Zamieszczone przez GGAdmin
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
GG linux ubuntu
Zwiń
X
-
To nie jest olewanie, to jest GG. I trzeba się z tym oswoić.
Na linuxa jakoś szarzy użytkownicy potrafią pisać programy. Przepraszanie nie jest żadnym wytłumaczeniem dla lenistwa. Ale co my tam wiemy, dostaniemy warny i na pewien czas będzie spokój. GG staje się przeżytkiem - nie sam protokół, lecz aplikacja. Gdyby GG zablokowało połączenia z innych źródeł niż ich "komunikatory", to stracili by ponad połowę użytkowników.
Dobrze że od biedy jest Kadu.
Ale jak przyjdzie co do czego to GG się burzy - przykład z aplikacją na WP (chyba PoGGadaj?). Lepsza od GG, wcześniejsza niż GG na WP, a się burzyli. A i tak jest lepsza niż to teraz. Więc GG zamiast być mądre i nie męczyć się (ktoś odwalił za nich dobrą robotę), wolą atakować i tworzyć swoją kaszankę dalej. Powodzenia...I choć serce Twe przytłacza myśl, że żyć nie warto; z łez ocieraj cudze oczy, chociaż Twoich nie otarto...
Komentarz
-
Wejdź spod Linuxa z jakiego korzystasz na stronę http://pokapoka.pl i podaj nam treść pola "Przeglądarka". Być może skrypt źle wykrywa wersję systemu. Obie wersje dostępne są też pod tym linkiem http://gadunews.pl/pobierz/?category=19
Komentarz
-
Qrix
wiesz co ja to miałem włączony plugin w chrome który pozwalał mi na zmianę stringu w którym była zawarta informacja o przeglądarce i systemu
i jak miałem ustawione na windows + ff 15 to mi pokazywało (i dalej pokazuje gdy mam włączony ten plugin) w wersji gg na inne systemy tylko możliwość pobrania gg pod system ubuntu 64bit :/
zaś gdy go wyłącze to widze możliwość pobrania gg na ubuntu 32bit i ubuntu 64bit
dowód -> http://i42.tinypic.com/qs02lv.png
epsilon
a dziwisz się? bo ja nie... przecież gg 12 na linuxa to nic innego jak webapp
tak samo jak wersja na windowsa i na mac`aOstatnio edytowany przez mucha090; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
@mucha090
nie wiem czy to webapp ale gg12 to chyba niewiele sie rozni od gg11
a skoro gg11 nie wyszlo (moze byla jakas wewnetrzna beta) to uznalem
ze to decyzja "polityczna", nie wspieramy bo nie warto...
w kazdym razie jest, dziala i mam nadzieje ze bedzie w miare aktualizowana
w koncu m$ po przejeciu skype'a nadal wypuszcza linuxowe wersje
pewnie ze wzgledu na nsa
Komentarz
-
@epsilon
gg11 było stworzone w oparciu o qt zaś gg12 to nic innego jak mozilla + klient do łączenia się z aplikacją na gg.pl (tego webowego komunikatora)
a dlaczego tak twierdze? bo w katalogu z gg12 mamy katalog XULRunner a w nim sam xulrunner + aplikacja mozilla-xremote-client i liby do tej "przeglądarki"
dzięki takiemu zagraniu mamy 1 aplikacje którą trzeba się zajmować a reszta to klienty do łączenia się z nią
Komentarz
-
@mucha090
o kurcze, rzeczywiscie. Zagladalem przeciez do srodka katalogu zeby uruchomic ale mi w glowie nie zaskoczylo
ze nie ma juz tam plikow z QT jak w gg11.
"Wzieli mnie z zaskoczenia"
A tak naprawde to chyba mnie juz chyba to nawet nie zainteresowalo, bo mialem zakodowane ze jak przeszli
w g11 na QT to juz droga do linuxa otwarta...
thx za wyprowadzenie mnie z bledu
Komentarz
Komentarz