Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wymuszanie instalacji GG Dysk
Zwiń
X
-
Guest repliedi znów po dzisiejszej aktualizacji sprawa pytania o utworzenie dysku jest niezmieniona. Dodajecie jakieś zbędne pierdoły, a to co ważne leży i czeka na zatwierdzenie czy można czy nie. ŻAL. To samo dotyczy usuwania ostatnich rozmów z listy. Szkoda nerwów na pisanie tu do Was - poczekam może ze dwa lata to może wreszcie coś ruszy w tym temacie.
-
Guest repliedPrzekazaliśmy tę kwestię do szerszej weryfikacji, rozważamy również istotę zapytania o pozwolenie na utworzenie dysku.
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedDziś znowu po aktualizacji poprosiło mnie o pozwolenie na utworzenie dysku ( choć nie powinno skoro go już nie miałem ) , natomiast nie utworzył się folder dysku jak poprzednio. Więc jakiś postęp jest
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedFolder normalnie pojawia się tam, gdzie jest to sugerowane w instalatorze ( C:\Users\....\GG dysk ). Pojawia się po każdej aktualizacji i muszę go usuwać ręcznie. I jest utworzony ten folder nawet wtedy, jeżeli w pokazującym się zapytaniu o utworzenie dysku kliknę na " Anuluj ". Folder powinien być tworzony dopiero po kliknięciu na " Utwórz " ( lub jak to tam się nazywa - nie pamiętam teraz ), a skoro daję" Anuluj " to znaczy że go nie chcę - prawda ?
Zostaw komentarz:
-
W zakresie zapytania raczej będziemy chcieli to zmodyfikować.
Wskaż, gdzie dokładnie pojawia się folder, rozumiem, że na komputerze ale na pulpicie, czy w jakiejkolwiek innej lokalizacji?
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedDokładnie - skoro nie chcę używać dysku, tworzenie jego folderu jest zbędne. Natomiast instalator rozróżnia czy jest to pierwsza instalacja GG w systemie i wtedy proponuje utworzenie dysku, czy jest to aktualizacja i powinien zachować wszystkie ustawienia użytkownika łącznie z brakiem folderu dysku w systemie. Inaczej jak to jest obecnie po każdej aktualizacji uruchamia się windowsowe zapytanie o pozwolenie itp. co trochę wkurza - nie wspominając, że nawet pomimo odmowy na takie zapytanie sam folder dysku pojawia się i muszę go ręcznie usuwać.
Zostaw komentarz:
-
Rozumiem, że w tym przypadku chodzi o tworzenie katalogu GG Dysku na komputerze? W sytuacji, gdy nie utworzyliśmy takiego katalogu, każda aktualizacja GG powoduje, wyświetlenie zapytania o wykonanie tej czynności, co uznajesz za zbędne, ponieważ Twoja decyzja została już podjęta. Sugerujesz, że bardziej funkcjonalne byłoby zrezygnowanie z tego zapytania i zamieszczenie opcji tworzenia folderu GG Dysku na komputerze w ustawieniach GG, ponieważ wtedy, gdybyś zdecydował się na rozpoczęcie korzystania z tej opcji mógłbyś z niej skorzystać w każdej chwili?
Możesz doprecyzować tą kwestię?
Zostaw komentarz:
-
Dzięki, zweryfikujemy tę sytuację i zgłosimy jako ewentualną sugestię.
Zostaw komentarz:
-
Wymuszanie instalacji GG Dysk
Mam prośbę do GG Team.
Czy moglibyście tak to zrobić, żeby przy każdorazowej aktualizacji nie WYMUSZAĆ za każdym razem instalacji GG Dysku ? Nie mam ochoty i nie zamierzam w jakiejkolwiek przyszłości korzystać z tego ( a już na pewno nie w GG ). Skoro instalator potrafi odczytać moje ustawienia GG przed aktualizacją, to powinien również widzieć, że NIE mam zainstalowanego dysku i nie powinien proponować jego instalacji. W razie czego jest to możliwe w ustawieniach - natomiast powinno się to pokazywać tylko w przypadku " świeżej " instalacji GG na komputerze.Tagi: Brak
Zostaw komentarz: