Witam, mam pytanie, szukałem jakiegoś regulaminu albo coś, ale nie znalazłem... Dlaczego prędkość pobierania pliku z dysku GG jest na poziomie 16kB/s?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Transfer pobierania 16kB/s - dlaczego?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MPJ93 Zobacz postaWitam, mam pytanie, szukałem jakiegoś regulaminu albo coś, ale nie znalazłem... Dlaczego prędkość pobierania pliku z dysku GG jest na poziomie 16kB/s?
Komentarz
-
Zamieszczone przez MPJ93 Zobacz postaMam na myśli pliki, które są dostępne w katalogu publicznym i pobieram je z linku.
Komentarz
-
Domyślnie prędkość ściągania poprzez linki publiczne oscyluje wokół 500 kB/s. Jednakże istnieje mechanizm, który aktywuje czasowo niższą prędkość (16 kB/s) w sytuacji, w której ściągnięto dużo danych poprzez linki publiczne od danego użytkownika w ostatnim czasie. Niższa prędkość jest automatycznie deaktywowana po pewnym czasie (w zależności od ostatniego natężenia ściągania danych od użytkownika).
Komentarz
-
Aha, czyli 16kB/s to była obcięta prędkość. A można prosić jakieś konkrety? Czyli..., ile to obcięcie prędkości trwa? Dzień, dwa, tydzień...? No i tak z ciekawości ile trzeba pobrać z jednego linku (bo tak to rozumiem, że jak dużo osób pobierze z jednego linku to prędkość spada do 16kB/s) żeby włączył się ten mechanizm?
Komentarz
-
Zamieszczone przez MPJ93 Zobacz postaAha, czyli 16kB/s to była obcięta prędkość. A można prosić jakieś konkrety? Czyli..., ile to obcięcie prędkości trwa? Dzień, dwa, tydzień...? No i tak z ciekawości ile trzeba pobrać z jednego linku (bo tak to rozumiem, że jak dużo osób pobierze z jednego linku to prędkość spada do 16kB/s) żeby włączył się ten mechanizm?
1. W ostatnich 24 godzinach (z dokładnością do jednej godziny) pobrano za pośrednictwem linków publicznych od użytkownika udostępniającego 10 GB lub więcej danych.
2. W ostatnich 30 dniach (z dokładnością do jednego dnia) pobrano za pośrednictwem linków publicznych od użytkownika udostępniającego 100 GB lub więcej danych.
Niewykluczona jest jednak zmiana prędkości oraz limitów w bliższej przyszłości.
Komentarz
-
Obowiązuje, gdy od momentu rozpoczęcia pobierania do 24 godzin wstecz pobrano 10 GB danych. Czyli, załóżmy, że dziś między godziną 8:00 a 9:00 pobrano z Twojego konta 8 GB danych, między 9:00 a 10:00 3 GB danych - wówczas zaczyna obowiązywać niższa prędkość (dlatego, że w ostatnich 24 godzinach pobrano 11 GB danych). Obowiązuje też z tego samego powodu o 14:00, 23:35. Kolejnego dnia obowiązuje też o 7:00, 8:59. Ale przestaje obowiązywać o 9:00 (wówczas w ostatnich 24 godzinach pobrano już tylko 3 GB, a nie 11 GB). Oczywiście przy założeniu, że w międzyczasie nie ściągano nowych danych.
Mam nadzieję, że wyjaśni to trochę działanie tych limitów
Komentarz
Komentarz