce w poszukiwaniu błędu(nie zawsze występuje on w podanej lini).
    Ostatnio edytowane przez Wazniak96 ; 06.04.2013 o 13:13

  8. #18
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Ten skrypt jest ogólnie do pupy
    Ostatnio edytowane przez Qrix ; 07.04.2013 o 12:53 Powód: to forum więc pomoc udzielamy publicznie, a nie na GG

  9. #19
    Rozmowny
    Dołączył
    11.03.2012
    Marka tel.
    Nokia
    Model tel.
    500
    FW telefonu
    111.021.0028 Nokia Belle Refresh
    Posty
    60
    ten skrypt nie jest do pupy tylko dzieci, które go przerabiają robią same te błędy mam jeszcze uruchomiona tą wersje i wszystko działa

    - - - Updated - - -

    do pupy to sam jestes

  10. #20
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Majcon skoro twierdzisz, ze ten skrypt jest do pupy to sie pochwal swoim. Moze i najlepszy nie jest, ale większosc co nie dziala jest dorobione przez dzieci. Z tego co wiem na wampira wszystko dzialało. xd

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 08.10.2012, 13:08
  2. Proszę mnie upewnić - opcja pokazuj tylko znajomym
    By rescue in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 29.08.2012, 11:39
  3. GaduFoto - czy tylko mnie to niepokoi?
    By Piotr_b in forum Inne serwisy GG Network
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 21.08.2012, 10:09
  4. Wylogowuje mnie po wygaszeniu ekranu
    By Wikix in forum Aplikacja Android
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 20.08.2012, 20:42
  5. Nie dochodzą do mnie żadne wiadomości
    By Insane19 in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03.05.2012, 12:12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •