Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Interpretacja regulaminu przez administrację portalu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Interpretacja regulaminu przez administrację portalu.

Z racji faktu, iż w konwersacji prywatnej z Państwem otrzymuję jedynie generycznie brzmiące odpowiedzi i brak argumentowania decyzji, pozwalam sobie opisać sprawę tutaj. Mam nadzieję, że jeśli nie zmotywuje to kogoś do bardziej wyczerpującej odpowiedzi to może przynajmniej naświetli sytuację innym użytkownikom. Po raz kolejny moje konto na GG zostało zawieszone(no chyba, że skończy się jak ostatnio. I zawieszone konto zostanie zablokowane na stałe dzień po tym jak skończyła się moja subskrypcja premium), po raz kolejny powodem takiego działania jest "łamanie regulaminu". Państwo nawet nie raczą uzasadnić decyzji, tylko blokują wysyłając automatyczną wiadomość. Dowiedziałam się, że powodem zawieszenia jest umieszczone przeze mnie zdjęcie i jego erotyczny charakter. Zdjęcie, na którym widać plecy na tle plaży ma charakter erotyczny, śmiech na sali. Rzeczone zdjęcie oczywiście dołączam(zamazałam jedynie twarz z oczywistych powodów). Serio? Na portalu, na którym mężczyźni paradują bez koszulki, lub w ogóle dodają profilowe na którym przez bokserki łapią się za przyrodzenie...

Korzystam z tego portalu od wielu lat, blisko nawet dekady, ale to co się dzieje w ostatnim czasie to jest jednocześnie smutne i skandaliczne... Płacę za konto premium(które swoją drogą "oferuje" funkcje, które kiedyś były za darmo), a i tak czuję się jakby portal był moderowany przez boty. Od kilku miesięcy zgłaszam profile, które wysyłają mi zdjęcia przyrodzenia, są nachalni, wypisują do mnie po trzy razy dziennie po czym po x razie wyzywają i zgłaszają z frustracji, zgłaszam profile podszywające się pod kobiety oferujące "wymianki zdjęć" czy "oceny", jestem nękana przez użytkownika, który wyzywa i zgłasza mnie z sześciu kont, regularnie jestem obrażana za swój wygląd przez agresywnych frustratów, którym nie podoba się fakt, że nie interesują mnie panowie 30+ o czym informuje mój opis. Ilość kont, które jawnie próbują wyłudzić pieniądze czy to poprzez blik, kamerki czy inne niemoralne usługi jest przerażająca i takie konta wiszą miesiącami zanim ktoś się tym zainteresuje. A ja tymczasem boję się dodać zdjęcie na avatar, bo ktoś w administracji może je sobie subiektywnie zinterpretować jak zechce i skasować moje konto...

Szczerze mówiąc czuję się nękana. Przez dłuższy czas miałam w profilu ustawioną płeć jako "mężczyzna"(głównie by pozbyć się nieprzyjemnej fali nachalnych adoratorów piszących do każdej kobiety) i mogłam korzystać z GG bez żadnego profilu. W momencie, w którym to poprawiłam nagle znika mi jedno zdjęcie, potem następne aż w końcu moje konto zostaje zawieszone, a jakakolwiek komunikacja drogą mailową z administracją jest bezowocna.

W ciągu ostatniego roku ilość aktywnych użytkowników spadła dramatycznie, co zauważyłam wśród moich znajomych i powoli zaczynam rozumieć dlaczego. Ciężko mi się żegnać z portalem, na którym spędziłam prawie dekadę ale chyba jest to nieuniknione, skoro żeby tu spokojnie przebywać bez obawy, że na drugi dzień moje konto przestanie istnieć, to trzeba być albo mężczyzną albo pustym profilem...

Diva85 Pkt.3 Wytycznych dla Społeczności GG :
    "(...) niektóre zabronione i nietolerowane w GG zachowania (...)
    Umieszczanie zdjęć, obrazków, rysunków o charakterze erotycznym (awatary, galeria), przykłady:
    c. zdjęcia, obrazki, rysunki z wyeksponowanym biustem, pośladkami.
    "

Od stycznia 2025 roku, Twoje dotychczasowe konto było wiele razy ostrzegane,
    klika razy nakładaliśmy na konto tymczasowe ograniczenia, o których informowaliśmy w komunikacie:

"Użytkowniku,
    ze względu na Twoje działania naruszające zasady i wytyczne dla Społeczności GG, na Twoje
    konto zostały nałożone częściowe ograniczenia.
    Tymczasowo (maksymalnie do 30 dni):
    - nie będziesz mógł wysyłać wiadomości do nieznajomych
    - nie będziesz mógł wysyłać zaproszeń do kontaktu
    - nie będziesz widoczny w wynikach wyszukiwania w katalogu publicznym
    - nie będziesz mógł losować rozmówcy.
    Jeżeli nadal będziesz naruszał wytyczne.
    Twoje konto GG zostanie zablokowane na stałe.
    W trosce o Społeczność GG, zachęcamy Cię do przestrzegania jej zasad. Dziękujemy.
    "

Wiele ostrzeżeń dotyczyło awatarów, które miały wyeksponowany biust i pośladki, zawierały również niecenzuralne opisy.
    Przy każdym ostrzeżeniu staramy się jasno komunikować działanie.
    Dodatkowo precyzujemy, że w przypadku niejasności można do nas napisać na bok@gg.pl.
    Na Twoje ostatnie zgłoszenie e-mail odpisaliśmy informując, że zdjęcie nie spełnia wytycznych.

Jest nam bardzo przykro, że za każdym razem gdy ostrzegaliśmy konto, po jakimś czasie znów zamieszczałaś na nim nieodpowiedni awatar.
    Prześledziliśmy historię wszystkich zamieszczanych awatarów, przypisanych do konta GG - odnosimy się tylko do konta, które jest aktywne i przypisane do adresu e-mail, który jest przypisany do Twojego konta na forum.

Pamiętaj, jeżeli chcesz się z kimś podzielić zdjęciem, które nie powinny znaleźć się na awatarze, to możesz to zrobić w wiadomości prywatnej.

Użytkowników traktujemy tak samo. Jeżeli ktoś narusza wytyczne, to w pierwszej kolejności (o ile naruszenie nie jest rażące) taka osoba otrzyma ostrzeżenie.
    Jeżeli widzimy, że nadal narusza wytyczne konto albo otrzyma kolejne ostrzeżenie albo otrzyma ograniczenia. Blokada to ostateczność. Uwierz nie chcemy ich nakładać.

Wiele z kont, które zgłosiłaś albo otrzymało ostrzeżenie albo ograniczenia, niektóre z nich otrzymały również blokady.
    Ubolewamy nad tym, że w Społeczności GG są Użytkownicy,którzy łamią wytyczne.
    Robimy wszystko aby temu zapobiec.

Dziękujemy za Twoje zgłoszenia. Doceniamy je. Ale liczymy również na to, że Ty również do tych wytycznych się zastosujesz.

Pamiętaj, że jeżeli chcesz się odseparować od osób, które nie tylko naruszają wytyczne ale przede wszystkim zachowują się w stosunku do Ciebie nieuprzejmie,
    możesz to zrobić nie czekając na nasze działanie.
    Na zgłoszenia staramy się reagować tak szybko jak to tylko możliwe, niestety czasem nie jedno konto wymaga od nas dodatkowej weryfikacji, zatem proces, czy to ostrzegania, czy też blokady danego konta może się wydłużyć.
    Ale są narzędzia, które umożliwiają Użytkownikowi komunikatora GG odseparowanie się od takich Użytkowników:

