Witam, tak jak w temacie. Juz dawno wyszedł android 5.0 a w GG nie ma material design. Czy maja Państwo zamiar to zrobić ? Jak tak to kiedy można się spodziewać ? I jeszcze jedno pytanie odnośnie kolorowej ikonki w pasku powiadomień czy kiedy kolwiek wróci ta opcja ? szkoda ze zniknęła myślę ze jest to problem nowego androida a nie Państwa, ale wole spytac.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
material design
Zwiń
X
-
Nie rozumiem, czy tak ciężko zmienić api na 21 i zaaplikować nowe style MaterialDesign dla każdego activity? Oraz pokolorować pasek statusu (trywialne). Czyli nowe api i nowy styl, a nie zmienianie kolorów i ciągnięcie ciągle opartego na Holo. Rozumiem aplikacja nie jest mała, ale to nie jest aż tak bardzo skomplikowane przedsięwzięcie. O ikony też już pytałem - skoro nie można wyświetlać różnokolorowych, to zaprojektujcie RÓŻNE czarno-białe.
Tak samo i gui dla tabletów by się przydało, ale nad tym na razie nie pracujecie z tego co wywnioskowałem.Ostatnio edytowany przez lucekk; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Zamieszczone przez Wasky Zobacz postalucekk, po pierwsze to nie przeczytałeś dokładnie mojej poprzedniej wypowiedzi. Po drugie: "czy tak ciężko?". Tak, jest ciężko. To jest dużo więcej pracy, niż podmienić parent style na Theme.Material i ustawić kolor statusbara.
Komentarz
-
Dziękuje za odpowiedz aby jak najszybciej wszedł material design. A co do ikonki na powiadomieniu.. Zgodzie się z kolega "lucekk" ze powinniescie zaprojektować jakąś inna ikonke dla każdego z statusów. Ponieważ ja np. przyzwyczaił em się do kolorowej i teraz cały czas się myle sądząc po czarnobialej ikonce ze mam rozłączne GG z internetem. Trochę to głupie ze android zrobił taka głupotę blokując ta opcje. Aby to naprawili. Jeżeli nie to proszę aby Państwo rozmyslili nad pomysłem kolegi ) pozdrawiam i życzę miłej pracy nad material design
Komentarz
-
Zamieszczone przez Timek Zobacz postamam nadzieję jeszcze cicha ze android przywróci funkcje kolorowej ikony
Komentarz
-
Zamieszczone przez lucekk Zobacz postaNie przywróci.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Timek Zobacz postaA dlaczego ? I dlaczego wyrzucili ta opcje ?
Komentarz
Komentarz