Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nie można pobrać GG

  1. #1
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    17.08.2012
    Posty
    251

    Nie można pobrać GG

    Wszystko na tym filmiku:

    Link do pobrania: http://im-updates.gg.pl/files/release/windows


    Nie znaleziono obiektu!

    Nie znaleziono żądanego URL-a na tym serwerze. Odnośnik na referującej stronie wydaje się być nieprawidłowy lub nieaktualny. Poinformuj autora tej strony o problemie.

    Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.
    Error 404
    pro.hit.gemius.pl
    Apache/2.4.4 (Win32) OpenSSL/0.9.8y PHP/5.4.16
    Plik .hosts
    # Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
    #
    # To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP
    # w systemie Windows.
    # Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
    # Każdy wpis powinien być w osobnej linii.
    # W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
    # odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
    # co najmniej jedną spacją
    #
    # Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych
    # liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
    #
    # Na przykład:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy
    # 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

    127.0.0.1 localhost
    Ostatnio edytowane przez krzos ; 16.07.2013 o 13:08

  2. #2
    Super Moderator Awatar Qrix
    Dołączył
    09.02.2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2 LTE
    FW telefonu
    Android 4.4.4
    Posty
    4,513
    U mnie działa. Być może masz jakiś program lub dodatek blokujący śledzące Cię witryny?

  3. #3
    Sprawdzimy kwestię. Czy używasz routera opartego na OpenWRT? Mieliśmy kiedyś bardzo podobny przypadek, gdzie reinstalacja OpenWRT rozwiązała sprawę.

    Dodatkowo, czy korzystasz z ustawień proxy dla przeglądarki?
    Ostatnio edytowane przez GGAdmin ; 16.07.2013 o 16:28

  4. #4
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    17.08.2012
    Posty
    251
    System byl wczoraj instalowany :p

    Posiadam orginalne oprogramowanie TP-LINKa.
    Nie korzystam z proxy.

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

  5. #5
    Poprzednio też chodziło o TP-LINK'A
    Konkretnie, router TP-Link MR3220.
    Sądzę, że warto sprawdzić.

  6. #6
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    17.08.2012
    Posty
    251
    Czyżby coś przekierowywało na 127.0.0.1?
    Mój xampp: 6opyz5.jpg
    mkouj4.jpg
    Ostatnio edytowane przez krzos ; 18.07.2013 o 14:50

  7. #7
    Sprawdziłeś poprzednio wskazaną kwestię?

    Możesz jeszcze sprawdzić co zwróci komenda "nslookup pro.hit.gemius.pl" wykonana w konsoli i podać jej wynik.

  8. #8
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    17.08.2012
    Posty
    251
    Ciekawe...
    Kod:
    C:\Documents and Settings\thekrzos>nslookup pro.hit.gemius.pl
    *** Nie moľna znale«┼ nazwy serwera dla adresu 192.168.43.1: Non-existent domain
    .
    *** Domy_lne serwery nie sĄ dostcpne.
    Serwer:  UnKnown
    Address:  192.168.43.1
    
    Nazwa:   pro.hit.gemius.pl
    Address:  127.0.0.1
    Nie jest to wina routera, bo tak jak już pisałem, na Samsungu jest to samo. Testowałem Netię i Play.

  9. #9
    Super Moderator Awatar Qrix
    Dołączył
    09.02.2009
    Lokalizacja
    Łódź
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2 LTE
    FW telefonu
    Android 4.4.4
    Posty
    4,513
    Zmień DNSy na OpenDNS lub Google DNS.
    Potem do cmd wklej
    Kod:
    ipconfig /flushdns
    Czy pod tym linkiem na telefonie również nie da się pobrać żadnego pliku i zwraca Ci 404?

  10. #10
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    17.08.2012
    Posty
    251
    Na telefonie jest biała strona.
    Korzystam z DNSów Google.
    ipconfig /flushdns wpisywalem i nadal moja strona...

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •