Witam, mam pytanie. Czy planujecie wprowadzić więcej zgodności z androidem 5.0 ? Wycztalem juz w którymś temacie, iż to google zablokowało możliwość kolorowego słonka gg, co na przykład mi przeszkadza. Również zastanawia mnie, czy wprowadzicie osobną wersje na androida 5.0 oraz 4.x.x ? Nawet mogę być w stanie testować jeszcze wcześniejsze wersje komunikatora niż beta, którą tutaj udostępniacie (jeśli oczywiście chcecie )
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Gg na androidzie 5.0
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Harmattan Zobacz postaWycztalem juz w którymś temacie, iż to google zablokowało możliwość kolorowego słonka gg, co na przykład mi przeszkadza.
-
Konkretnie pod 5 ? Tak się zastanawiałem czy nie można by czegoś wykorzystać co ten system wprowadza, jednak na razie nie przyszło mi nic konkretnego do głowy. Na pewno dam znać jak tylko na coś wpadnę. Teraz jak się zastanawiam, to na 4.x.x gdy ktoś przyslal więcej niż jedną wiadomość pokazywała się jego treść. Teraz jak ktoś napisze więcej wiadomości to mi tylko pokazuje ilość. Może będzie dobrym pomysłem opcja żeby zawsze pokazywał treść wiadomości na pasku ? Zamiast "nowych wiadomości : 2" to od razu jch treść. Również pomysł szybkiego odpisania na jedną wiadomość by był ciekawy tak sądzę. Zauważyłem że samsung wprowadził coś takiego do sms na 5.0, nawet przydatne. Tyle że musiało by być np jak ktoś jest w jakiejś innej aplikacji a nie na ekranie blokady
Komentarz
-
Zamieszczone przez Wasky Zobacz postaA jakie konkretne rzeczy byś chciał w ramach modyfikacji aplikacji pod Androida 5?
Jeśli zaś chodzi o coś co możliwe tylko w Lollipop, to np zarządzanie ostatnimi rozmowami za pomocą listy ostatnich aplikacji w systemie. Tak jak jest to z kartami w Chrome, każda karta jest pojedynczo widoczna na liście ostatnich aplikacji. W GG mogłaby być w ten sposób widoczna każda aktywna rozmowa (aktywna, tzn jeśli użytkownik napisał do tej osoby po włączeniu programu, nie chodzi o umieszczanie tam całej historii rozmów).
Nie jest to raczej trudne do zrobienia i ładnie opisane z przykładami w dokumentacji. W gg nie ma żadnego zarządzania otwartymi rozmowami ani możliwości przełączania między nimi, a tak bym mógł łatwo wrócić do ostatnich rozmów bez otwierania głównego okna programu, a potem klikania w menu archiwum.Ostatnio edytowany przez lucekk; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Zamieszczone przez lucekk Zobacz postaJeśli zaś chodzi o coś co możliwe tylko w Lollipop, to np zarządzanie ostatnimi rozmowami za pomocą listy ostatnich aplikacji w systemie. Tak jak jest to z kartami w Chrome, każda karta jest pojedynczo widoczna na liście ostatnich aplikacji. W GG mogłaby być w ten sposób widoczna każda aktywna rozmowa.
Zamieszczone przez lucekk Zobacz postaW gg nie ma żadnego zarządzania otwartymi rozmowami ani możliwości przełączania między nimi, a tak bym mógł łatwo wrócić do ostatnich rozmów bez otwierania głównego okna programu, a potem klikania w menu archiwum.
Komentarz
-
Popieram pomysł. O ile pamiętam, kiedyś było coś takiego. Wtedy swipe'wały się strony z rozmowami - wystarczyło przesunąć w prawo bądź lewo, a przechodziliśmy od razu do kolejnej rozmowy. Jednak obecnie wymagało by to zapewne pewnej przebudowy interfejsu - no chyba, że po prostu dacie taką opcje do włączenia lub wyłączenia. Zresztą po co czekać na hangouts ? I dlaczego nie chcecie być pierwsi ? Jeśli wprowadzilibyście jakąś nowość jako pierwsi to nie było by wcale złe.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Harmattan Zobacz postaz tego co słyszałem googlowi hangouts Juz nie jest zbytnio potrzeby
Komentarz
Komentarz