Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Wymagania BotGG

  1. #1
    Banned
    Dołączył
    11.01.2013
    Marka tel.
    Alcatel
    Model tel.
    OT 991D
    FW telefonu
    DXM 9
    Posty
    159

    Wymagania BotGG

    hejka,

    zastanawiam się jakie bot gg ma wymagania. Czy na Debianie stojącym na VPS ruszy?

  2. #2
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    Wiesz, ruszy nawet na takim powiedzmy bugs3
    Zależy jaki będzie ruch na bocie, funkcje, no i wtedy musisz dostosować VPS'a.

  3. #3
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Witaj

    Pisałeś, że prowadzisz własny hosting i takie bzury gadasz... Nie ważny jest jaki system wgrasz dla botów, ważne jest aby zrobić na nim środowisko dla strony www i jakie parametry ma dany vps. Tak więc tak. Na Debianie da się wgrać PHP, apache(lub nginx), mysql oraz curl. A co do parametrów ja miałem czat postawiony na VPS 0.6 Ghz procesor, 128 Mb ramu, Debian squezee 32 bit i dawał rade a nawet zostawał mi zapas 30% ramu. Jednak jeżepi chcesz jakąś większą ilość botów to poszukaj coś z 1 GHz procesor i 2 Gb ramu. Jak coś to napisz na PW to pomogę.

    - - - Updated - - -

    Benioo co masz na myśli pisząc Bugs3 i o dostosowaniu VPS?

  4. #4
    Banned
    Dołączył
    11.01.2013
    Marka tel.
    Alcatel
    Model tel.
    OT 991D
    FW telefonu
    DXM 9
    Posty
    159
    no po prostu szukam konfiguracji pod vps ale nie wynajęty od jakiejś firmy tylko własny tzn na własnym urządzeniu

  5. #5
    Odpuść sobie własny sprzęt.

    W domu nie jesteś w stanie zapewnić warunków jak z serwerowni, tj. ochrony w postaci podwójnego źródła zasilania, podwójnego łącza, czy też w ogóle porządnego łącza (pamiętaj - liczy się upload a nie download), no i rachunki za prąd duże więc więcej roboty niż pożytku biorąc pod uwagę, że normalne VPSy można dostać od 20zł/mc
    Pozdrawiam, Kubofonista
    http://ggczat.net & http://kubofonista.net

  6. #6
    Banned
    Dołączył
    11.01.2013
    Marka tel.
    Alcatel
    Model tel.
    OT 991D
    FW telefonu
    DXM 9
    Posty
    159
    a kto powiedział że ja chce w domu go stawiać?
    mamy własną serwerownię.....

  7. #7
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Skoro macie własną serwerownię to na serio nie ogarniam jakim cudem ją stworzyliście skoro takich rzeczy nie wiesz. 1 Gb ramu, 1 Ghz procesor, 10 Gb dysku starczy w zupełności.

  8. #8
    Banned
    Dołączył
    11.01.2013
    Marka tel.
    Alcatel
    Model tel.
    OT 991D
    FW telefonu
    DXM 9
    Posty
    159
    nie musimy wiedzieć wszystkiego....
    dopiero zaczynamy przygodę z botami.....

  9. #9
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Okej spoko... po prostu przeraziło mnie pytanie, które zadałeś jako pierwsze Wszystko co jest potrzebne do działania zwykłego bota opisane zostało na stronie Boty gg, czyli zwykły hosting www. Boty potrzebują różne parametry, w zależności od tego jak bardzo jest on rozbudowany i czy poprawnie napisany (wiadomo, że nadmiar instrukcji warunkowych, pętel czy zmiennych będzie spowalniało skrypt i potrzebowało większych parametrów). Istotna też jest ilość użytkowników korzystająca z bota w danym momencie. Każda wiadomość jest przeładowaniem się skryptu co generuje tzw. sztuczny ruch. Dlatego też ważne jest aby mieć większe parametry od tych, które obecnie potrzebujemy, ponieważ w każdej chwili może ono gwałtownie skoczyć. Dlatego, też polecam mieć VPS o parametrach, które podałem wyżej.

  10. #10
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    Bugs3 to hosting dający 10GB dysku, ale badziewne parametry, dostosowanie, czyli odpowiedni system itd

Podobne wątki

  1. Jak zrobić czas w BotGG
    By FNT in forum Boty
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16.10.2012, 23:16

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •