Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: GGBot

  1. #1

    Dołączył
    12.10.2013
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    spirint
    FW telefonu
    5.0.1
    Posty
    27

    GGBot

    Witam
    mam pytanko co jest żle zrobione ze pkik crona odsyla podwójną wiadomość ??

  2. #2
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Może więcej szczegółów ? nikt tu nie jest jasnowidzem
    CzatGG: Kliknij!
    Moje GG: Kliknij!

  3. #3

    Dołączył
    12.10.2013
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    spirint
    FW telefonu
    5.0.1
    Posty
    27
    . Jak przychodzi czas wyslania danej wiadomości to wysyła ją podwujnie mógł by ktoś powiedzieć co zle zrobiłem


    Kod php:
      <?php
    date_default_timezone_set
    ('Europe/Warsaw');
    require_once(
    '/home/xxxx/public_html/nowy/nowy/api/PushConnection.php');
    require_once(
    '/home/xxxx/public_html/nowy/nowy/api/MessageBuilder.php');
    require_once(
    '/home/xxxx/public_html/nowy/nowy/api/konfiguracja.php');
    PushConnection::$BOTAPI_LOGIN=$ApiMail;
    PushConnection::$BOTAPI_PASSWORD=$ApiPass;
    $m = new MessageBuilder();
    $p = new PushConnection($ApiNr);
    $db = new mysqli($BaseHost$BaseUser$BasePass$BaseName);
    $now time();
    $hour date('H');
    $miesiac date('n');
    $rok date('Y');
    $dzien date('d');

    $sleep =
        
    $i date('i');

    $q $db->query("select * from `nicki` ORDER BY RAND() limit 3");
         while(
    $pozdro $q->fetch_assoc())
              {
    $pozdrowienia $pozdro['nick'];

    $emota rand(1,8);
    if(
    $emota == 1$emota ";)";
    if(
    $emota == 2$emota ":)";
    if(
    $emota == 3$emota ":]";
    if(
    $emota == 4$emota ":>";
    if(
    $emota == 5$emota ";*";
    if(
    $emota == 6$emota "<lol>";
    if(
    $emota == 7$emota "<lol2>";
    if(
    $emota == 8$emota ":*";
    }
    $dzientygodnia date('l');
    $miesiac date('n');
    $rok date('Y');
    $dzien date('d');
    $czas=date("G:i:s");
            
    $miesiac_PL = array(=> '01'=> '02'=> '03'=> '04'=> '05'=> '06'=> '07'=> '08'=> '09'10 => '10'11 => '11'12 => '12');
    $dzientygodnia_PL = array('Monday' => 'poniedziałek''Tuesday' => 'wtorek''Wednesday' => 'środa''Thursday' => 'czwartek''Friday' => 'piątek''Saturday' => 'sobota''Sunday' => 'niedziela');
    $croon "\r\n----------------\r\nWiadomość wysłana automatycznie. Jeśli niechczesz otrzymywać tych wiadomości wpisz /croon";

    $qq $db->query("select * from `nicki` AND croon = 'tak'");
        
    $la 0;
        while(
    $nq $qq->fetch_assoc())
        {
        
    $odb[] = $nq['numer'];
        
    $la++;
        }         
    if(
    $hour == '6' AND $i == '00'){
    $m->addBBCode("Witam wszystkich użytkowników GGbota :)\r\nDziś jest ".$dzientygodnia_PL[$dzientygodnia]." ".$dzien."-".$miesiac_PL[$miesiac]."-".$rok." rok godzina ".$czas." Życzymy wszystkim miego dnia :)\r\n\r\nPozdrowienia od GGBota otrzymuje: $pozdrowienia $emota $croon ")->setRecipients($odb);
    $p->push($m);
    }        
    if(
    $hour == '10' AND $i == '00'){
    $m->addBBCode("Zachecamy wszystkich do korzystania z naszego GGBota Reklamowego :D $croon ")->setRecipients($odb);
    $p->push($m);
    }
    // informacja

    if($dzien == '28' AND $miesiac == '03' AND $hour == '22' AND $i == '00'){
    $m->addBBCode("Zmiana z czasu zimowego (astronomicznego) na letni nastąpi w nocy z soboty (29 marca) na niedzielę (30 marca) 2014 r. $croon")->setRecipients($odb);
    $p->push($m);
    }
                          
    ?>
    Ostatnio edytowane przez Qrix ; 28.01.2014 o 20:06 Powód: tag PHP

  4. #4
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Ojj kolego.
    1. Wstawiaj kod w zniaczniki bb code [ *php* ] (bez gwiazdek, dodałem żeby parser nie złapał).
    2. Ogarnij kod bo jest go dużo zbędnego. Choćby $miesiac_PL czy losowanie emotikona. Zadajesz serwerowi niepotrzebnie 8 dodatkowych if'ów zamiast skorzystać z array_rand. Ale przyznam się, że sam miałem nie raz problemu z cronem dając mu zbyt ciężkie skrypty, które z przeglądarki działały na luzie. (nie wiem skąd te problemy).
    3. Nie widzę nigdzie błędu w kodzie przez co skrypt miałby wysyłać podwójną wiadomość. Być może masz po prostu ustawione 2 zadania cron na ten plik? Sprawdź to dając w tym pliku wysłanie maila pod twój adres. Możesz też spróbować zaraz po wysłaniu skasować obiekty klasy MessageBuilder i PushConnection. Wtedy kategorycznie kasujesz możliwość wysłania wiadomości ponownie. Chyba, że coś się dzieje w klasach BotApi.

    Pozdrowienia

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •