Obowiązuje, gdy od momentu rozpoczęcia pobierania do 24 godzin wstecz pobrano 10 GB danych. Czyli, załóżmy, że dziś między godziną 8:00 a 9:00 pobrano z Twojego konta 8 GB danych, między 9:00 a 10:00 3 GB danych - wówczas zaczyna obowiązywać niższa prędkość (dlatego, że w ostatnich 24 godzinach pobrano 11 GB danych). Obowiązuje też z tego samego powodu o 14:00, 23:35. Kolejnego dnia obowiązuje też o 7:00, 8:59. Ale przestaje obowiązywać o 9:00 (wówczas w ostatnich 24 godzinach pobrano już tylko 3 GB, a nie 11 GB). Oczywiście przy założeniu, że w międzyczasie nie ściągano nowych danych.
Mam nadzieję, że wyjaśni to trochę działanie tych limitów
Aha, czyli 16kB/s to była obcięta prędkość. A można prosić jakieś konkrety? Czyli..., ile to obcięcie prędkości trwa? Dzień, dwa, tydzień...? No i tak z ciekawości ile trzeba pobrać z jednego linku (bo tak to rozumiem, że jak dużo osób pobierze z jednego linku to prędkość spada do 16kB/s) żeby włączył się ten mechanizm?
Niższa prędkość obowiązuje w jednym z dwóch przypadków:
1. W ostatnich 24 godzinach (z dokładnością do jednej godziny) pobrano za pośrednictwem linków publicznych od użytkownika udostępniającego 10 GB lub więcej danych.
2. W ostatnich 30 dniach (z dokładnością do jednego dnia) pobrano za pośrednictwem linków publicznych od użytkownika udostępniającego 100 GB lub więcej danych.
Niewykluczona jest jednak zmiana prędkości oraz limitów w bliższej przyszłości.
Aha, czyli 16kB/s to była obcięta prędkość. A można prosić jakieś konkrety? Czyli..., ile to obcięcie prędkości trwa? Dzień, dwa, tydzień...? No i tak z ciekawości ile trzeba pobrać z jednego linku (bo tak to rozumiem, że jak dużo osób pobierze z jednego linku to prędkość spada do 16kB/s) żeby włączył się ten mechanizm?
Domyślnie prędkość ściągania poprzez linki publiczne oscyluje wokół 500 kB/s. Jednakże istnieje mechanizm, który aktywuje czasowo niższą prędkość (16 kB/s) w sytuacji, w której ściągnięto dużo danych poprzez linki publiczne od danego użytkownika w ostatnim czasie. Niższa prędkość jest automatycznie deaktywowana po pewnym czasie (w zależności od ostatniego natężenia ściągania danych od użytkownika).
Witam, mam pytanie, szukałem jakiegoś regulaminu albo coś, ale nie znalazłem... Dlaczego prędkość pobierania pliku z dysku GG jest na poziomie 16kB/s?
MPJ93: Masz na myśli pobieranie plików dostępnych publicznie, Twoich plików poprzez komunikator bądź GG.pl czy Twoich plików synchronizowanych do folderu lokalnego na Twoim komputerze?
Właśnie też na to zwróciłem uwagę. Prędkość pobierania z folderu Publiczne jest tragiczna, żeby nie powiedzieć żałosna. Mam nadzieję, że się to zmieni.
Zostaw komentarz: