Proponuje zrobić w kolejnej wersji możliwość działania aplikacji pod zablokowanym ekranem. Weźmy np. Skype. Kiedy zablokuje ekran jestem ciągle dostępny, a kiedy ktoś do mnie dzwoni/pisze jest dźwięk. W GG rozłącza mnie i status zmienia na niedostępny.

Ogłoszenie

Zwiń

No announcement yet.

Praca pod zablokowanym ekranem

Zwiń

X
- 

Paulina Paulina
- 

Paulina Paulina
 Kwiatku, na stronie supportu aplikacji Skype napisane jest: "Jeśli wyjdziesz z aplikacji, automatycznie zostanie ustawiony status 'niedostępny', ponieważ aplikacja nie może działać w tle.". U mnie wygląda to w taki sposób, że jak przejdę na kafelki poprzez znaczek windowsa, to nie widzę próby połączenia. Jak przejdę na kafelki i zablokuję ekran, to również nie widzę. A jak zostanę na aplikacji i zablokuję ekran, to słyszę sygnał połączenia. Nie wiem jak długo status jest podtrzymywany, nie mam niestety czasu tego sprawdzić.
 Komentarz
- 

Dokładnie tak jak napisałaś, w dwóch pierwszych sytuacjach połączenie nie jest podtrzymowane, po system Windows Phone na to nie pozwala, aplikacja zostaje zamrożona. Jednak zostając na aplikacji i blokując ekran skype działa w tle, windows phone na to pozwala (tak samo jak np inne aplikacje w takiej sytuacji mogą korzystać z gps, internetu np. endomondo czy sports tracker). GG nawet w tej trzeciej sytuacji nie jest połączonePowiększ swoje konto dropbox - Klik!
 Komentarz
- 

Mała niespodzianka właśnie udało mi się zaaplikować do GG wspomnianą funkcję! właśnie udało mi się zaaplikować do GG wspomnianą funkcję!

Od teraz GG może działać po zablokowaniu ekranu! Podobnie jak to jest w przypadku Skype.

Zamieściłem na swojej stronie zaktualizowaną wersję MODa, jakby ktoś chciał przetestować... Ostatnio edytowany przez Shreqg2; 4518.www.shreqg2.eu - ZAPRASZAM Ostatnio edytowany przez Shreqg2; 4518.www.shreqg2.eu - ZAPRASZAM 
 Komentarz
Komentarz