Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kontakty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Kontakty

Cześć,

Niespodziewanie odnalazłem na starym telefonie aplikacje gg z wszystkimi kontaktami, po wpisaniu hasła i połączeniu z serwerem cała lista kontaktów zniknęła i nie zostało po niej śladu, jest jakaś opcja żeby to odzyskać?

Jeśli lista kontaktów zniknęła po połączeniu z serwerem GG, to oznacza, że mogło to być spowodowane synchronizacją z aktualnym stanem konta na serwerze,
    gdzie Twoje kontakty mogły zostać usunięte lub zmienione.
    Może tak się zadziać w przypadku kont, które były usuwane administracyjnie w wyniku braku akceptacji odpowiednich zgód do dnia 31.07.2018 roku.

Kontakty są przechowywane na serwerach GG, więc wszelkie zmiany dokonywane w aplikacji synchronizują się z serwerem, co może prowadzić do utraty danych.
    Jeżeli konto zostało usunięte to wraz z nim zostały usunięte wszystkie dane: archiwum, lista kontaktów.
    Jeżeli odzyskałeś dostęp do konta, to po zalogowaniu do takiego konta nie będzie tych danych.

Zdarza się, że niektórzy Użytkownicy posiadają listę kontaktów w pliku .txt, która kiedyś w starszych wersjach była zapisywana lokalnie na dysku komputera.
    Jeżeli posiadasz taki plik, to możesz go zaimportować w aplikacji GG, wersja instalacyjna na komputer:
    po wejściu w Menu-> Ustawienia-> Ustawienia zaawansowane-> Importuj kontakty z pliku.

W przypadku dodatkowych pytań o konkretny numer GG, napisz do nas zgłoszenie na bok@gg.pl z adresu e-mail, który jest przypisany do konta GG.
    Zweryfikujemy co zadziało się z kontem, czy faktycznie było usunięte.

Komentarz

Moje konto gg zostało usunięte a numer udało mi się odzyskać bez moich danych. Mój stary dysk twardy od komputera uległ uszkodzeniu i wszystkie tam dane straciłem. Na gg w telefonie bez internetu nie mogłem wcisnął w aplikacji żadnej opcji, ponieważ na ekranie wyskakiwał komunikat brak połączenia z internetem i blokował całą aplikację, jest to bardzo żenująca sytuacja w której zostały mi usunięte dane które miałem na swoim urządzeniu.

Komentarz

Zamieszczone przez damian Zobacz posta
        to bardzo żenująca sytuacja w której zostały mi usunięte dane które miałem na swoim urządzeniu.
        Listę kontaktów należy traktować jak coś, co jest zapisane u nas na serwerach, a nie na urządzeniu. Faktycznie lista kontaktów jest tymczasowo przechowywana lokalnie na urządzeniu w celu szybszego wyświetlenia listy kontaktów po uruchomieniu aplikacji w przypadku braku internetu. Z punktu widzenia użytkownika, lista jest na serwerach i aplikacja zachowała się prawidłowo - pobrała z serwerów najnowszy stan.

A co do kwestii samego odzyskania tych kontaktów, jest (bardzo mała) szansa, że kopia tej listy kontaktów znajduje się jeszcze w Twoich backupie Google. O ile masz włączoną kopię zapasową tego telefonu zapisywaną w Google, to odinstaluj GG, a następnie zainstaluj ponownie. Jest cień szansy, że w takim wypadku wszystkie ustawienia GG zostaną przywrócone z kopii zapasowej, również z tymi kontaktami. No i oczywiście później musisz wyłączyć internet, aby kontakty od nowa się nie odświeżyły na stan z naszego serwera. Tutaj liczy się czas, bo jeśli telefon zrobi nową kopię zapasową, to nadpisze na serwerach Google na stan z pustą listą kontaktów.

Teoretycznie jest jeszcze druga możliwość. Kontakty zapisane są w bazie danych SQLite. Możesz próbować odzyskać usunięte rekordy bazy danych. Jednak jak pobrać z telefonu bazę i jak próbować odzyskać rekordy, to już musisz doczytać w Google/ChatGPT.

Komentarz

Pracuję...
        X