Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Propozycje zmian

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Propozycje zmian

Dzień dobry. Poniżej podaję propozycje zmian, które wg. mnie ulepszyłyby GG.

1. Dodanie statusów wiadomości
    Zostało już to opisane w tym poście: https://forum.gg.pl/forum/gg-w-przeg...iadomo%C5%9Bci. Wiem, że sprawa została już roztrzygnięta, ale przypominam o tej możliwej zmianie, gdyż myślę, że może ona zachęcić większą liczbę ludzi do korzystania z GG (bo o ile brak statusu wiadomości jest przydatny przy rozmowach z nieznajomymi, o tyle może to być udręką w kontakcie z rodziną/znajomymi).

2. Usunięcie emotki <sex>
    Wg. mnie jest to oczywiste, że w GG nie powinno być tej emotki. Mimo tego, iż z GG mogą korzystać tylko i wyłącznie osoby, które ukończyły 16. rok życia (a w tym wieku tego typu treści raczej nie zaburzą rozwoju psychicznego użytkownika), to obecność tej emotki źle świadczy o Twórcach komunikatora. Drodzy Deweloperzy GG, jeżeli uważacie się za poważnych ludzi, to wprowadźcie tę zmianę w życie.

3. Wprowadzenie możliwości usuwania wiadomości
    Zarówno wysłanych (usunięcie tylko u siebie albo również u odbiorcy) jak i odebranych. Byłoby to pomocne szczególnie w korzystaniu ze Schowka.

Pozdrawiam,
    PseudoHaker

Zamieszczone przez PseudoHaker Zobacz posta
    Usunięcie emotki <sex>
    Ta emotka jest ukryta, nie można jej wybrać z listy emotek. Trzeba wiedzieć o jej istnieniu, by jej użyć. Myślę, że jest to w pełni wystarczające, jeśli chodzi o cenzurę.

Komentarz

I tak mam inne zdanie, ale przejdźmy dalej - co z pozostałymi sugestiami?

Komentarz

PseudoHaker, dziękujemy za Twoje sugestie dotyczące rozwoju komunikatora GG.

Twoja propozycja zarówno dotycząca statusu rozmowy (sprawa nie została rozstrzygnięta - zgodnie z tym co napisaliśmy wcześniej być może taka opcja pojawi się w przyszłości)
        jaki usuwania wiadomości trafi do zespołu odpowiedzialnego za rozwój funkcji.

W przypadku Schowka, to co możemy na ten moment zasugerować to usuwanie wysłanych wiadomości przez archiwum.

Komentarz

Skype, który upadł, miał ciekawy sposób działania; funkcja statusu wiadomości była zależna od statusu konta... wybór statusu niewidoczny powodował wyłączenie wyświetlania statusu odbioru wiadomości z obu stron.
          Ostatnio edytowany przez Meduza; 32039.
          casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
          mam numer GG 935

Komentarz

Bardzo podoba mi się pomysł nr 2. Wg mnie warto to rozszerzyć. O ile dobrze pamiętam w komunikatorze są emotki z piwem, winem i szampanem, a przecież wiadomo jak niszczący wpływ na zdrowie ma alkohol. Jest też emotikona związana z narkotykami, której nazwy nie będę tu nawet cytować, aby nie siać zgorszenia. Twórcy dawnego GG i kolejni właściciele wykazali się tutaj brakiem dojrzałości i wielką nieodpowiedzialnością za młodzież, która może potem sięgać po te używki dlatego bo zobaczy te obrazki. To należy zmienić. Dalej idąc tym tropem: prysznic, wc. Nie wiem czy w rozmowie dwojga ludzi na poziomie powinny pojawiać się takie tematy. Moim zdaniem nie, bo one są niebezpiecznie blisko, przepraszam za to słowo, nagości. Jest jeszcze emotka o niecenzuralnej angielskiej nazwie prezentująca brzydki gest. Są emotki przemocowe.

Ale pełna racja, sex jest z nich wszystkich najgorszy i najbardziej szkodliwy. Kto to w ogóle widział by takie rzeczy... publicznie czy do innej osoby. Już na samą myśl źle mi się robi, że dwoje ludzie może sobie takie rzeczy wysyłać. Jakaś obca osoba może właśnie w tej chwili wysyłać ten obrazek 17-letniej dziewczynce. A co jeśli to będzie twoja córka?

A co w zamian? Myślę, że brakuje emotek które można byłoby wysyłać przed wyjściem do kościoła. Jako chrześcijanin doceniłbym gdyby pojawiła się emotka z Biblią. Rozumiałbym też gdyby i dla katolików się coś pojawiło np. hostia, różaniec. To mogłoby być cennym orężem w fali zepsucia jaka przetacza się przez komunikator.

Komentarz

Adolf Wojtyła

Rozumiemy, że troska o młodzież i wartości moralne może być dla niektórych osób bardzo ważna. Warto jednak zachować proporcje i zdrowy rozsądek.

Emotikony w komunikatorach, takich jak GG, są narzędziem ekspresji - to uproszczony sposób przekazywania emocji, nastroju lub kontekstu rozmowy.
              Sam fakt istnienia emotki z piwem czy prysznicem nie promuje ani alkoholizmu, ani nagości (emotka sex jest ukryta o czym pisaliśmy wcześniej).
              Podobnie jak obecność noża na obrazku nie oznacza popierania przemocy.
              Znaczenie tych symboli zawsze zależy od kontekstu i intencji rozmówców.

Jeśli chodzi o ochronę młodzieży - pełna zgoda, że to ważne. Ale skuteczna ochrona opiera się przede wszystkim na edukacji,
              budowaniu świadomości i relacji z dzieckiem.

Co do pomysłu dodania emotek związanych z wiarą - być może kiedyś i takie powstaną,
              od dawna nic nowego nie powstało więc możliwe, że za jakiś czas coś i w tym temacie powstanie.​

Komentarz

Jeśli GG ma być widoczne w UE, to też powinny być symbole innych wyznań... warto zaznaczyć, że wbrew temu, co są powszechne myśli w tym kraju, to w Polsce mamy społeczność islamską... nie należy ich pomijać, jeśli dodajemy znaki chrześcijańskie... byłby to sygnał na większym rynku, że GG jest otwarte na każdego.​
                Ostatnio edytowany przez Meduza; 32039.
                casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
                mam numer GG 935

Komentarz

Dziękujemy za wiadomość i podzielenie się swoją opinią. GG jest otwarte na wszystkich Użytkowników, niezależnie od wyznania, przekonań czy pochodzenia.
                  Obecnie nie planujemy wprowadzania nowych emotek związanych z symboliką religijną, ale doceniamy głos w tej sprawie i traktujemy go jako cenną sugestię na przyszłość.

Komentarz

Pracuję...
                  X