Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Konfiguracja bota

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • Wazniak96
    odpowiedział(a)
    Na ma sprawy. Polecam się na przyszłość

    Zostaw komentarz:


  • jlde
    odpowiedział(a)
    Hehe, dzięki już wszystko załapałem Tyle nad tym siedziałem, a to takie proste . A o kodowaniu pamiętam :p

    Zostaw komentarz:


  • Wazniak96
    odpowiedział(a)
    Ojjjjjjjjj roozgaar.. Masz przykładowy plik pull.php ode mnie

    Kod php:
    <?php

    require_once('MessageBuilder.php');
    require_once(
    'PushConnection.php');

    $msg $HTTP_RAW_POST_DATA;
    $form $_GET['from'];
    $M = new MessageBuilder();
    $P = new PushConnestion('numer''mail''hasło');

    if(
    $msg == "czesc")
    {
        
    $M->addBBcode("Witaj :)")->setRecipients('33333'$from);
        
    $P->push($M);
    }
    else
    {
        
    $M->addBBcode("Nie rozumiem Cię ;c")->setRecipients('33333'$from);
        
    $P->push($M);
    }
    Kod napisany z palca. Może nie trybić

    Aaaa... no i nie zapomnij o zmianie kodowania pliku na UTF-8 bez BOM.
    Ostatnio edytowany przez Wazniak96; [ARG:4 UNDEFINED].

    Zostaw komentarz:


  • jlde
    odpowiedział(a)
    Aaa, dzięki Ja cały czas myślałem, że w pliku PushConnection.php trzeba w odpowiednich miejscach wpisać dane do konta.. Jeszcze raz dzięki
    Ostatnio edytowany przez jlde; [ARG:4 UNDEFINED].

    Zostaw komentarz:


  • Wazniak96
    odpowiedział(a)
    Yyyyyy.... ale w pliku pushConnection.php nic się nie rusza. Po prostu wrzucasz na serwer i otwierasz w pliku pull.php (nazwa przykładowa) przez require lub include.

    Poza tym bez konfiguracji bot powinien zwracać jakieś wiadomości wysłane przez echo. Być może po prostu podałeś zły plik podczas zakładania bota..

    Zostaw komentarz:


  • jlde
    rozpoczął temat Konfiguracja bota

    Konfiguracja bota

    Witam wszystkich forumowiczów. Postanowiłem założyć bota GG, korzystając ze strony boty.gg.pl. Wszystko przebiegało pomyślnie, aż do momentu konfiguracji połączenia w pliku PushConnection.php. Mimo, iż w tym pliku jest wiele wyjaśnień, coś robię nie tak.. Mimo moich licznych prób, bot nadal odpowiada: Błąd - serwer nie zwrócił poprawnej wiadomości do wysłania (302 Found). Czy mógłby ktoś podać mi prawidłową konfigurację plików, oraz przykładowe wiadomości bota?


    Z góry dziękuję za pomoc:
    Jlde
Pracuję...
X