Czym jest Autoresponder?
Autoresponder pozwala na uruchomienie na Twoim numerze Gadu-Gadu prostego asystenta. Będzie on za Ciebie odpowiadał na wszystkie wiadomości w taki sposób, w jaki sam go skonfigurujesz. Autoresponder będzie uruchamiał się tylko wówczas gdy będziesz niedostępny na Gadu-Gadu. Możesz wyłączyć komputer, a Twój numer Gadu-Gadu będzie ciągle dostępny i gotowy do rozmowy

Czy uruchamiając Autoresponder mogę stracić mój numer GG?
Uruchamiając Autoresponder nie stracisz swojego numeru Gadu-Gadu i nadal będziesz mógł z niego normalnie korzystać. Jeżeli uruchomisz swój komunikator będziesz mógł bez problemu przez niego rozmawiać ze znajomymi na GG. Autoresponder możesz zawsze w dowolnej chwili wyłączyć.
Gdzie będą trafiały wiadomości do mnie gdy będę niedostępny na Gadu-Gadu?
Jeżeli będziesz miał uruchomiony Autoresponder to wszystkie wiadomości podczas Twojej niedostępności na Gadu-Gadu trafią do panelu Autorespondera do zakładki Odebrane. Żadna z wiadomości nie zginie i wszystkie będą gotowe do przejrzenia właśnie w tej zakładce.
Jak mogę zgłosić problem albo sugestię?
Jeżeli masz problem lub chcesz nam zgłosić sugestię albo pomysł co jeszcze można dodać do Autorespondera to napisz wiadomość w tym wątku lub skontaktuj się z nami za pomocą tego formularza https://boty.gg.pl/kontakt/
Jak mogę wziąć udział w beta testach Autorespondera?
1. Zaloguj się Twoim numerem Gadu-Gadu na stronie http://boty.gg.pl/autoresponder/
2. Aplikacja Autoresponder poprosi Cię o dostęp do Twoich danych - kliknij przycisk "Zezwól"
3. Uruchomi się wówczas zakładka "Start" aplikacji Autoresponder - kliknij w niej przycisk "Uruchom Autoresponder"
4. Po uruchomieniu Autorespondera pojawi się panel zarządzania, który składa się z pięciu zakładek.
5. Korzystając z Autorespondera kieruj się wskazówkami wyświetlanymi na niebieskich chmurkach.
6. Przejdź na zakładkę Autoodpowiedzi i kliknij w "Edytuj domyślną odpowiedź". Wpisz tam dla przykładu:
"Napisz MIEJSCE aby dowiedzieć się gdzie teraz przebywam." i kliknij przycisk "Zapisz".
7. Następnie kliknij na przycisk "Dodaj nową odpowiedź". W pierwszym mniejszym polu formularza wpisz "miejsce" natomiast
w drugim większym polu wpisz na przykład "Na pewno nie ma mnie teraz przed komputerem

8. Kliknij teraz "Wyloguj", które znajduje się w górnym prawym rogu.
9. Aby Autoresponder zaczął działać musisz wylogować się również ze wszystkich komunikatorów na których jesteś zalogowany do GG np. komunikator GG10, WebGadu, Mobilne Gadu-Gadu.
10. Twój Autoresponder jest uruchomiony i gotowy do odpisywania na wiadomości. Jeżeli ktoś napisze do Ciebie wiadomość o treści "miejsce" to Twój Autoresponder odpowie "Na pewno nie ma mnie teraz przed komputerem

11. Możesz oczywiście dodać dowolną liczbę odpowiedzi na zdefiniowane przez Ciebie słowa.
Komentarz