1. opcja "Ignoruj rozmówcę", która skutecznie blokuje kontakt z nami od osoby, której numer dodaliśmy do ignorowanych, chyba w dużej mierze zapomniana przez niektórych.
    Ignorowana osoba nie będzie mogła się z Tobą komunikować przez GG, ani wysłać żadnego zaproszenia i nie będzie o tym wiedziała. Nawet jeśli w ustawieniach prywatności pozwalamy na rozmowy z nieznajomymi nie dotyczy to osób ignorowanych. Komunikacja ze strony takiej osoby jest całkowicie zablokowana.
    Aby aktywować tą opcję:
    - na komputerze należy kliknąć na wybraną osobę prawym przyciskiem myszki i wybrać Profil, a następnie z menu Znajomy – opcje, wybrać Ignoruj,
    - na telefonie z systemem Android należy wybrać dany kontakt (przytrzymać go)->profil->3 kropki po prawej stronie->Ignoruj,
    - na telefonie z systemem iOS należy wybrać dany kontakt ->kliknąć na nazwę profilu->z Menu po prawej stronie wybieramy "Ignoruj".

2. Menu -> Ustawienia -> Prywatność, i takie opcje jak:
    - "Pokazuj opis i status nieznajomym"
    - "Przyjmuj wiadomości od nieznajomych"
    - "Przyjmuj zdjęcia, linki od nieznajomych"
    - i dodana niedawno dostępna na każdej końcówce prócz iOS (tutaj pojawi się niebawem) opcja ukrycia oznaczenia GG Premium -> "Gdy mam aktywne GG Premium, oznacz mój profil za pomocą🏆".
    Każdą z tych opcji możesz odznaczyć aby poczuć jeszcze większą prywatność, i kontrolę nad tym kto do Ciebie napisze, kto widzi Twój opis i status.
    Nie chcesz aby ludzie pisali do Ciebie bo widzą, że masz GG Premium?
    Ukryj je, teraz to możliwe.

Korzystasz z opcji "Losuj rozmówcę" to na moment losowania włącz "Przyjmowanie wiadomości od nieznajomych",
    gdy już nie losujesz możesz tę opcję ograniczyć aby osoby, których nie masz na liście kontaktów nie pisały do Ciebie.

Pamiętaj, my - moderacja, jesteśmy tu dla Was.
    I nasze działania są skierowane na to aby w GG - GGadało się lepiej.
    Nie blokujemy kont bezpodstawnie. Ale też nie zezwalamy na ciągłe naruszenia.
    Brak przestrzegania wytycznych może skutkować blokadą konta. Czasem długo ja odwlekamy.
    Bo dajemy szansę. Ale nie możemy dawać takich szans bez końca.

Komentarz

Zamieszczone przez Meduza Zobacz posta
      Diva85 Pkt.3 Wytycznych dla Społeczności GG :
      "(...) niektóre zabronione i nietolerowane w GG zachowania (...)
      Umieszczanie zdjęć, obrazków, rysunków o charakterze erotycznym (awatary, galeria), przykłady:
      c. zdjęcia, obrazki, rysunki z wyeksponowanym biustem, pośladkami.
      "
      Gdzie dokładnie na rzeczonym zdjęciu znajduje się wyeksponowany biust lub pośladki? Na oryginalnym zdjęciu oczywiście, widać kawałek pośladka(w stopniu nie większym niż ma to miejsce w przypadku jakiegokolwiek bikini, ale rozumiem że można się czasem zatrzymać mentalnie w XIX wieku i widok kobiecej kostki uznawać za wysoce prowokacyjny) ale zdjęcie profilowe wręcz specjalnie w tym celu wykadrowałam.

Od stycznia 2025 roku, Twoje dotychczasowe konto było wiele razy ostrzegane,
      klika razy nakładaliśmy na konto tymczasowe ograniczenia, o których informowaliśmy w komunikacie:
      [...]
      Wiele ostrzeżeń dotyczyło awatarów, które miały wyeksponowany biust i pośladki, zawierały również niecenzuralne opisy.
      I na każde z tych ostrzeżeń reagowałam, zmieniając zdjęcia lub modyfikując opis, w takim stopniu w jakim rozumiałam jego niezgodność z regulaminem.

Jest nam bardzo przykro, że za każdym razem gdy ostrzegaliśmy konto, po jakimś czasie znów zamieszczałaś na nim nieodpowiedni awatar.
      Prześledziliśmy historię wszystkich zamieszczanych awatarów, przypisanych do konta GG - odnosimy się tylko do konta, które jest aktywne i przypisane do adresu e-mail, który jest przypisany do Twojego konta na forum.
      Proszę postawić się w mojej sytuacji. Każde z moich zdjęć profilowych wylądowało w którymś momencie również na moim instagramie. Portalu słynącego z dosyć rygorystycznej cenzury, który bardzo często usuwa i mocno ingeruje w zdjęcia i publikowane materiały. Przez wiele lat używam go jako punktu referencyjnego(jak też panujących norm społecznych i modowych). Przebywam na GG, na którym w zupełności akceptowalne wydaje się umieszczanie zdjęć topless mężczyzn(dla potwierdzenia faktu mogę w każdej chwili przytoczyć przynajmniej 15 kont, na których panowie świecą zdjęciem bez koszulki). Ale gdy dodaję zdjęcie w sukni wieczorowej, to dostaję ostrzeżenie lub blokadę konta za nieprzyzwoite treści... Chciałabym przypomnieć, że istnieje różnica pomiędzy seksualnym eksponowaniem ciała a zwykłym dekoltem w sukni. Ostatnie Państwa działania uważam już po prostu za apogeum absurdalnej interpretacji, gdyż tym razem spędziłam chyba z 10 minut wybierając możliwie neutralne zdjęcie(o czym wspomniałam wyżej)...

Użytkowników traktujemy tak samo. Jeżeli ktoś narusza wytyczne, to w pierwszej kolejności (o ile naruszenie nie jest rażące) taka osoba otrzyma ostrzeżenie.
      Jeżeli widzimy, że nadal narusza wytyczne konto albo otrzyma kolejne ostrzeżenie albo otrzyma ograniczenia. Blokada to ostateczność. Uwierz nie chcemy ich nakładać.
      Mam wrażenie, że to się tyczy tylko profili mężczyzn... Nie prowadzę żadnej szkodliwej działalności na swoim koncie, moim cele tu nie jest żadne sianie zgorszenia i moje zdjęcia/mój ubiór wpasowują się w społeczne normy w XXI wieku w większości miejsc z jakich korzystam, nie zagaduję a tymbardziej nie nagabuję obcych osób, chcę sobie po prostu funkcjonować w spokoju a czuję się traktowana po macoszemu jak właściele scam-botów na GG. Uważam to conajmniej za niesprawiedliwie.

Komentarz

W GG obowiązuje Regulamin dla Społeczności GG, który każdy Użytkownik akceptuje podczas rejestracji konta.
        Oznacza to, że każdy z nas zobowiązuje się do przestrzegania tych zasad.

Pragniemy przypomnieć, że odnosimy się tylko do konta powiązanego z adresem e-mail, który został użyty do rejestracji na forum.
        Twoje konto było wielokrotnie ostrzegane, nie tylko za kwestie związane z awatarami.
        Widzimy historię ich zmian i ostrzegamy tylko w przypadkach, gdy zdjęcia naruszają regulamin.

Na przykład, jeśli próbowałaś zamieścić na awatarze zdjęcie w sukni, które wyeksponowało biust lub pośladki, mogło to naruszać punkt 3c wytycznych dla Społeczności GG.
        Takie zdjęcia mogą być usuwane.

Nasza Społeczność jest mniejsza niż na przykład na Instagramie, ale wciąż mamy dużo pracy.
        Weryfikacja zgłoszeń oraz treści zamieszczanych na profilach publicznych (w tym zdjęć) może zająć trochę czasu.
        Dokładamy wszelkich starań, aby działania te przebiegały sprawnie ale niektóre sytuacje mogą wymagać więcej czasu na rozwiązanie.
        Wszelkie działania są podejmowane w celu utrzymania pozytywnego środowiska w Społeczności GG i nie są do działania zależne od płci.

Liczymy na Twoje zrozumienie.

Komentarz

Pracuję...
        X