Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Właściciele

  1. #1
    Rozmowny
    Dołączył
    10.09.2014
    Marka tel.
    Sony Ericsson
    Model tel.
    J108i
    Posty
    83

    Właściciele

    Witam Was.

    Mam taki mały problem. Próbuje zrobić "(WS->BRT) :: " (WS - Właściciel Skryptu) pod nick działa bez niczego, ale (zawsze jest jakieś "ale" ) nie działa mi pod numer. Albo nie daje albo każdemu daje ten znaczek.

    Proszę Was o pomoc. Chociaż nakierujcie.

    Pozdrawiam BRT.
    Najlepsze CzatyGG na
    SuppBocie
    (gg:48909067) pod
    komendą /Au

  2. #2
    Rozmowny
    Dołączył
    14.09.2014
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    XZ
    FW telefonu
    Android 8
    Posty
    46
    Nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi. Co to za skrypt?

  3. #3
    Rozmowny
    Dołączył
    10.09.2014
    Marka tel.
    Sony Ericsson
    Model tel.
    J108i
    Posty
    83
    Skrypt jak skrypt. Każdy wygląda tak samo.
    Najlepsze CzatyGG na
    SuppBocie
    (gg:48909067) pod
    komendą /Au

  4. #4
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    nie wiem czy o to Ci chodzi ale...
    Kod php:
    if($_GET['from'] == "twój nr....")
       
    $toSend '(WS->'.$nick.') :: '.$text

  5. #5
    Rozmowny
    Dołączył
    10.09.2014
    Marka tel.
    Sony Ericsson
    Model tel.
    J108i
    Posty
    83
    chce żeby było np.:[SMG] (/#/BRT) <3 :: e pod nick działa bez zarzutów ale pod numer nie :/ nwm gdzie błąd


    @Wazniak:
    Kod php:
    if($nickk == BRT){
    $mark '/#/';} 
    tak mam i działa.

    a jak zrobie
    Kod php:
    if($from == swoj_numer){
    $mark '/#/';} 
    nie działa. I nwm nawet gdzie jest ten błąd :/
    Ostatnio edytowane przez BRT ; 20.09.2014 o 16:42 Powód: @Wazniak: :P :D
    Najlepsze CzatyGG na
    SuppBocie
    (gg:48909067) pod
    komendą /Au

  6. #6
    Rozmowny
    Dołączył
    14.09.2014
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    XZ
    FW telefonu
    Android 8
    Posty
    46
    Kod php:
    if($from == swoj_numer){
    $mark '/#/';}  
    $M->addBBcode("".$mark.$nick."");
    $P->push($M);
    $M->clear(); 

  7. #7
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    @piotreczek
    I co Twój kod miałby zmienić skoro z tego co pisze @BRT nie spełnia mu się warunek?
    @BRT
    Podstaw zamiast $from zmienną superglobalną $_GET['from']. Jeśli nadal nie będzie działać to debuguj czy Ci jednak czasem warunek się nie spełnia. Jeśli tak to zapodaj większy fragment a jak nie chcesz to odezwij się na GG. I tak ps: wszystkie stringi umieszczamy pomiędzy apostrofami. Już mi się nie chce wyjaśniać czemu to działa ale jednak nie powinno tak być

  8. #8
    Rozmowny
    Dołączył
    10.09.2014
    Marka tel.
    Sony Ericsson
    Model tel.
    J108i
    Posty
    83
    @Wazniak
    A podałbyś swojego GG??
    @piotreczek
    a po co
    Kod php:
    $M->addBBcode("".$mark.$nick."");
    $P->push($M);
    $M->clear(); 
    ??
    Najlepsze CzatyGG na
    SuppBocie
    (gg:48909067) pod
    komendą /Au

  9. #9
    Rozmowny
    Dołączył
    14.09.2014
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    XZ
    FW telefonu
    Android 8
    Posty
    46
    By sprawdzić czy działa.. ? i najlepiej gdybyś to umieścił w oddzielnej komendzie tak aby nie wiązało się z jakąś funkcja przec Ciebie zrobioną ponieważ może w niej brakować funkcji global np. global $from; która odpowiada za to by zmienna $from była dostępna w tej funkcji..

  10. #10
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    @piotreczek aby sprawdzić wystarczy var_dump/echo/die itp. i nie trzeba się pierdzielić z BotApi bo one też potrafi zawodzić. Poza tym to co piszesz jest logiczne ale widać, że brak Ci obycia w programowaniu... Po pierwsze używanie polecenia "global" jest raczej uznawane wśród programistów za zły nawyk. Dlaczego? Usztywniają kod. Jeśli masz zbiór funkcji to lepiej już od nowa zdeklarować tą zmienną ze zmiennej superglobalnej lub wrzucić ją przez argument. Jeśli już używasz klasy(choć wśród czatów GG to też złoo bo prawie nikt nie ogarnia OOP i klasa robi wszystko) to robisz sobie pole w klasie i korzystając z wzorca Dependency injection (wstrzykiwanie zależności) wstrzykujesz przez konstruktor te dane, które potem musisz robić globalne w co 2 metodzie... lub też robisz metodą setera, czyli tworzysz sobie metodę nadpisującą pole from i zaraz po stworzeniu obiektu klasy robisz sb np $my_object->setFrom($from). Z resztą więcej info znajdziesz w necie. Nie będę teraz już tłumaczył podstaw OOP.

    @BRT masz na PW.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •