-
Lista sugestii do GG 11
Kontynuacja wątku ze starego forum. Przypomnę zasady. Lista zawiera najważniejsze sugestie oraz błędy, które powinny zostać wprowadzone w GG 11 (najlepiej w formie jaką wypracowano wewnątrz wątku). Do listy tematy dopisuję ja oraz moderatorzy, natomiast można zgłaszać swoje linki do tematów na forum pisząc nowego posta w tym wątku. Podkreślam: LINKI. Nie interesują mnie w tym temacie posty z sugestiami, a jedynie posty z linkami z tego lub starego forum. Zgłaszanie sugestii i błędów w tym wątku zostanie uznane za offtopic (Zasady prowadzenia dyskusji, pkt 2.), chyba, że dotyczą listy samej w sobie
. Listę będę sortował według własnego uznania. Przy każdej pozycji postaram się dopisywać numer buildu w którym zostało coś zrealizowane, w przypadku błędów również build, w którym błąd zaczął się pojawiać. Pozwoli to zobrazować jak szybko realizowane są zmiany.
Do listy będą dopisywane tylko te wątki, które spełniają jeden z warunków:
- moderator nie ma wątpliwości, że dany wątek musi zostać zrealizowany (każdy istotny błąd, każda sugestia poprawiająca komfort rozmów)
- wątek wzbudza zainteresowanie, tj. jest dużo wypowiedzi od różnych osób
Sugestia główna, podstawowa, powinna być mottem twórców:
Piszemy komunikator, a nie program do wszystkiego i niczego.
To się tyczy też sugestii. Sugestie niezwiązane z komunikacją jako taką raczej tu nie trafią... Poprawki w radiu nie usprawniają komunikacji.
Sugestie:
Sugestie - braki względem poprzednich wersji
Błędy
Ilość zmian z powyższej listy wprowadzonych w danym buildzie i ilość wszystkich zmian wg. changelogu:
- 11.0.0.7087 -> 0
- 11.0.0.7160 -> 0
- 11.0.0.7316 -> 0
- 11.0.0.7463 -> 4
- 11.0.0.7562 -> 0/6
- 11.0.0.7980 -> 0/16
- 11.0.0.8124 -> 0/33
- 11.0.0.8169 -> 0/?
Jeszcze kilka słów ode mnie: GG nadal wypada słabo na tle konkurencji. Jeśli GG ma być dla każdego, to trzeba pamiętać, że każdy ma różne potrzeby i sądząc po ilości sugestii - trzeba je zrealizować. Ludzie od GG 10 nie uciekali tylko z niechęci do reklam. Przecież takie AQQ też ma reklamy, ale ma ono dodatkowo sporo możliwości konfiguracyjnych i możliwości dotyczących rozbudowy programu. Obecnie GG 11 jest nadal dla osób z bardzo niskimi wymaganiami.
Ostatnio edytowane przez Qrix ; 23.07.2012 o 20:14
Powód: GG 11.0.0.8169
-
Doświadczony GGadacz
-
Rozmowny
-
a ja bym dodał, by można było zminimalizować okno rozmowy nie tylko u góry, ale też z poziomu paska zadań.
No a druga sugestia, to aby w momencie jak coś robimy na pełnym ekranie, np. oglądamy jakiś film, czy coś to było widać, że ktoś do nas pisze, bo nie widać, niestety...
-
Proxy z uwierzytelnieniem!!!
-
To nie jest zbiorczy temat do dyskusji, podajemy tu tylko linki do tematów.
-
-
Rozmowny
Uprawnienia umieszczania postów