Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
numer bota w wiadomości
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez playaz44 Zobacz postaKod php:public function Sprawdz_bota() {
global $wyslane_do_bota, $Push_Connection;
$wyraz = explode(" ", $wyslane_do_bota);
for($i = 0, $cnt = count($wyraz); $i < $cnt; $i++) {
if(strlen($wyraz[$i] > 4 and is_numeric($wyraz[$i])) {
if($Push_Connection -> isBot($wyraz[$i])) {
//tutaj banujesz usera który napisał, usuwasz ten nr albo co tam chcesz, wysyłasz wiadomość na czat, że ktoś tam reklamował etc
// jeżeli skrypt ma zatrzymać wysłanie wiadomości to nie zapomnij niżej o return die;
return die;
}}}}
Pisane z palca, oczywiście można to napisać sprawniej, bo is_numeric to nie rozwiązanie ale większość nie pisze [Siema wbij na nr gg "123456"] albo wbijaj na nr '123456', ja bym to zrobił preg_matchem ale zaraz podniesie się głos ludu, że to za wolna funkcja.
Poczytaj też o settype i intval jako zamiennik preg_matcha
ok ok a jesli biorac twoj przyklad napisze wiadomosc Hej wejdziesz na moj czat o nr GG:42742716 ??
explode masz po spacji a zauwaz ze ja nie mam po GG: spacji !
Autorze tematu nie podam ci kodu bys myslal ale stworzenie go jest proste wiec by bylo dobrze zrob na zasadzie
1. usuwania wszystkich znakow z wiadomosci oprocz liczb
2. laczenie tego co pozostalo wiec liczb (bo po usunieciu bez laczenia mogloby powstac 4 2 7 427 16)
3. sprawdzenie czy to co pozotalo nie jest botem....
proste i na temat z tym ze zauwazylem jakies pol roku temu ze wylapuje wszystkie boty procz z sewisu bot4chats czy jakos tak.... dziś nie wiem czy wylapuje takowe bo poprostu nie pojawiaja sie u nas (moze dlatego ze wylapuje ...)
Zostaw komentarz:
-
Po trzy próby z for i foreach przy tym samym stringu:
Kod:for: execution time = 0.66195 sec. for: execution time = 0.62879 sec. for: execution time = 0.61154 sec. foreach: execution time = 0.59014 sec. foreach: execution time = 0.62066 sec. foreach: execution time = 0.64070 sec.
BRT chciał blokadę na "cyfrowe wyrazy", więc podsunąłem swoją propozycję, na jakiś czas to wystarczy, skoro masz "dość lepsze rozwiązanie" to podziel się kodem, z chęcią nie jedna osoba się nim naje
Zostaw komentarz:
-
Lepiej foreach ale to przy długiej wiadomości tak sprawdzać masakra do tego jeszcze jak ktoś napisze gg:nr to ominie
Dobrze że wpadłem na dość lepsze rozwiązanie
Zostaw komentarz:
-
Kod php:public function Sprawdz_bota() {
global $wyslane_do_bota, $Push_Connection;
$wyraz = explode(" ", $wyslane_do_bota);
for($i = 0, $cnt = count($wyraz); $i < $cnt; $i++) {
if(strlen($wyraz[$i] > 4 and is_numeric($wyraz[$i])) {
if($Push_Connection -> isBot($wyraz[$i])) {
//tutaj banujesz usera który napisał, usuwasz ten nr albo co tam chcesz, wysyłasz wiadomość na czat, że ktoś tam reklamował etc
// jeżeli skrypt ma zatrzymać wysłanie wiadomości to nie zapomnij niżej o return die;
return die;
}}}}
Pisane z palca, oczywiście można to napisać sprawniej, bo is_numeric to nie rozwiązanie ale większość nie pisze [Siema wbij na nr gg "123456"] albo wbijaj na nr '123456', ja bym to zrobił preg_matchem ale zaraz podniesie się głos ludu, że to za wolna funkcja.
Poczytaj też o settype i intval jako zamiennik preg_matchaOstatnio edytowany przez playaz44; [ARG:4 UNDEFINED].
Zostaw komentarz:
-
Próbowałem nawet bez 'gg' i też wysyła (wpisałem u Siebie: 1 48179200). Jak zrobić przed tym blokadę?
Zostaw komentarz:
-
Myśl myśl myśl... Slowo kluczowe: "GG:". Ogólnie rzecz biorąc da rade napisać blokadę taką by się nie dało w azden sposób reklamy wkleić ale z racji złożoności tego algorytmu ttzeba się zastanowić czy się opłaca ze względu na czas wykonania
Zostaw komentarz:
-
ale np u Baksior'a dałem taką reklamę "Zapraszam na 1super Czat gg:48179200" i bana z miejsca dostałem za reklamę bota GG:48179200 i nie wiem jak on to zrobił. Pisałem z nim o tym to nie chce napisać.
Zostaw komentarz:
-
Obstawiam, że twoja blokada polega na wywaleniu z wiadomości wszystkich znaków oprócz cyfr a następnie sprawdzenie czy powstała liczba jest numerem bota lecz w tym przypadku powstaje nam numer 148179200, który nie jest botem.
Wiesz czemu tak się dzieje, teraz pokombinuj jak to poprawić.
Zostaw komentarz:
-
numer bota w wiadomości
Witam.
Większość osób ma takie coś że jak ktoś napisze: Zapraszam na 1 super Czat gg:48179200. i informacja że reklamuję a u mnie (napisałem po swojemu) jak tak wpisze to skrypt wykonuje dalej. Nie wiem jak to zrobić żeby blokowało skrypt po numerze bota. Proszę o pomoc i pozdrawiamTagi: Brak
Zostaw komentarz: