Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: CMD cenzor jak zrobić

  1. #1

    CMD cenzor jak zrobić

    Witam.
    Dawno nie pisałam
    Mam problem z komendą /cenzor.
    Chodzi o to, że mam komendę .cenzor ale odpowiada tylko za włączenie go.
    Kod php:
    <?php
          extract
    ($GLOBALS);
    $s $db->query("select * from `channel` limit 1");
        
    $d $s->fetch_assoc();
        
    $echo $d['cenzor'];

        if(!
    in_array($parts[1], array('tak''nie')))
        die(
    "".$main->diee(" Aktualny stan: $echo \r\nAby zmienić wpisz $parts[0] tak lub $parts[0] nie")."");
        
    $db->query("update `channel` set `cenzor`='{$parts[1]}' where `kanal` = '{$kanal}'");
        if(
    $parts[1] == 'tak'){
        
    $main->echoo(" Cenzura została właczony!");
        }
        if(
    $parts[1] == 'nie'){
        
    $main->echoo(" Cenzura została wyłaczona!");
        }
    Mam też plik cenzor.php tylko, że z innego czatu gdzie są napisane słowa, które użytkownik nie powinien używać, tylko wydaje mi się że nie będzie działać...

    Czy może ktoś mi pomóc jak to zrobić? albo może ktoś ma gotowca?
    Z innymi rzeczami się uporałam, ale z tym akurat nie potrafię.

  2. #2

    Dołączył
    03.11.2013
    Marka tel.
    samsung, LG, Sony
    FW telefonu
    Android 2.3.6, 4.0, 4.1.2
    Posty
    10
    to możesz zrobić teraz albo ten plik dajesz na serwer i do silnika ifa że jak cenzor = 1 na kanale to odczytuje jako cenzure i za słowo daje np [~CENZURA~] albo zrób sobie na phpmyadmin tabelke cenzura a plik wy**b i zamiast odczytu pliku selecta z bazy aby pobierało i jak dodasz na phpmyadmin to dodaj sb cmd przy okazji do dodawania nowych słów które mają być ocenzurowane

  3. #3
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    217
    @3styFK XodiXuH bez sensu
    @sweet-girls jeżeli masz plik cenzor.php i w nim przekleństwa i przekleństwa są wypisane po przecinku np wyraz1, wyraz2 itd.
    To teraz tak do pliku bot.php dopisz przed
    Kod:
    $parts = stripslashes($parts);
     	$mb->addText($main->nick($txt,$staf).": $parts",FORMAT_BOLD_TEXT,$a ,$b, $c)->setRecipients($txaat);
         $p->push($mb);
    to powinno być dobrze "chyba"
    Kod:
    $cenzor_on = $db->query("SELECT `cenzor` FROM `channel` WHERE `kanal` = '{$kanal}"); 
    while($co = $cenzor_on->fetch_assoc()){
    $on = $co['cenzor'];
    }
    if($on=='tak'){
    $zamiana = '~CeNzUrA~';
    $parts = file_get_contents('cenzura.txt');
    $parts = str_replace(", ", '[a-z]*|[a-z]*', $parts);
    $parts = eregi_replace($parts, $zamiana, $txt);
    }else{
    $parts = $parts;
    }
    CzatGG: Kliknij!
    Moje GG: Kliknij!

  4. #4

    Dołączył
    03.11.2013
    Marka tel.
    samsung, LG, Sony
    FW telefonu
    Android 2.3.6, 4.0, 4.1.2
    Posty
    10
    i na uj dajesz gotowce -.-

  5. #5
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    217
    @3styFK XodiXuH bo chciała ? i proszę weź się nie wypowiadaj bo na temat php bo ciężko się to czyta i w ogóle

    @sweet-girls jak coś nie rozumiesz napisz na gg
    CzatGG: Kliknij!
    Moje GG: Kliknij!

