Może temat nie dotyczy komputera z systemem Windows, ale jestem odbiorcą plików na tym systemie... Jeśli osoby wysyłają mi filmiki i zdjęcia z telefonów (nie znam ich modeli ani systemu) na GG, to ja czasami je widzę, a czasami nie widzę obrazu i tylko jest info, abym pobrał coś tam HEIC... Czemu tak się dzieje? Od razu mówię, że te same osoby mi te pliki wysyłają...
Odbieranie plików graficznych i filmów
Zwiń
X
-
-
Problem z wyświetlaniem obrazów i filmów, które są wysyłane w formacie HEIC może być spowodowany tym, że Twój system w komputerze nie obsługuje tego formatu plików.
Format HEIC jest używany głównie przez urządzenia Apple i nie jest powszechnie wspierany przez wszystkie systemy operacyjne.
Aby otworzyć te pliki, możesz spróbować zainstalować odpowiednie oprogramowanie do konwersji lub przeglądania plików HEIC,
lub poprosić nadawcę, aby wysłał pliki w bardziej uniwersalnym formacie, takim jak JPG lub PNG.
-
czyli rozumem, że osoby nieświadome wysyłają mi pliki heic... a jak więc można sprawdzić ten format pliku na telefonie?Ostatnio edytowany przez Meduza; 32039.casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
mam numer GG 935
Komentarz
-
ja tu zapytalem o cos innego...Zamieszczone przez FacetNaWuzku Zobacz postacyli rozumem ze osoby neswadome wysylajo mi pliki heic... a jak wec mozna sprawdzic ten format pliku na telefone?casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
mam numer GG 935
Komentarz
-
nie mogę usuwać tutaj wcześniejszych postów więc dopisze i sprecyzuje; pytałem o to jak osoba na telefone moze rozpoznac format heic przed wysłaniem pliku?Ostatnio edytowany przez Meduza; 32039.casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
mam numer GG 935
Komentarz
-
Wejdź w ustawienia pliku wtedy będziesz widział jego format, zawsze możesz też wyszukać w Internecie jak to się robi dla Twojego telefonu.Zamieszczone przez FacetNaWuzku Zobacz posta
ja tu zapytalem o cos innego...Ostatnio edytowany przez Meduza; 32039.
Komentarz
-
Komentarz