Głupszego programu nie widziałem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janek80
    • 20 kwi
    • 7

Głupszego programu nie widziałem

Jak to możliwe że wyłączenie archiwum na stronie kasuje wszystkie wiadomości na komputerze, baz słowa zapytania.
    CO ZA GŁUPOTA. Straciłem wszystkie wiadomości.
  • GGAdmin
    GG Team
    • 17 sty
    • 680

W tym wypadku trzeba zwrócić uwagę, że jest to ta sama platforma komunikacyjna tylko dostęp do niej możliwy jest bądź z poziomu programu zainstalowanego na komputerze bądź z poziomu strony www. Archiwum jest również jedno, prowadzone online. Z tego względu wszystkie czynności, które wykonamy na stronie www automatycznie aktualizują się w odniesieniu do całego GG również przy dostępie do niego z poziomu programu na komputerze.

Zapytanie w zakresie kasowania archiwum jest wyświetlane przed jego usunięciem z wskazaniem, że tej operacji nie będzie można cofnąć.

Komentarz

• Qrix
      Gadu Maniak
      • 9 lut
      • 4513

Jest to bardzo błędne rozumowanie. Archiwum powinno być trzymane również lokalnie tak jak do tej pory.

Komentarz

• janek80
        • 20 kwi
        • 7

Rozumiem że w żaden sposób te dane nie są do odzyskania ?

Komentarz

• ktocus12
          Doświadczony GGadacz
          • 26 lis
          • 121

Dobrze rozumiesz. A szkoda że nie można mieć na kompie lokalnego archiwum offline.

Komentarz

• janek80
            • 20 kwi
            • 7

Jest to dla mnie zupełnie niezrozumiałe, że program posiada miliard niepotrzebnych wtyczek i wodotrysków, parzy kawę i wyprowadza kota na spacer, a nie posiada najprostrzej funkcjonalności.
            Nie można wyeksportować archiwum do pliku, nie można wybierać co się archiwizuje, można tylko mieć archiwum lub nie mieć, i jeszcze usuwa wszystkie wiadomości.
            MAM NADZIEJE ŻE ZWOLNIENIE JAKIE SĄ TERAZ Z GG OBEJMĄ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI OSOBY ODPOWIEDZIALNE ZA FUNKCJE ARCHWIWIZACJI.
            SZCZERZE IM TEGO ŻYCZĘ.

Komentarz

• Paulina

Janku, mam nadzieję, że Tobie nikt nigdy nie będzie życzył zwolnienia z pracy.
              Po otwarciu okna rozmowy i wybraniu koła zębatego, znajdziesz opcję "zapisuj w archiwum" bądź "wycisz rozmowę" w zależności od wersji. Wówczas mimo włączonej globalnie archiwizacji, możesz wyłączyć zapisywanie rozmów z konkretną osobą.

Komentarz

• janek80
                • 20 kwi
                • 7

kolejna "intuicyjna" opcja. bez komentarza

mam tylko pytanie, czy jest jakakolwiek opcja zapisywania/eksportu archiwum do pliku, chciałbym się na przyszłość ustrzec przed "niespodzianką" jaka mnie spotkała
                może być nawet bezpośrednio z bazy programu tylko proszę o jakąś wskazówkę jak się do tego dobrać....

Komentarz

• Paulina

W GG 11 nie.

Komentarz

• Areen

Raczej są do odzyskania. Ja sam kasowałem wielokrotnie swoje wiadomości z archiwum online, ale magicznym sposobem po kilku dniach tam znowu były. Zapytaj grzecznie adminów, którzy nas szpiegują i przetrzymują nasze wiadomości xD

Komentarz

Pracuję...