Możesz napisać coś więcej na ten temat. Jakiej wersji mobilnej używasz? W którym momencie pojawił się wskazany błąd? Czy po wyłączeniu i włączeniu telefonu efekt uruchomienia GG jest taki sam? Czy próbowałeś usunąć i pobrać na nowo aplikację?
GG 5.2.0 bład wyskakuje na samym początku ''łącze 0%'' pobieralem,usuwałem,resetowałem nic to nie daje
Korzystam cały czas z gg i wczoraj taki błąd IOException8010002d
Na etapie 0% jest weryfikowane połączenie internetowe. Zweryfikuj typ połączenia internetowego dla aplikacji Java, zbliżona ścieżka: ustawienia->łączność lub połączenia-> ustawienia internetowe-> ustawienia Java. Zaznaczam, że ustawienia mogą ulegać zmianie po wyłączeniu i ponownym włączeniu telefonu
Na etapie 0% jest weryfikowane połączenie internetowe. Zweryfikuj typ połączenia internetowego dla aplikacji Java, zbliżona ścieżka: ustawienia->łączność lub połączenia-> ustawienia internetowe-> ustawienia Java. Zaznaczam, że ustawienia mogą ulegać zmianie po wyłączeniu i ponownym włączeniu telefonu
nie mam czegoś takiego w telefonie
dodam,że czasem załapie i się właczy tylko potem to samo wyskakuje jak gg już sie wlaczy.
nie wiem jak zaimportowac liste kontaktów bo nigdzie nie ma funkcji import
Ostatnio edytowany przez marion695; [ARG:4 UNDEFINED].
Czy wcześniej już korzystałeś z danej aplikacji na tym telefonie? Inne aplikacje działają prawidłowo? W zakresie połączenia, wprowadzałeś jakieś zmiany? Sprawdź, czy jest różnica przy połączeniu typy Internet GPRS oraz Wi-fi. Dana aplikacja nie ma opcji importu, ponieważ kontakty pobierane są automatycznie.
W instrukcji tel widzę, że jest możliwość ustawienia uprawnień dla konkretnej aplikacji, sugeruję je zweryfikować:
1. Wybierz Menu->organizator-> Aplikacje
2. Przewiń do żądanej aplikacji i wybierz Opcje-> Uprawnienia
3. Ustaw uprawnienia.
wczoraj udało mi się wlaczyc i dziala bez problemow jak na razie,wiec to na pewno nie jest moja wina bo nic nie zmienialem
na wszelki wypadek dałem uprawnienia zaufane
dzięki za pomoc kolego
Także sprawdź połączenie internetowe używane po zmianie karty SIM. Być może telefon nadal chce używać któregoś z profili Playa, zamiast automatycznie zmienić go na Orange'owski.
Komentarz