Ok - już wiem. Nie dorozumiałem do końca o co chodzi Po prostu żeby te powiadomienia działały nie można się WYLOGOWAĆ z aplikacji tylko ją zamknąć w tym przypadku działa
Ale jak ktoś już na Google+ zauważył przydałoby się zrobić, żeby serwery dawały priorytet na dostarczanie wiadomości np. na PC jeżeli użytkownik jest zalogowany z którejś aplikacji PC - inaczej faktycznie wq...ce jest dostawanie powiadomień równocześnie na PC i telefonie.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
[Android] BETA - Wasze opinie
Zwiń
X
-
Co do statusu - przydała by się opcja, np. ustaw status zaraz wracam po wyjściu z aplikacji. Tak jak jest teraz, ktoś (przez status dostępny) może myśleć że siedzę aktualnie przy GG, gdy w rzeczywistości np. jadę autobusem czy jestem w markecie i nawet dzwonka nie słyszę. Choć ja bym wolał wybór między zw i niewidocznym Ale samo zw też może być.
Zostaw komentarz:
-
Powinno dzialac. Potestuj jeszcze przez weekend. Jak nie bedzie dzialac, to w poniedzialek zapytam serwerowcow co sie dzieje.
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedZrobiłem nawet 3 wiadomości co minutę i żadna nie doszła jako push.
Tak - u mamy cały czas mam żółte słoneczko, choć sprawdzałem logując się na chwilę na gg.pl i nie mam aktywnych innych sesji. Po wylogowaniu z gg.pl dalej u mamy jestem on line
Zostaw komentarz:
-
To zrób jeszcze ten sam test, tylko po wysłaniu pierwszej wiadomości poczekaj minutę i wyślij jeszcze raz wiadomość. I sprawdź, czy wtedy będzie OK. Czy na koncie mamy widać, że masz status online?
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedWłaśnie sprawdziłem. Na telefonie uruchomiłem GG po czym się wylogowałem i zamknąłem aplikację klawiszem " wstecz ". Odpaliłem na PC GG mojej mamy i wysłałem do siebie wiadomość - nie pokazało powiadomienia PUSH. Jak ponownie włączę GG na telefonie to wiadomość dochodzi jak zawsze, ale nie ma powiadomień w stylu push
A poza tym - jakim cudem jestem widoczny jako dostępny po wylogowaniu ??? Nie mam innych aktywnych sesji - sprawdzałem.Ostatnio edytowany przez northareth; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
-
Zostaje status, ponieważ nadal będziesz odbierał wiadomości. Gdy klikniesz "Wyloguj", to zniknie status oraz przestaniesz odbierać wiadomości.
Zostaw komentarz:
-
Trochę mało to pomyślane. Wyłączając GG zostaje status, który był wcześniej. Przydałaby się jakaś opcja.
Zostaw komentarz:
-
W sumie o tych powiadomieniach to pisałem już z rok temu, aby zrobić jak na Windows Phone.
*
Zostaw komentarz:
-
@Boss, nie, aplikacja zostanie wyłączona i nie będzie pożerać baterii, ale normalnie będziesz mógł otrzymywać dalej wiadomości z GG Przyznaj, że cwane, nie?
@northareth, sprawdź to z numerem który jest zalogowany tylko na telefonie i nigdzie indziej (w szczególności na desktopie)
Zostaw komentarz:
-
A mi dziala
I to bardzo dobrze
Wysłane z mojego GT-S5830 przy użyciu Tapatalk 4
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedCoś Wam to nie działa ten Push w Androidzie - telefon LG L9 - GG dziś się zaktualizowało ( zapisany jestem do testów beta ).
Wysyłałem z innego konta z GG Modern i .......... na Androidzie nic natomiast na GG Modern się pokazało powiadomienie push i mogłem prowadzić konwersację pomiędzy oboma moimi kontami ( Otwarło mi pomimo wylogowania, bo inaczej się nie da mieć w GG Modern uruchomionych dwóch profili na raz )
Zostaw komentarz:
-
To znaczy że jak kliknę w klawisz cofania to gg zamknie mi się automatycznie? Tak jakbym wybrał opcję wyjdź?
*
Zostaw komentarz:
-
Wydaliśmy nową wersję, a w niej nieco zmian w obsłudze połączeń. Opiszę co się zmieniło i dlaczego:
Zaczęliśmy używać Push Notifications (bardziej fachowa nazwa: Google Clound Messaging). Działa to mniej więcej w ten sposób, że aplikacja jest zupełnie wyłączona, a gdy przyjdzie wiadomość, to serwery GG wysyłają informację do Googla, który to jakoś magicznie przesyła dalej tę informację do naszego telefonu i sam włącza GG w celu odczytania wiadomości. Ma to taką zaletę, że fizycznie GG nie musi chodzić w tle cały czas, by sprawdzać czy są nowe wiadomości. Dzięki temu GG znacznie zmniejszy zużycie baterii, gdyż będzie się uruchamiać jedynie, gdy jest to potrzebne. Z tego powodu znika ikonka GG z paska notifykacji - GG fizycznie nie chodzi, więc i ikonki nie będzie. Znika również opcja "Wyjdź" z aplikacji, gdyż ona miała sens właśnie do tego, żeby rozłączyć się z siecią GG. Teraz GG automatycznie rozłącza się z siecią GG, więc i opcja "Wyjdź" nie miałaby żadnego sensu.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: