Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: Prosty skrypt czatu

  1. #21
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Ilość rekordów nie liczy się pętlą. W module mysql_* od tego jest mysql_num_rows. W MySQLi miałem z tą funkcją problemy więc przeniosłem się na metodę z count AS, szybszą według tych z forum.php.pl

    $query = $db->query("SELECT count(*) AS ile FROM users");
    $row = $query->fetch_row();
    $ile = $row[0];

    Co do adnotacji i notatki możesz opisać lepiej jak to ma wyglądać .? Bo nie za bardzo rozumiem
    Ostatnio edytowane przez Wazniak96 ; 12.02.2013 o 11:04

  2. #22

    /Adnotacja i /Notatki

    "Co do adnotacji i notatki możesz opisać lepiej jak to ma wyglądać .? Bo nie za bardzo rozumiem "
    /adnotacja - dodawanie notatki.
    /notatki ma wyswietlac notatki z adnotacji to jeszcze mozliwe ale niewiem czy da sie tak ze naprzyklad user1 da notatkie i np user27 i zeby dany user wyswietlal wlasna notatke? bo dobrze by bylo... ale jak nie to sie zadowole ze mozna czytac czyjes notatki :/.

  3. #23
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    Troszkę chaotycznie to napisałeś, opisz dokładnie, jak ma działać ta notatka, i kto ma mieć uprawnienia do czytania swojej, i wszystkich
    wtedy postaramy się pomóc

  4. #24

    cmd

    ... to tak:
    /notatki . dobrze jak user1 doda notatke to user1 ją odczyta ale user2,3,4itd nie odczyta...
    a /adnotacja dobrze jak by baza dzielila jakos zeby sie nie mieszaly czyjes notatki.
    eh jeszcze mam 1 ostatnia prosbe na cmd :
    /slub,/rozwod,/pary. :
    /slub nick1 nick2. - daje slub dobrze jakby nicki mogly napisac /tak lub /nie.
    /rozwod nick1 nick2.
    /pary lista par naprzyklad
    #1. Nick1 Nick2
    #2. nick3 nick4.
    itd i zeby przy nicku mi na tym zalezy zeby bylo po nicku <3 czyli np <nick1><3 . tyle ewent naprawde ostatnia cmd jak poprosze o inne to mozna mnie zbanowac :p /echo ^^ zeby mozna wlaczyc i wylaczyc widok tak jak inni widza na czacie wiadomosci np
    /echo tak

    <nick_moj_tak_jak_inni_widza>: jakas wiadomosc

    /echo nie.
    i tu bedzie widac tylko wiadomosci co inni pisza. tyle :p dzieki.

    // bo ktos mowil ze zadaje baaardzo latwe cmd te sa baaardzo trudne ale licze na jakas pomoc
    Ostatnio edytowane przez Czatowicz ; 13.02.2013 o 19:06 Powód: poprawa, dopisanie

  5. #25
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    /notatki dodajesz do bazy, dajesz numer usera, i jak ktoś chce odczytać, to sprawdzasz, czy numer się zgadza z tym w bazie
    /echo dodaj pole do bazy o nazwie echo, potem przy wysyłaniu wiadomości z poziomu skryptu
    Kod:
    SELECT * FROM `users` WHERE `nr` != {$_GET['from']} AND `online` = 1
    oraz
    Kod:
    SELECT * FROM `users` WHERE `online` = 1
    Oczywiście odpowiednio zmieniając nazwy
    A następnie ifem, jeśli user ma włączone echo, to używasz 2 zapytania z bazy i to do tych numerów wysyłasz, jeśli nie, to pierwszego
    Przy zmianie echa, po prostu sprawdzasz, czy echo jest 1 czy 0, i zapytaniem bazy zmieniasz
    Przy ślubach zrób tabelę np `sluby` do której będą dodawane numery osób mających ślub, przy cmd /pary po prostu pobierasz tą listę, i wyświetlasz nicki odpowiednich numerów
    akceptacje zrób na zasadzie pola w bazie np `zaakceptowany`
    rozwód usuwa osoby z tej tabeli

  6. #26
    hm niewiem co powiedziec wielkie podziękowania za pomoc dla
    #MKevas
    #Beniooo
    #Ruloo

  7. #27
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    Taa, nie ma za co, od tego tu jestem ;d

  8. #28
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    co do echo to
    Kod php:
    $from $_GET['from'];
    $sel $db->query("SELECT `echo` FROM `users` WHERE `nr` = {$from}");
    while(
    $r $sel->fetch_assoc()){
         if(
    $r['echo'] == 1){
    $zap "SELECT `nr` FROM `users` WHERE `online`= 1";
    }else{
    $zap "SELECT `nr` FROM `users` WHERE `online`= 1 AND `nr` != {$from}";
    }
    }
    $select $db->query($zap); 
    Dalej już chyba wiadomo

    Tak też można i nawet bardzo prosty sposób nie wiem dlaczego zniego nawet nie korzystam pewnie dlatego że jest dosyć prosty ale działa ładnie
    Ostatnio edytowane przez Qrix ; 03.03.2013 o 13:03 Powód: Korzystamy z tagu [PHP]

  9. #29
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    27.03.2012
    Posty
    131
    Majcon, coś takiego właśnie opisałem
    Ale zobacz, lepiej dać skrypt, czy wskazówkę, żeby ten, komu pomagamy, później mógł to zrobić sam, na inny sposób? ;>

  10. #30
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    20.02.2013
    Lokalizacja
    Sieradz
    Marka tel.
    LG
    Model tel.
    Swift l5
    FW telefonu
    Android 4.1.2
    Posty
    220
    No może

Podobne wątki

  1. [Skrypt v.1.0.0] Zmiana statusu i opisu.
    By TheDuliMen in forum Boty
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 23.01.2013, 19:04
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02.12.2012, 16:27
  3. Bot Skrypt
    By TheDuliMen in forum Boty
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 29.08.2012, 13:28
  4. Jeden skrypt kilka botów
    By Beniooo in forum Boty
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.08.2012, 17:43

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •