Przy rejestracji przez urządzenie mobilne, według mnie, dużo lepszym rozwiązaniem zamiast włączania wyświetlania obrazków w przeglądarce i przepisywania czasem nieczytelnego tekstu z obrazka antyspamowego byłby zwykły tekst z prostym zadaniem matematycznym, logicznym lub rebus. To samo dotyczy też np blog.gadu-gadu.pl, ale tu przy chęci dodania komentarza z mobilnej przeglądarki wciąż wywala że źle przepisany tekst.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Sugestia, rejestracja i antyspam
Zwiń
X
-
gdzieś w internecie spotkałem się już z takim rodzajem CAPTCHA o którym wspomnialem (może to było obliczyć 57 + 4, a może podaj kolor tekstu, nie pamiętam), więc raczej nie trzeba wymyślać zadań tylko może kilka algorytmów (tak jak nie trzeba wymyślać tekstu dla obrazka), a ułatwia to niesamowicie korzystanie z internetu poprzez telefon
Komentarz
-
Zamieszczone przez -tome Zobacz postagdzieś w internecie spotkałem się już z takim rodzajem CAPTCHA o którym wspomnialem (może to było obliczyć 57 + 4, a może podaj kolor tekstu, nie pamiętam), więc raczej nie trzeba wymyślać zadań tylko może kilka algorytmów (tak jak nie trzeba wymyślać tekstu dla obrazka), a ułatwia to niesamowicie korzystanie z internetu poprzez telefonCzęść z nas pomaga tu tylko i wyłącznie z własnej nieprzymuszonej woli, nie wszyscy pracujemy w GGNetwork =) - bądź dla nas miły/a i uprzejmy/a, a my będziemy dla Ciebie
http://www.sloganizer.net/en/style2,HeyVeN.png
Komentarz
Komentarz