mam stare archiwum ale rozjechane, chciał bym dekodować daty rozmów tzn. teraz jest zapisana w takim formacie "ACŻ’|«’" i kolejne "T“Ż’|«’" jak to rozkodować ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Archiwum
Zwiń
X
-
Niestety nie pomożemy Ci w dekodowaniu plików.
Natomiast to, co możemy zasugerować
spróbuj użyć starszej wersji GG, np. GG 7 (ona powinna otwierać pliki archiwum w formacie .dat)
i zobaczyć, czy możesz wyeksportować swoje archiwum rozmów np. do innego formatu.
Być może w innym formacie pliki zostaną odpowiednio odczytane.
Pamiętaj jednak, że starsze wersje mogą mieć problemy z działaniem, nie wspieramy ich, mogą nie być bezpieczne.
Tylko najnowsza wersja aplikacji GG jest bezpieczna.
Komentarz
-
Te znaczki, mogą oznaczać wiele:
np., że to jest czas zakodowany jako liczba uint32 (tzw. Unix Timestamp),
że są to uszkodzone dane lub, że plik jest nieprawidłowo zakodowany,
( program nie potrafi poprawnie odczytać formatu lub dane zostały zniekształcone).
Bez odpowiedniego dekodowania trudno powiedzieć, co dokładnie te znaczki oznaczają.
Niestety nie pomożemy Ci w tym temacie. Od dawna nie wspieramy starszych wersji aplikacji GG.
Zagadkę możesz jednak spróbować rozwiązać sam , działając wg naszych wcześniejszych wskazówek
m.in. instalując starszą wersję GG (dla przypomnienia, nie wspieramy starszych wersji, więc działania na nich tylko na Twoja odpowiedzialność )
aby sprawdzić, czy można z niej uzyskać dostęp do archiwum w formacie .dat.
Następnie nie pozostaje nic innego jak weryfikacja, czy możesz wyeksportować swoje archiwum rozmów np. do innego formatu.
I czy to coś dało.
Życzymy powodzenia!
Komentarz
-
Zamieszczone przez sebcio Zobacz postamam coś takiego odzyskanego z pliku msgarch.dat
Í=chyba moment Cţ$¶'$
2 Í=a czemu tak Eţ$¶'$
A Í=skad to sie wzieło <zdziwiony> Q$¶'$
najprawdopodobniej jest to tylko czas nie data, tak mi się wydaje. Jak byś mnie naprowadził był bym wdzięczny
Z tego co wiem, archiwum posiada czas, treść i autora wiadomości. Numerki GG chyba były w uint32 jeśli dobrze pamiętam.
PowodzonkaOpinie są moje własne. Wypowiedzi nie są oficjalnym stanowiskiem Fintecom S.A.
Nie pomogę Ci z zakresu BOK oraz tego forum.
Fajne linki:
Asystent AI w GG
Nowy GG Chat
Komentarz
Komentarz