Pytanie o kopię archiwum na serwerze

Zwiń
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hsy
    Rozmowny
    • 11 lip
    • 69

    #1

    Pytanie o kopię archiwum na serwerze

    Witam, w GG11, zauważyłem coś takiego:

    Napisałem wiadomość do Infobota dla testu z GG11, wyszedłem z GG, skasowałem mój profil z folderu GG w AppData, uruchomiłem GG wszedłem
    w mój profil i zaczął się od nowa proces przenoszenia archiwum wiadomości z GG10. Po całym tym procesie, wszedłem w archiwum do
    Infobota i co się okazuje? Wiadomość którą napisałem do niego w celu testu znajduje się w archiwum. Niby jakim prawem? Skoro usunąłem
    cały profil, włączył się proces przenoszenia wiadomości z GG10, więc jakim prawem wiadomość do infobota znajduje się w archiwum? To nie tylko przypadek z Infobotem, bo zauważyłem, że jak do znajomych też pisałem, to też te wiadomości są.
    Domyślam się, że Archiwum każdego użytkownika GG jest przechowywane na jakimś serwerze, załóżmy w celu kopii, to dlaczego tak
    jest, że w GG wczytuje mi się to archiwum z serwera? Inaczej kopia. Tak nie powinno być.
  • krzos
    Doświadczony GGadacz
    • 17 sie
    • 251

    #2
    Jest takie coś nazwane "Archiwum online"

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

    Komentarz

    • hsy
      Rozmowny
      • 11 lip
      • 69

      #3
      I to Archiwum online mi się wczytuje? Dlaczego tak? Może ktoś z GGTeam wyjaśni to?

      Komentarz

      • ktocus12
        Doświadczony GGadacz
        • 26 lis
        • 121

        #4
        Zanim ktoś z GG Team odpisze, to ja się włączę. Jest to moim zdaniem pożyteczna funkcja dzięki której można mieć dostęp do swojego archiwum z każdego urządzenia na którym się zalogujesz do gg. Przy okazji archiwum online zabezpiecza rozmowy przed skasowaniem się podczas awarii komputera/telefonu. Musisz poprostu daną wiadomość skasować z poziomu programu/strony internetowej będąc zalogowanym.

        Komentarz

        • GGAdmin
          GG Team
          • 17 sty
          • 680

          #5
          Archiwum ma charakter online. Tym samym, jeśli skasujesz dane z poziomu archiwum, to one nie wczytają się ponownie. Jeżeli jednak skasujesz tylko swój profil, to dokonasz tego tylko lokalnie. Odtwarzając go, archiwum zaciągnie dane, które są w archiwum i nie zostały z niego usunięte.

          Komentarz

          • hsy
            Rozmowny
            • 11 lip
            • 69

            #6
            @GGAdmin dzięki za wyjaśnienie.

            Komentarz

            Pracuję...