No proszę, kolejni wprowadzają coś podobnego a GG mogło być pierwsze.
Zamieszczone przez Gie
Zobacz posta
Największą ciekawostką wydaje się jednak to, że w przeciwieństwie do Google Now, Siri i Cortany oprogramowanie ma prosić o pomoc... żywego człowieka.
Niestety, obecnie nie znamy zbyt wielu danych dotyczących nowego rozwiązania Facebooka. Wiadomo jedynie, że Moneypenny pomoże użytkownikom Messengera podczas wykonywania zakupów i zamawiania usług. Asystent ma łączyć się z innymi osobami, które doradzą wybór odpowiedniego towaru.
Niestety, obecnie nie znamy zbyt wielu danych dotyczących nowego rozwiązania Facebooka. Wiadomo jedynie, że Moneypenny pomoże użytkownikom Messengera podczas wykonywania zakupów i zamawiania usług. Asystent ma łączyć się z innymi osobami, które doradzą wybór odpowiedniego towaru.
Działałoby to tylko na urządzeniach gdzie można określić lokalizację. I chyba jednak dla trafniejszej komunikacji tagi o których wcześniej wspominałem też by się przydały. Radar GG bo wiadomość wysłana trafiałaby do użytkowników z włączonym Radarem GG znajdujących się w promieniu 100, 200 czy 500 m. Zasięg można by uzależnić od jakichś punktów, rangi itd. Powiedzmy że jestem w obcym mieście i coś bym tanio zjadł. Więc wysyłam wiadomość z pytanie gdzie można coś zjeść. Wiadomość trafia do wszystkich w pobliżu i może akurat ktoś odpowie że gdzieś niedaleko jest jakiś fajny lokal.
Komentarz