Boty blokują ale użytkownika który rozsyła już nie...
Takie jeszcze jedno pytanie się nasuwa czy adres musi posiadać np www. czy też http:// czy może wystarczy wklepac hsqvyrpzxxx.info
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Blokowanie BotApi - następne zabezpieczenie
Zwiń
X
-
Jemu chyba mama chyba ne kupila zabawek w dziecinstwie!!
Zostaw komentarz:
-
# www.jhjhaliwxxx[/url] - nie działa
# www.hsqvyrpzxxx[/url] - zablokowany
# www.sqvyrpxxx[/url] - nie działa
# www.hhsqvyrxxx[/url] - zablokowany i nie wiem czy działa
Na dniach postaram się dodać funkcję zamieniające linki w wiadomości na wersje skrócone przez jakąś skrócarkę, to powinien być ostatecznie spokójOstatnio edytowany przez Wazniak96; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
-
czyli powinno być ok możliwe że gg blokuje tylko te dwa linki
w końcu to było w 2006 i nie sądzę żeby im się wtedy chciało jakoś bardziej sprawdzać a żeby uciszyć sprawę dali bloka xd
tylko nasuwa się pytanie dlaczego gg nie blokuje tego przy wysłaniu tak żeby wiadomość z linkiem nie została dostarczona
Wujek te linki też blokują czaty?Ostatnio edytowany przez Majcon; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
-
Wystarczy więc na firewallu wyciąć adresy zamieszane w aferę (64.202.189.170 - strona do której prowadzi pierwszy link, 66.185.126.34 - ostateczny kod robaka), by zaznać chwilowego przynajmniej spokoju. Dokonano już tego w wielu sieciach osiedlowych.
Prawdopodobnie robak zawiera w swoim kodzie mechanizm automatycznej aktualizacji za pomocą adresu 66.185.126.34. Przy okazji pobierania nowszej wersji, wysyła na serwer informacje o zainfekowanym numerze GG i (prawdopodobnie) rozszyfrowane hasło.
ale tym bym sie nie sugerowal to raczej cos dla Ciebie wazniak jesli chodzi o 1 twoj post czyli blokade po ciagu beznadziejnych liter (po www.)
Ostatnio edytowany przez WujcioMattt; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
-
Dzięki za info. Dodane do zabezpieczenia.
Weź tylko skasuj jeśli możesz te linki lub chociaż końcówkę, żeby reszta dzieci nie znalazła i nie wyżywała się na tych co jeszcze nie zblokowali
@up: Ty nie sorkuj tylko fajnie, że są na tych czatach jeszcze normalni ludzie, którzy potrafią pomóc innym, a nie sami się zabezpieczą i jeszcze innym dowalają
EDIT: Przekierowanie nic nie daje. Nie blokuje ^^Ostatnio edytowany przez Wazniak96; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Wazniak96 Zobacz posta@Nydylier jest sporo linków ale z tego co zauważyłem z testów na moim czatku tylko ten hsqvyrpzeh blokują BotApi. Bo założeniu blokady wklepałem wszystkie linki z tamtego artykułu i czat nadal działa.
Testowałem także przekierowania. Dałem standardowe przekierowanie na moim serwerze header'em i link na czat. Brak reakcji, wysłało normalnie, próbowałem też ciąć takimi serwisami jak tnij.org, również nie blokuje
Ahh i jeśli nie dałeś AruS'owi linku do artykułu to link ten po zablokowaniu bota nie wyświetla już się innym więc...
PS: W razie zablokowania bota pomaga skasowanie BotApi i założenie go od nowa.ale co do P.S to szybciej bedzie jak wejdziecie na gg.pl zalogujecie sie na czata jakby byl to wasz normalny nr gg wejdziecie w ustawienia >> sesja i poprostu wyrzucicie botmastera z sesji, mi za 1 razem nie zadzialalo dlatego poczekajcie chwile i jak sie botmaster znow zaloguje wywalcie go 2 raz potem sami sie wylogujcie i dzia
Zostaw komentarz:
-
Również wszystko ok. Bez blokad czy ścin. Normalnie wysłało na czat.
Ogólnie myślę że chodzi o to, że BotApi tworząc Archiwum pobiera wszystkie zdjęcia jakie wysyłamy na czat. A próbując pobrać zdjęcie pobiera wirusa i jebum.
Zostaw komentarz:
-
No w sumie możnaale ja i tak czekam na informacje, że gość dostał kilka tysi kary
Zostaw komentarz:
-
Ale jak zablokujesz wysyłanie linków bądź dasz auto cięcie to żaden link Ci nic nie zrobi póki w niego nie klikniesz
Zostaw komentarz:
-
Darmowych domen też masz setki, a jak zablokujesz numer gg to nie wyśle Ci z niego żadnego linku, a tak w ogóle to takich ludzi GG powinno ścigać prawnie za stwarzanie strat usługobiorcom. Dostałby karę kilka tys jeden z drugim, a trzeci by już pomyślał zanim zrobił.Ostatnio edytowany przez playaz44; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: