problem po skopiowaniu danych z time machine

Zwiń
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JALA
    • 24 maj
    • 21

    #1

    problem po skopiowaniu danych z time machine

    W skrócie, zrobiłem kopie z jednego komputera (MAC) i wrxuciłem na drugi (MacBook air). Oczywiście, oba mają wersje Lion, w innym wypadku nie można skopiować w ten sposób danych, na MacBook 10.8.1. Na MAC działa gg dziala bez zarzutu, jednak na MacBook przy uruchomieniu wywala komunikat:

    "Kopia programu GG jest już otwarta. Tylko jedna kopia programu GG może być otwarta"

    Już nawet usunąłem GG, pobrałem nowe ze strony, przy instalacji wywala ten sam komunikat. Jakieś pomysły?
  • Qrix
    Gadu Maniak
    • 9 lut
    • 4513

    #2
    Pierwsze pytanie: po co Ci kopia GG skoro wszystkie dane (archiwum, ustawienia) są przechowywane na serwerach GG?

    Komentarz

    • JALA
      • 24 maj
      • 21

      #3
      Zupełnie po nic. Time machine robi niejako obraz dysku, więc kopiuje wszystko jak leci... w tym wszystkie zainstalowane programy, ustawienia, preferencje i inne graty.

      Komentarz

      • JALA
        • 24 maj
        • 21

        #4
        troche odświerze. Czy jakikolwiek pomysł/sygestia aby działało?

        Komentarz

        • redds7
          • 25 lut
          • 6

          #5
          Ewentualnie usunac wszystkie kopie z Time Machine. GG odinstalowac przez program np. AppCleaner, ktory znajdzie wszystkie pliki GG i nie pozostanie sladu po programie.

          Komentarz

          • JALA
            • 24 maj
            • 21

            #6
            GG mam odinstalowane, więc applCleaner nie znajduje nic co ma związek z gg. Usunięcie kopii z Time Machine odpada, to podstawa, dla której kupiłem MacBooka

            Komentarz

            • redds7
              • 25 lut
              • 6

              #7
              Moze zle sie zrozumielismy. Mowie o kopiach GG na Time Machine

              Komentarz

              • JALA
                • 24 maj
                • 21

                #8
                wrzucilem kopie time machine juz na komputer, gg usunolem... w jakiś inny sposób mam to ew dokonać? Bo chyba nie zaskoczyłem

                Komentarz

                • redds7
                  • 25 lut
                  • 6

                  #9
                  Nadal ten sam problem istnieje ze kopia jest uruchomiona?

                  Komentarz

                  • JALA
                    • 24 maj
                    • 21

                    #10
                    tak jest... mimo usunięcia. Pobieram ze strony uruchamiam i komunikat j.w.

                    Komentarz

                    • JALA
                      • 24 maj
                      • 21

                      #11
                      Pojawiła się nowa wersja, ale problem nie rozwiązany...

                      Komentarz

                      Pracuję...