Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pytanie o kopię archiwum na serwerze

  1. #1
    Rozmowny
    Dołączył
    11.07.2013
    Posty
    69

    Post Pytanie o kopię archiwum na serwerze

    Witam, w GG11, zauważyłem coś takiego:

    Napisałem wiadomość do Infobota dla testu z GG11, wyszedłem z GG, skasowałem mój profil z folderu GG w AppData, uruchomiłem GG wszedłem
    w mój profil i zaczął się od nowa proces przenoszenia archiwum wiadomości z GG10. Po całym tym procesie, wszedłem w archiwum do
    Infobota i co się okazuje? Wiadomość którą napisałem do niego w celu testu znajduje się w archiwum. Niby jakim prawem? Skoro usunąłem
    cały profil, włączył się proces przenoszenia wiadomości z GG10, więc jakim prawem wiadomość do infobota znajduje się w archiwum? To nie tylko przypadek z Infobotem, bo zauważyłem, że jak do znajomych też pisałem, to też te wiadomości są.
    Domyślam się, że Archiwum każdego użytkownika GG jest przechowywane na jakimś serwerze, załóżmy w celu kopii, to dlaczego tak
    jest, że w GG wczytuje mi się to archiwum z serwera? Inaczej kopia. Tak nie powinno być.

  2. #2
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    17.08.2012
    Posty
    251
    Jest takie coś nazwane "Archiwum online"

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

  3. #3
    Rozmowny
    Dołączył
    11.07.2013
    Posty
    69
    I to Archiwum online mi się wczytuje? Dlaczego tak? Może ktoś z GGTeam wyjaśni to?

  4. #4
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    26.11.2011
    Posty
    121
    Zanim ktoś z GG Team odpisze, to ja się włączę. Jest to moim zdaniem pożyteczna funkcja dzięki której można mieć dostęp do swojego archiwum z każdego urządzenia na którym się zalogujesz do gg. Przy okazji archiwum online zabezpiecza rozmowy przed skasowaniem się podczas awarii komputera/telefonu. Musisz poprostu daną wiadomość skasować z poziomu programu/strony internetowej będąc zalogowanym.

  5. #5
    Archiwum ma charakter online. Tym samym, jeśli skasujesz dane z poziomu archiwum, to one nie wczytają się ponownie. Jeżeli jednak skasujesz tylko swój profil, to dokonasz tego tylko lokalnie. Odtwarzając go, archiwum zaciągnie dane, które są w archiwum i nie zostały z niego usunięte.

  6. #6
    Rozmowny
    Dołączył
    11.07.2013
    Posty
    69
    @GGAdmin dzięki za wyjaśnienie.

Podobne wątki

  1. Pytanie :)
    By Maykie in forum Aplikacja Symbian
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 12.05.2013, 09:38
  2. eksport kontaktów na serwerze
    By sknera in forum Ciekawe sugestie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13.11.2012, 13:35
  3. GG 11 LITE pytanie
    By MrAFK in forum Ciekawe sugestie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 27.07.2012, 18:56
  4. nowsze GG na symbiana pytanie
    By Kociak_Pogromca in forum Aplikacja Symbian
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 26.06.2012, 23:14

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •