Witam.
Chcę zrobić na czacie spam, że jak ktoś wyśle np. 5 wiadomości pod rząd to zostaje wyrzucony z czatu.
Próbowałam sama zrobić tylko, że wywala kogoś jeśli wyśle wiadomość z 5 słowami a nie za to, że wysłał 5 wiadomości pod rząd. Więc postanowiłam prosić o pomoc
Kod:
Myślę, że chodzi coś z:
i nie wiem jak zrobić.
Chcę zrobić na czacie spam, że jak ktoś wyśle np. 5 wiadomości pod rząd to zostaje wyrzucony z czatu.
Próbowałam sama zrobić tylko, że wywala kogoś jeśli wyśle wiadomość z 5 słowami a nie za to, że wysłał 5 wiadomości pod rząd. Więc postanowiłam prosić o pomoc
Kod:
Kod php:
#Spam#
$spam = strlen ($message);
$limit = 5;
if ($spam >= $limit){
$db->query("UPDATE userzy SET online=0, warn=warn+1 WHERE numer=".$from." LIMIT 1");
$mbs->addText(' <'.$user['nick'].'> '."Zostaje automatycznie wyrzucony/a za spam!", FORMAT_BOLD_TEXT)->setRecipients($nr);
$p->push($mbs);
die("Zostajesz wyrzucony z czatu z powodu spamowania. Wróć jak się ogarniesz");}
if($message{0} != '/')
$db->query("UPDATE userzy SET last=".time()." WHERE numer=$from LIMIT 1");
if(time() <= $user['last']){
echo("Zostajesz wyrzucony z czatu z powodu spamowania. Wroc jak sie ogarniesz!");
$db->query("UPDATE userzy SET online=0, warn=warn+1 WHERE numer=".$from." LIMIT 1");
$mbs->addText(' <'.$user['nick'].'> '."Zostaje automatycznie wyrzucony/a za spam", FORMAT_BOLD_TEXT)->setRecipients($nr);
$p->push($mbs);}
#koniec Spam#
Kod php:
$spam = strlen ($message);
Komentarz