Fakt to fakt, tylko skórka została zmieniona...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
[Java] BETA - Wasze opinie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Piotrekkk Zobacz postaZainstalowałem, jako tak działa, jedna uwaga na szybko, na noki 2730 mam ustawioną strefę czasową GMT +1 i czas letni, a pokazuję mi w tej chwili 00:36, a nie widzę opcji na zmianę
A moje pytanie brzmi - czy jeśli zainstalowałem sobie MGG 5 na komórce, to pobieracie mi jakąś opłatę za korzystanie?
Komentarz
-
@gadufan, teraz to ja parsknąłem śmiechem. Palringo obsługuje na telefonach z Javą JEDEN protokół, jest nim protokół połączenia z serwerem Palringo. Połączenie z GG, XMPP i innymi sieciami obsługuje pośrednik, a nie aplikacja bezpośrednio. Jak zalogujesz się numerem GG na Palringo to zobaczysz w multilogowaniu, że połączyłeś się z IP w Stanach a nie z IP swojej komórki. Dlatego zajmuje tak mało. Tyle w tym temacie. Palringo nie jest bezpośrednim klientem żadnej sieci IM.
Co do Nimbuzza... porównaj sobie jakość obsługi protokołu GG. Nie, nie została zmieniona tyko skórka. MGG Java 5.0 obsługuje prócz rozmów:
- wszystkie statusy (Palringo chyba wszystkich nie wyświetla)
- 255 bajtowe opisy
- synchronizację listy kontaktów
- archiwum online
- loginy (?)
- konferencje w nowej wersji
- opcję "Ulubione kontakty"
- opcję "Ukrywaj przed nieznajomymi"
- pocztę GG (ale to akurat moim zdaniem nie jest zaleta w kategorii "komunikator")
- kilka profili
- potwierdzenie dostarczenia wiadomości (masz pewność, że wiadomość dotrze, nawet jak straciłeś zasięg sieci)
- transfer obrazków
Powiedz mi, że chociaż połowę z tego co napisałem ma Nimbuzz w wersji mobilnej po protokole GG.Ostatnio edytowany przez Qrix; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Zamieszczone przez Qrix Zobacz posta@gadufan, teraz to ja parsknąłem śmiechem. Palringo obsługuje na telefonach z Javą JEDEN protokół, jest nim protokół połączenia z serwerem Palringo. Połączenie z GG, XMPP i innymi sieciami obsługuje pośrednik, a nie aplikacja bezpośrednio. Jak zalogujesz się numerem GG na Palringo to zobaczysz w multilogowaniu, że połączyłeś się z IP w Stanach a nie z IP swojej komórki. Dlatego zajmuje tak mało. Tyle w tym temacie. Palringo nie jest bezpośrednim klientem żadnej sieci IM.
Co do Nimbuzza... porównaj sobie jakość obsługi protokołu GG. Nie, nie została zmieniona tyko skórka. MGG Java 5.0 obsługuje prócz rozmów:
- wszystkie statusy (Palringo chyba wszystkich nie wyświetla)
- 255 bajtowe opisy
- synchronizację listy kontaktów
- archiwum online
- loginy (?)
- konferencje w nowej wersji
- opcję "Ulubione kontakty"
- opcję "Ukrywaj przed nieznajomymi"
- pocztę GG (ale to akurat moim zdaniem nie jest zaleta w kategorii "komunikator")
- kilka profili
- potwierdzenie dostarczenia wiadomości (masz pewność, że wiadomość dotrze, nawet jak straciłeś zasięg sieci)
- transfer obrazków
Powiedz mi, że chociaż połowę z tego co napisałem ma Nimbuzz w wersji mobilnej po protokole GG.
w tej edycji dodali tylko archiwum on-line i konferncję oraz skórkę która jak dla mnie jest totalną porażką.
---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:55 ----------
Ja już swoje sugestię podałem i mam nadzieję że programiści je uwzględnią.
Co do sugestii to dodam jeszcze żeby była większa i grubsza czcionka i większe te obrazki.
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------
Ale nimbuzz obsługuje awatary!
Komentarz
-
Błędy jakie ja wyłapałem:
- Źle działająca wyszukiwarka kontaktów (czasami działa a czasami nie)
- Zła godzina, której nie da rady przestawić (a powinno w ustawieniach)
- Po włączeniu archiwum wiadomości, na dwóch telefonach na którym to testowałem wyskakiwał błąd od telefonu a nie programu i zamykało aplikację (testowane na nokii 6303 classic i samsungu d900i)
I będę aktualizował tą listę edycjami xD
@up
Da się usunąć kontakt. Kontakt -> karta kontaktu -> opcje -> usuń xD
Komentarz
-
Kolejny błąd jaki jeszcze znalazłem to po uzupełnieniu wszystkich pól w profilu i kliknięciu zapisz nic się nie zapisuje.
---------- Post added at 16:23 ---------- Previous post was at 16:04 ----------
Kolejny błąd jaki znalazłem to czasem się zawiesza na "wczytuję" można czekać godzinę a i tak to "wczytuję" nie zniknie.
Więcej błedów nie znalazłem. Mój telefon to nokia 2710Ostatnio edytowany przez Bestia.; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
Komentarz