Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Problem z wysylanie wiadomosci w kolumnie

  1. #1

    Problem z wysylanie wiadomosci w kolumnie

    Witam.
    OD jakiegos czasu natknalem sie na problem z wysylaniem wiadomosci w kolumnie na czacie glownym.
    Jak chce wyslac globala czy normalna wiadomosc w kolumnie to mi sie takie cos wysyla:
    Wiadomosc normalna:
    screen123.jpg
    Wiadomosc globalna:
    screen 1234.jpg
    Po kazdym wyrazie gdzie ma byc nastepna kolumna to jest "n"
    a przy globalu "\n"
    Wgl jak nawet wpisze bledna komende to wywala mi:
    "Brak komendy [ /fsd\nfsd ] Sprawdź listę dostępnych komend wpisując /pomoc lub /help"
    Wie moze ktos, co jest odpowiedzialne/jak zrobic zeby wyrazy byly w nastepnej kolumnie?
    Moze dla Was ten problem jest smieszny,
    ale sam nie potrafie sobie z tym poradzic.
    I postanowilem sie poradzic.
    Ostatnio edytowane przez misiiek-92 ; 21.05.2015 o 04:56

  2. #2
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    hmmm. nietypowy problem. Masz gdzieś w kodzie jakieś funkcje typu replace na znaki złamania linii?

    Swoją drogą z kodowaniem wszystko ok? Przy takim problemie głupi duperel może być błędem.

    PS: Jak chcesz to się odezwij na PW GG. Mogę się podjąć próby naprawy. Niekiedy szybciej jest coś zrobić samemu.

  3. #3
    Rozmowny
    Dołączył
    10.09.2014
    Marka tel.
    Sony Ericsson
    Model tel.
    J108i
    Posty
    83
    Tam gdzie masz pliki z BotApi masz folder/panel.php (czy jakoś tak) usuń te pliki.

    Wiem bo już robiłem ten skrypt
    Najlepsze CzatyGG na
    SuppBocie
    (gg:48909067) pod
    komendą /Au

  4. #4
    ok sprobuje to zrobic dziekuje za rady. A co ma plik panel.php do tego?

    Niestety nic z tego. usunalem zbedne pliki jakie mialem, problem ten sam :c
    Ostatnio edytowane przez misiiek-92 ; 22.05.2015 o 02:07

  5. #5
    zapewne nic, nie wiem bo nie widzialem ale plik panel.php jak na wiekszosci czatow wskazuje jest odwolaniem do koemdny panel tzn moze zle pisze chodzi o to ze glownym kodzie mamy odwolanie ze jak ktos napisze np /panel to wczytuje nam sie wlasnie plik panel.php jesli ten plik bylby zly lub mial cos w sobie zlego to aby to zweryfikowoac dana osoba musiala by uzyc tej komendy a nie komendy wysylkowej globala no chyba ze jak uzywa globala to kod glowny kaze pierw z niewiadomych przyczyn wczytac panel w co watpie.

    Wg mnie poprzedni przedmowca wprowadzil cie w blad - jak sie nie myle piszesz w add text tak? czy jakos tak a nie uzywasz klacy messanger od botapi przy wysylaniu wiadomosci? jesli tak to rzeczywiscie moze powinnes pogadac z wazniakiem na PW ja skoelji wole to od botapi uzywac tam enter to jest enter a nie trzeba dawac /n by miec enter

  6. #6
    Rozmowny
    Dołączył
    14.09.2014
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    XZ
    FW telefonu
    Android 8
    Posty
    46
    Cytat Zamieszczone przez BRT Zobacz posta
    Tam gdzie masz pliki z BotApi masz folder/panel.php (czy jakoś tak) usuń te pliki.

    Wiem bo już robiłem ten skrypt
    Cytat Zamieszczone przez WujcioMattt Zobacz posta
    zapewne nic, nie wiem bo nie widzialem ale plik panel.php jak na wiekszosci czatow wskazuje jest odwolaniem do koemdny panel tzn moze zle pisze chodzi o to ze glownym kodzie mamy odwolanie ze jak ktos napisze np /panel to wczytuje nam sie wlasnie plik panel.php jesli ten plik bylby zly lub mial cos w sobie zlego to aby to zweryfikowoac dana osoba musiala by uzyc tej komendy a nie komendy wysylkowej globala no chyba ze jak uzywa globala to kod glowny kaze pierw z niewiadomych przyczyn wczytac panel w co watpie.

