Cześć.
Wiem, że pytanie może nie na miejscu...
Próbuję zrobić coś takiego, że jak nowa osoba zarejestruje się na czat to zapisuje się data rejestracji użytkownika.
W tym rzecz, że nie udaje mi się nie wiem co źle robię i postanowiłam poprosić o pomoc. Czy robi się to tylko w jednym pliku rejestracji (w moim przypadku jest to: /zapisz ) czy także w pull.php? Bo ja tylko robiłam w /zapisz. Móglby ktoś pomóc i podać mi poprawiony kod?
A kod pliku to:
Z góry dzięki
Wiem, że pytanie może nie na miejscu...
Próbuję zrobić coś takiego, że jak nowa osoba zarejestruje się na czat to zapisuje się data rejestracji użytkownika.
W tym rzecz, że nie udaje mi się nie wiem co źle robię i postanowiłam poprosić o pomoc. Czy robi się to tylko w jednym pliku rejestracji (w moim przypadku jest to: /zapisz ) czy także w pull.php? Bo ja tylko robiłam w /zapisz. Móglby ktoś pomóc i podać mi poprawiony kod?
A kod pliku to:
Kod php:
function cmd_zapisz()
{
extract($GLOBALS);
if(!$parts[1])
$die = "$Czat Źle! wpisz /zapisz twoj_nick ;) ";
$q = $db->query("SELECT * FROM `nicki` WHERE `numer`='{$from}' ");
if($q->num_rows != 0)
die("$Czat Masz juz konto!!");
$q = $db->query("select * from `nicki` where `nick` = '{$parts[1]}'");
$zabronione = array("\n","\r\n",'@','"','#','$','%','^','^^','&','*','(',')','_','+','<','<3','>','?');
$parts[1] = str_replace($zabronione, '', $parts[1]);
$strl = strlen($parts[1]);
if($strl < 3 || $strl >12){
die("".$main->diee("Nick musi zawierać od 3 do 12 znaków!")."");
}
$q=$db->query("select * from `nicki` where `nick` = '{$parts[1]}'");
if($q->num_rows == 1){
die($m->diee("Nicku {$parts[1]} używa już jakaś osoba! Wymyśl sobie inny nick!"));
}
$q=$db->query("select * from `nicki` where `numer` = '{$from}'");
if($q->num_rows == 1){
die($m->diee("Masz już konto!"));
}
$db->query("insert into `nicki` (`numer`, `nick`) values ('{$from}', '{$parts[1]}')");
$db->query("update `nicki` set `il` = il + 1");
die("".$main->diee(" Utworzenie konta ukończone sukcesem! \r\nTwój nick to: [{$parts[1]}]\r\n\r\n [color=#daa520]Co chcesz teraz zrobić? [color]\r\n => Zapoznać się z czatem - [color=#a0522d]wpisz /zapoznaj[color]\r\n => Zalogować się na czat - [color=#a0522d]wpisz /j[color]")."");
$q=$db->query("select * from `nicki` where `online` = 1");
while($n=$q->fetch_assoc())
$do[] = $n['numer'];
$mb->addText("{$nowyuser} \r\n{$tta}\r\n", FORMAT_BOLD_TEXT)->addText("",FORMAT_ITALIC_TEXT)->setRecipients($odb);
$p->push($mb);
$mb->clear();
}
Komentarz