Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Automatyczna zmiana statusu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Automatyczna zmiana statusu

Witam,

Nie działa mi zmiana statusu na "zaraz wracam" kiedy jestem AFK w aplikacji na Windows. Mimo tego, że opcja jest ustawiona na 60 sekund, to program nie zmienia statusu i cały czas jestem dostępny. Czy jest jakiś sposób, żeby to rozwiązać?
    System Windows 10

Screenshot_1.png

Czy jesteś pewny, że w tym czasie nie korzystasz z myszki? Czasem lekkie drgania myszki mogą być uważane jako ruch. Jeśli poruszasz kursorem, aplikacja GG może to interpretować jako aktywność, co uniemożliwia zmianę statusu. Spróbuj na chwilę przestać używać zarówno klawiatury, jak i myszki, aby status mógł się zmienić.

Komentarz

Nie, nie dotykam myszki w ogóle. Nie ma żadnych drgań ani niczego podobnego. Status się nie zmienia

Komentarz

Próbowałeś zmienić status na 120 sekund albo jakiś inny aby zweryfikować czy przy innym czasie to działa?
        Jeżeli to nie pomoże:

1. Zresetuj aplikację lub przeinstaluj - upewnij się również, że posiadasz aktualną wersję aplikacji GG (12.4.112.12203).

2. Upewnij się, że opcja automatycznej zmiany statusu jest włączona w Menu/Ustawienia/Ustawienia zaawansowane.

Komentarz

Bawiłem się tym, wyłączałem i włączałem tę opcję, ustawiałem różny czas w sekundach, niestety nic nie pomaga.
          Aplikacja resetowana, przeinstalowana zgodna z tą wersją GG (12.4.112.12203).
          Opcja oczywiście jest włączona - zresztą cały czas.
          Nic nie pomaga.
          Mam przeczucie, że jest to problem samej aplikacji, a nie mojego komputera.

Co ciekawe, w aplikacji na androida działa to pięknie, bo sama zmienia status po zminimalizowaniu/wyłączeniu aplikacji.

No cóż, trudno.
          Ostatnio edytowany przez 4damski; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

Czy jesteś w tym samym czasie zalogowany na innej końcówce? Z tego co napisałeś korzystasz też z aplikacji na Androidzie.
            Upewnij się, że nie jesteś zalogowany na innej końcówce gdy korzystasz z aplikacji GG na komputerze.

Komentarz

Tak, wylogowałem się i nic pomogło.

Komentarz

zauwazylem ze auto zmana statusu zalezy od aktywnosci komputera... cesto tzw procesy wewnecne komputera np auto aktualizacja lub auto usuwane plikuw tymcasowyh wyzerowuje licnik gg... jesli procesuw jest wele a cas ustawony na zmane statusu wynosi okolo 60sek to jest duze prawdopodobenswo ze status se ne zmeni... dlatego mozna mec wrazene ze funkcja ne dzala
                casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
                mam numer GG 935

Komentarz

Spróbuj krok po kroku zrobić to co poniżej:

1. Sprawdź aktywność systemu
                  • Wyłącz wszelkie narzędzia makro/myszkę z funkcją anti-idle – nawet minimalna aktywność myszki (np. drgania) resetuje licznik AFK.
                  • Przetestuj z inną myszką/klawiaturą, aby wykluczyć sprzętowy problem z wykrywaniem bezczynności.
                  2. Dostosuj ustawienia zasilania

Przejdź do:
                  Panel sterowania → Opcje zasilania → Zmień ustawienia planu → Zmień zaawansowane ustawienia zasilania
                  • Ustaw opcję Wyłącz dysk twardy po na Nigdy (zarówno dla baterii, jak i zasilania sieciowego).
                  • W sekcji USB → Ustawienie selektora zawieszenia USB wybierz Wyłączone.
                  3. Wyłącz procesy tła
                  1. Otwórz Menedżer zadań (Ctrl + Shift + Esc).
                  2. Zakończ procesy związane z:
                    • Aktualizatorami (np. GoogleUpdate.exe, OneDrive.exe),
                    • Oprogramowaniem antywirusowym,
                    • Narzędziami do optymalizacji systemu.
                  4. Zaktualizuj sterowniki HID
                  1. W Menedżerze urządzeń rozwiń sekcję Urządzenia HID.
                  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Mysz zgodna z HID i wybierz Aktualizuj sterownik.
                  3. Powtórz dla Klawiatury zgodnej z HID.
                  5. Weryfikacja profilu GG
                  1. Zamknij aplikację GG.
                  2. Przejdź do katalogu:
                    C:\Users$$nazwa_użytkownika]\AppData\Roaming\GG\profiles.
                  3. Przemianuj folder swojego profilu (np. na Profil_Stary).
                  4. Uruchom GG – aplikacja utworzy nowy profil. Sprawdź, czy problem występuje.
                  6. Konfiguracja zapory sieciowej
                  1. Otwórz Zaporę systemu Windows.
                  2. Przejdź do: Zezwól aplikacji lub funkcji przez zaporę.
                  3. Znajdź pozycję GGClient.exe i upewnij się, że ma dostęp do sieci prywatnej i publicznej.
                  7. Test na nowym koncie Windows

Utwórz nowe konto lokalne w systemie i sprawdź, czy problem występuje również tam. Jeśli nie, oznacza to uszkodzenie profilu głównego użytkownika.

Dodatkowe wskazówki:
                  • Jeśli używasz ciemnego motywu w Windows, przełącz się na jasny – niektóre wersje GG mają problemy z renderowaniem elementów UI w tym trybie.
                  • Tymczasowo wypróbuj kompatybilność z Windows 8 (prawy przycisk na skrócie GG → Właściwości → Zakładka Zgodność → Uruchom ten program w trybie zgodności z...).

Komentarz

Pracuję...
                  X