    Wg mnie poprzedni przedmowca wprowadzil cie w blad - jak sie nie myle piszesz w add text tak? czy jakos tak a nie uzywasz klacy messanger od botapi przy wysylaniu wiadomosci? jesli tak to rzeczywiscie moze powinnes pogadac z wazniakiem na PW ja skoelji wole to od botapi uzywac tam enter to jest enter a nie trzeba dawac /n by miec enter
    A co ma do tego ten plik? Bo nie rozumiem. Jak pewnie i tak nie jest z tym powiązany (bo po co takie coś do takiej wiadomości)... Jeśli chodzi o to coś, może być to zależne od tego czy tekst wpisujesz w "" czy w '' w przypadku "" powinno dobrze się wyświetlać, a z drugiej strony może to być to też wina aplikacji z której używasz GG i zamiast dawać enter daje \n

  7. #7
    Cytat Zamieszczone przez WujcioMattt Zobacz posta
    zapewne nic, nie wiem bo nie widzialem ale plik panel.php jak na wiekszosci czatow wskazuje jest odwolaniem do koemdny panel tzn moze zle pisze chodzi o to ze glownym kodzie mamy odwolanie ze jak ktos napisze np /panel to wczytuje nam sie wlasnie plik panel.php jesli ten plik bylby zly lub mial cos w sobie zlego to aby to zweryfikowoac dana osoba musiala by uzyc tej komendy a nie komendy wysylkowej globala no chyba ze jak uzywa globala to kod glowny kaze pierw z niewiadomych przyczyn wczytac panel w co watpie.

    Wg mnie poprzedni przedmowca wprowadzil cie w blad - jak sie nie myle piszesz w add text tak? czy jakos tak a nie uzywasz klacy messanger od botapi przy wysylaniu wiadomosci? jesli tak to rzeczywiscie moze powinnes pogadac z wazniakiem na PW ja skoelji wole to od botapi uzywac tam enter to jest enter a nie trzeba dawac /n by miec enter
    Zacytuje sam siebie a dokladniej 2 pierwsze słowa odpowiadajac na ost post "zapewne nic"

  8. #8
    Rozmowny
    Dołączył
    14.09.2014
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    XZ
    FW telefonu
    Android 8
    Posty
    46
    WujcioMatt wiem. Starałem się tylko umocnić to zdanie .
    Co do błędu może to być jakaś stara wersja plików ggbotapi więc pobrać stąd https://boty.gg.pl/pobierz/ i wymienić za stare (Kiedyś jak chciałem zrobić kolorowe wiadomości to tekst był łamany gdy chciałem użyć dwóch kolorów w jednej linii. Wymieniłem na nowsze pliki czyli wersję 2.4 a wcześniej miałem wersję 2.2 i tak się działo)

  9. #9
    Rozmowny
    Dołączył
    18.08.2012
    Lokalizacja
    Północ.
    Marka tel.
    Huawei
    Model tel.
    P20 Pro
    FW telefonu
    EMUI 9.0 Android 9.0
    Posty
    91
    W BotAPI znak nowej linii to

    Kod:
    \r\n (używane w PHP)
    
    lub 
    
    [br] (dla bot API)
    zamień wszystkie \n na \r\n lub [br], aczkolwiek zrobiłem test i dla wszystkiego (\r, \n, \r\n, [br]) nowa linia działa jak powinna
    Ostatnio edytowane przez playaz44 ; 23.05.2015 o 19:34

  10. #10
    Doświadczony GGadacz
    Dołączył
    01.06.2011
    Lokalizacja
    Lębork
    Marka tel.
    Sony
    Model tel.
    Xperia M2
    FW telefonu
    Android 5.1
    Posty
    262
    Okej... Napiszę dla pokoleń.

    Powodem było.. ech.. szkoda słów na osobę, która to zrobiła

    W każdym razie mysql_escape_string/mysql_real_escape_string używamy tylko do filtrowania danych, które zaraz będą przekazane do zapytania MySQL i nigdzie więcej nie będą używane. Przez to PHPowe znaki łamania linii były traktowane tak jakby był to zwykły tekst, a nie biały znak. To tak jak byśmy dali \n w apostrofach zamiast w cudzysłowie. I uwaga.. stripslashes nie odwraca podanej funkcji !! Działa jedynie na addslashes.

Podobne wątki

  1. Wiadomosci push
    By grzesiiek in forum Ciekawe sugestie
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 14.01.2014, 00:08
  2. Tekst z strony w wiadomosci.
    By krzos in forum Boty
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 24.02.2013, 23:16
  3. Problem z dzwiękiem powiadomień o nowej wiadomosci GG 11
    By luk379 in forum Wiedza ogólna - przeczytaj zanim napiszesz
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13.01.2013, 18:48
  4. Pomocy!!!Nie dochodza wiadomosci
    By rafcio191 in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04.06.2012, 15:10
  5. Dzwięk wiadomosci podczas rozmowy
    By xxxxxx in forum Kontakty, rozmowy i powiadomienia
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.04.2012, 12:09

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •