Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: Blokowanie BotApi - następne zabezpieczenie

  1. #11
    Awatar Nydylier
    Dołączył
    24.11.2013
    Lokalizacja
    Szczecinek
    Marka tel.
    Myphone
    Model tel.
    Funky
    FW telefonu
    Android 4.4.2
    Posty
    28
    Cytat Zamieszczone przez Wazniak96 Zobacz posta
    @Nydylier jest sporo linków ale z tego co zauważyłem z testów na moim czatku tylko ten hsqvyrpzeh blokują BotApi. Bo założeniu blokady wklepałem wszystkie linki z tamtego artykułu i czat nadal działa.

    Testowałem także przekierowania. Dałem standardowe przekierowanie na moim serwerze header'em i link na czat. Brak reakcji, wysłało normalnie, próbowałem też ciąć takimi serwisami jak tnij.org, również nie blokuje

    Ahh i jeśli nie dałeś AruS'owi linku do artykułu to link ten po zablokowaniu bota nie wyświetla już się innym więc...

    PS: W razie zablokowania bota pomaga skasowanie BotApi i założenie go od nowa.
    Tak, ale adres zapisuje się w bazie danych jak czat zbiera swoje archiwum.
    Tak myślę, że można curlem/file_get_contents sprawdzać co zwraca strona i jak poprawną strukturę strony to można przepuścić link.

  2. #12
    Rozmowny
    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Północ.
    Marka tel.
    Huawei
    Model tel.
    P20 Pro
    FW telefonu
    EMUI 9.0 Android 9.0
    Posty
    94
    Po co męczyć serwer preg matchem, dodać gdzieś na górze skryptu (a najlepiej na samej górze)
    Kod:
    if(in_array($_GET["from"], array(512136, 52489531))) 
    die("Nie masz muskó");
    W arrayu żeby dopisywać sobie jego numery, proste i szybsze, a i eliminuje go na starcie jeszcze przed połączeniem z SQL

    PS: to są jego numery które miałem
    Ostatnio edytowane przez playaz44 ; 16.02.2015 o 22:33

  3. #13

    Dołączył
    17.10.2012
    Marka tel.
    Samsung
    Model tel.
    GALAXY Young
    FW telefonu
    Android
    Posty
    19
    Po co blokować kogoś skoro zrobi sobie multi konto i wejdzie? No gdzie tu logika? Jak już pisałem wystarczy albo uniemożliwić wysyłanie linków albo auto cięcie.

  4. #14
    Rozmowny
    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Północ.
    Marka tel.
    Huawei
    Model tel.
    P20 Pro
    FW telefonu
    EMUI 9.0 Android 9.0
    Posty
    94
    Darmowych domen też masz setki, a jak zablokujesz numer gg to nie wyśle Ci z niego żadnego linku, a tak w ogóle to takich ludzi GG powinno ścigać prawnie za stwarzanie strat usługobiorcom. Dostałby karę kilka tys jeden z drugim, a trzeci by już pomyślał zanim zrobił.
    Ostatnio edytowane przez playaz44 ; 16.02.2015 o 22:44

  5. #15

    Dołączył
    17.10.2012
    Marka tel.
    Samsung
    Model tel.
    GALAXY Young
    FW telefonu
    Android
    Posty
    19
    Ale jak zablokujesz wysyłanie linków bądź dasz auto cięcie to żaden link Ci nic nie zrobi póki w niego nie klikniesz

  6. #16
    Rozmowny
    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Północ.
    Marka tel.
    Huawei
    Model tel.
    P20 Pro
    FW telefonu
    EMUI 9.0 Android 9.0
    Posty
    94
    No w sumie można ale ja i tak czekam na informacje, że gość dostał kilka tysi kary

  7. #17
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Wazniak skróciłes ten link z hsqvyrpzeh?
    CzatGG: Kliknij!
    Moje GG: Kliknij!

  8. #18
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Tak, skracałem ten link

  9. #19
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    Spr sobie to czy Ci zablokuje tnij.org/ouiipuh
    CzatGG: Kliknij!
    Moje GG: Kliknij!

  10. #20
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Również wszystko ok. Bez blokad czy ścin. Normalnie wysłało na czat.

    Ogólnie myślę że chodzi o to, że BotApi tworząc Archiwum pobiera wszystkie zdjęcia jakie wysyłamy na czat. A próbując pobrać zdjęcie pobiera wirusa i jebum.

Podobne wątki

  1. blokowanie wybranych nieznajomych (zboczeńców)
    By Mimka in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 16.06.2015, 11:30
  2. czat na BotAPI
    By Beniooo in forum Boty
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 01.04.2015, 14:37
  3. Blokowanie archiwum hasłem.
    By dEB. in forum Ciekawe sugestie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 14.03.2013, 00:02
  4. Blokowanie wiadomości wychodzących
    By SaperR in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 06.11.2012, 12:57
  5. Błąd botApi
    By Pezet in forum Boty
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.10.2012, 15:30

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •