Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Pytanie o numer telefonu
Zwiń
X
-
A nie wpadłeś na to, że nam nie wolno takich rzeczy robić, a że nie jesteśmy malutką firemką, a dość sporym kolosem, to momentalnie by się to wydało i ponieślibyśmy dość dotkliwe konsekwencje?
-
A mało to callcentrów? Przybliżony opis użytkownika z katalogu publicznego + numer telefonu to dla nich baza kontaktów. Nawet jeśli to idiotyczna teoria, to przy takiej nachalności brzmi bardziej prawdopodobnie niż oficjalne uzasadnienie tej opcji.
Zostaw komentarz:
-
A mógłbyś podać namiary, gdzie te dane w takim razie można kupić? Rozumiem, że sprawdziłeś to co piszesz, zanim napisałeś? Czy może piszesz po to tylko, żeby bez sensu narobić szumu?
Dla jasności: Nie sprzedajemy nikomu żadnych danych. To jest jedynie idiotyczna teoria spiskowa.
Zostaw komentarz:
-
Mniejszą ilość odsłon reklam z powodu mniejszej liczby użytkowników trzeba nadrobić sprzedawaniem danych. Ja tam rozumiem, że chcecie zarobić. Właściwie istnieje kwota, którą sam zapłaciłbym za gg 6.0 ulepszoną (tylko!) o obsługę dłuższych numerów, ale to poza tematem.
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedA właśnie - jak to jest w przypadku, gdy ktoś już podał swój numer - też mu się pokazuje ten komunikat ??? Na pewno nie - czyli jest opcja że aplikacja zapamiętuje wybór użytkownika - wystarczy ten mechanizm wykorzystać dla odmowy i po sprawie.
Podpowiem Wam jeszcze jak ja to widzę. Jest w ustawieniach opcja " Pokazuj zsynchronizowane ". Jeżeli ktoś zaznaczy ten wybór - wtedy powinno pokazać mu się okienko o dodanie numeru telefonu ( o ile jeszcze go nie dodał ), a jeżeli ktoś nie chce podawać numeru niech nie zaznacza tej opcji i niech ma spokój od tego durnego okienka.
Wyciąganie numeru " na siłę " wprost kojarzy się z niecnymi zamiarami, nawet jeśli takowe nie istnieją - bo skoro nie można odmówić to jakiś ukryty cel w tym jest. A tego nikt nie lubi
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedBo nie chcę - nie widzę potrzeby ku temu. Natomiast jak już pisałem wcześniej jest to możliwe, aby aplikacja zapamiętywała moją decyzję podobnie jak i inne ustawienia, więc namolność z Waszej strony do pozyskania numeru jest co najmniej zastanawiająca. Poza tym nie jestem przeciwny tej możliwości, tylko nachalność mnie wkurza. Uważam, że powinno to być DOBROWOLNE - a obecnie wygląda to tak, że albo nam podasz swój numer, albo będziemy Cię gnębić wyskakującym okienkiem - NIEŁADNIE !!!Ostatnio edytowany przez Gość; 8598.
Zostaw komentarz:
-
Ja bym odwrocil pytanie: Dlaczego tak bardzo nie chcesz podawac swojego numeru telefonu?
Sent from my One S using Tapatalk
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedDlaczego nie chcecie dać opcji definitywnej odmowy ???
Zostaw komentarz:
-
bo po ostatniej aktualizacji gg mozna wyłączyć tylko przez wylogowanie
Zostaw komentarz:
-
Powinno wyskakiwać raz na dobę, chyba że co chwila przełączasz się między profilami.
Zostaw komentarz:
-
dobra, już miesiąc dzień w dzień kilka razy klikam, że nie. Kiedy ta częstotliwość się zacznie zmniejszać?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez GGAdmin Zobacz postaAplikacja komunikatora ze swojej definicji tworzona jest po to, by ułatwić kontakt pomiędzy jej użytkownikami, a podanie numeru telefonu jest jednym z parametrów ułatwiających nawiązywanie/odnajdywanie znajomych kontaktów.
Funkcjonalność została wprowadzona niedawno i z tego względu częstotliwość pojawiania się komunikatu może być relatywnie wysoka. Z czasem jego wyświetlanie powinno zachodzić rzadziej, przez co nie powinno być uciążliwe dla użytkownika.
Zaznaczamy przy tym, że podany numer telefonu nie będzie nigdy prezentowany publicznie w naszej sieci.
Zostaw komentarz:
-
Guest repliedSkoro aplikacja potrafi " zapamiętać " różne ustawienia typu widok bez avatarów itp, to również powinna " zapamiętać " wybór użytkownika odnośnie dodania numeru ( lub nie ). Problem w tym, że tak naprawdę, to Ci co nie chcą dodawać numeru telefonu nie mają właściwej opcji "NIE - NIE PYTAJ WIĘCEJ " - i to właśnie tworzy wrażenie WYMUSZANIA powiązania numeru telefonu. Zróbcie to jak należy i będzie ok - ci co chcą to sobie dodadzą numer a innych komunikat przestanie wq......ć
Zostaw komentarz:
-
Aplikacja komunikatora ze swojej definicji tworzona jest po to, by ułatwić kontakt pomiędzy jej użytkownikami, a podanie numeru telefonu jest jednym z parametrów ułatwiających nawiązywanie/odnajdywanie znajomych kontaktów.
Funkcjonalność została wprowadzona niedawno i z tego względu częstotliwość pojawiania się komunikatu może być relatywnie wysoka. Z czasem jego wyświetlanie powinno zachodzić rzadziej, przez co nie powinno być uciążliwe dla użytkownika.
Zaznaczamy przy tym, że podany numer telefonu nie będzie nigdy prezentowany publicznie w naszej sieci.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez northareth Zobacz postaPewnie znów coś zmienili przy aktualizacji, bo za pierwszym podejściem też pisałem o to samo i wtedy jakoś dali poprawkę wyłączającą to wymuszanie numeru. A dokładnie powinna być to opcja w ustawieniach a nie okienko wyskakujące przy logowaniu
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: