mam stare archiwum ale rozjechane, chciał bym dekodować daty rozmów tzn. teraz jest zapisana w takim formacie "ACŻ’|«’" i kolejne "T“Ż’|«’" jak to rozkodować ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Archiwum
Zwiń
X
-
Niestety nie pomożemy Ci w dekodowaniu plików.
Natomiast to, co możemy zasugerować
spróbuj użyć starszej wersji GG, np. GG 7 (ona powinna otwierać pliki archiwum w formacie .dat)
i zobaczyć, czy możesz wyeksportować swoje archiwum rozmów np. do innego formatu.
Być może w innym formacie pliki zostaną odpowiednio odczytane.
Pamiętaj jednak, że starsze wersje mogą mieć problemy z działaniem, nie wspieramy ich, mogą nie być bezpieczne.
Tylko najnowsza wersja aplikacji GG jest bezpieczna.
Komentarz
-
Te znaczki, mogą oznaczać wiele:
np., że to jest czas zakodowany jako liczba uint32 (tzw. Unix Timestamp),
że są to uszkodzone dane lub, że plik jest nieprawidłowo zakodowany,
( program nie potrafi poprawnie odczytać formatu lub dane zostały zniekształcone).
Bez odpowiedniego dekodowania trudno powiedzieć, co dokładnie te znaczki oznaczają.
Niestety nie pomożemy Ci w tym temacie.Od dawna nie wspieramy starszych wersji aplikacji GG.
Zagadkę możesz jednak spróbować rozwiązać sam, działając wg naszych wcześniejszych wskazówek
m.in. instalując starszą wersję GG (dla przypomnienia, nie wspieramy starszych wersji, więc działania na nich tylko na Twoja odpowiedzialność)
aby sprawdzić, czy można z niej uzyskać dostęp do archiwum w formacie .dat.
Następnie nie pozostaje nic innego jak weryfikacja, czy możesz wyeksportować swoje archiwum rozmów np. do innego formatu.
I czy to coś dało.
Życzymy powodzenia!
Komentarz
-
Zamieszczone przez sebcio Zobacz postamam coś takiego odzyskanego z pliku msgarch.dat
Í=chyba moment Cţ$¶'$
2 Í=a czemu tak Eţ$¶'$
A Í=skad to sie wzieło <zdziwiony> Q$¶'$
najprawdopodobniej jest to tylko czas nie data, tak mi się wydaje. Jak byś mnie naprowadził był bym wdzięczny
Z tego co wiem, archiwum posiada czas, treść i autora wiadomości. Numerki GG chyba były w uint32 jeśli dobrze pamiętam.
PowodzonkaOpinie są moje własne. Wypowiedzi nie są oficjalnym stanowiskiem Fintecom S.A.
Nie pomogę Ci z zakresu BOK oraz tego forum.
Fajne linki:
Asystent AI w GG
Nowy GG Chat
Komentarz
Komentarz