  6. #6
    Awatar Nydylier
    Dołączył
    24.11.2013
    Lokalizacja
    Szczecinek
    Marka tel.
    Myphone
    Model tel.
    Funky
    FW telefonu
    Android 4.4.2
    Posty
    28
    Ja bym polecał coś w tym stylu:
    Kod:
    <?php
    $msg = str_ireplace(array('kurw', 'spier', 'rozpier', 'jeba'), '***', $msg);
    //$msg to wysyłana wiadomość
    ?>
    Dlatego, że czat gg powinien mieć jak najmniej zapytań do bazy. :p
    Ostatnio edytowane przez Nydylier ; 25.04.2014 o 01:09 Powód: Cenzurowanie słów w skrypcie przez forum XD

  7. #7
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    1. Jakbyś zauważył ominąć to, że jest zapytanie do bazy można tylko przez wykorzystanie zmiennej stworzonej na początku skryptu to byś nie pisał tak idiotycznego skryptu. Twój kod tworzy cenzora na cały czat.
    2. Mój plik z wulgaryzmami zawiera ponad 1000 wulgaryzmów. Wyobrażasz sobie wklejenie ich do twojego kodu.
    3. Po kiego kija robisz odkopy? Idiotyczne nabijanie postów. Jak dla mnie -1 dla reputacji.

  8. #8
    Awatar Nydylier
    Dołączył
    24.11.2013
    Lokalizacja
    Szczecinek
    Marka tel.
    Myphone
    Model tel.
    Funky
    FW telefonu
    Android 4.4.2
    Posty
    28
    @Wazniak96,
    3) Nie nabijanie postów, tylko wypowiedzenie się. Od tego są fora dyskusyje, prawda? -.-
    2)
    -To nwm co ty tam napchałeś, zagraniczne czy co... moim zdaniem raczej kłamiesz.
    -Niż skryptu napisanego wyżej, przez Majcona przy takiej liczbie wulgaryzmów bym użył preg_replace.
    -Zauważ, że w moim są podane typu "kurw", a nie z osobna słowa jakie mogły by być z "kurw".
    1) Skąd wnioskujesz, że na cały czat? Zależy w jakiej części skryptu się go użyje.

    - - - Updated - - -

    @Wazniak96,
    3) Nie nabijanie postów, tylko wypowiedzenie się. Od tego są fora dyskusyje, prawda? -.-
    2)
    -To nwm co ty tam napchałeś, zagraniczne czy co... moim zdaniem raczej kłamiesz.
    -Niż skryptu napisanego wyżej, przez Majcona przy takiej liczbie wulgaryzmów bym użył preg_replace.
    -Zauważ, że w moim są podane typu "kurw", a nie z osobna słowa jakie mogły by być z "kurw".
    1) Skąd wnioskujesz, że na cały czat? Zależy w jakiej części skryptu się go użyje.

  9. #9
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    3. Wypowiadanie się w tematach, które nie żyją? Bez sensu. Lepiej założyć nowy jeśli coś masz ciekawego do powiedzenia
    2. Nic nie napchałem. Jest tam większość polskich wulgaryzmów w różnych odmianach? Po co? Twoja metoda wytnie każdą frazę "kurw", a są takie słowa które nie są wulgaryzmami, a zawierają taką frazę.
    1. Części pliku ? czyli w twoim czacie każdy kanał ma osobną część pliku....? Serio ? I na każde życzenie on/off cenzora będziesz dodawać te linijki..? Czyli po twojej postawie z poprzedniego postu moim zdaniem jesteś raczej idiotą.

    cenzura.txt

  10. #10
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    217
    Jakbym miał wypisywać wszystkie słowa to bym zwariował Ważniak brawo że Ci się chciało xd

    ale po co to się tak męczyć ahhhh
    CzatGG: Kliknij!
    Moje GG: Kliknij!

Podobne wątki

  1. CzatGG - auto wykonywanie komend, jak zrobić?
    By xxINVISIBLExx in forum Boty
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 30.07.2013, 18:40
  2. jak zrobić by gg kazało za każdym razem podać hasło
    By kedarby in forum Aplikacja Android
    Odpowiedzi: 48
    Ostatni post / autor: 16.05.2013, 20:32
  3. Coś się dzieje z moim komunikatorem! Co zrobić?
    By wiewióra in forum Wiedza ogólna - przeczytaj zanim napiszesz
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 27.12.2012, 22:22
  4. Jak zrobić czas w BotGG
    By FNT in forum Boty
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16.10.2012, 23:16

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •