Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Flaga Cesarstwa Niemieckiego jako awatar

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Flaga Cesarstwa Niemieckiego jako awatar

Czy mogę ustawić jako awatar historyczną flagę Cesarstwa Niemieckiego? Pytam, ponieważ niektórzy ludzie kojarzą tę flagę z nazizmem. Jestem po prostu miłośnikiem militariów niemieckich i pruskich, co jest czymś innym niż nazizm.
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez Wasky; [ARG:4 UNDEFINED].
    casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
    mam numer GG 935

Obraz, który przesłałeś, to flaga używaną przez Cesarstwo Niemieckie (1871–1918). Owe Państwo nie posiadało ustroju totalitarnego więc nie podpada to pod pkt. 7 etyki GG.
    Pamiętaj jednak by pomyśleć o kontekście w jakim użyta jest flaga, jakieś elementy dodatkowe itp.

Podsumowując, osobiście nie widzę problemu z takim awatarem, ale nie bierz tego jako oficialne stanowisko - w tej sprawie poczekaj na odpowiedź kogoś z moderacji

Dział Informatyki, Programista
    Opinie są moje własne. Wypowiedzi nie są oficjalnym stanowiskiem Fintecom S.A.
    Nie pomogę Ci z zakresu BOK oraz tego forum.

Fajne linki:
    Asystent AI w GG
    Nowy GG Chat

Komentarz

Szczerze? Może oficjalny ustrój państwa nie był typowo totalitarnego, ale było rządzone twardą ręką, zwłaszcza w okresie wojennym. Ja lubię historię wojskowości, dyscyplinę, pracowitość, itd., a ten kraj mi się z tym kojarzy. W żadnym wypadku nie popieram ludobójstwa, ale ta flaga może się z tym kojarzyć przez wielu polaków.
      casami tutaj na forum administracja poprawa moje bledy ortograficne bo moja wada ruhu ogranica moje mozliwosci
      mam numer GG 935

Komentarz

Minęło trochę czasu. Jaka jest decyzja administracji w sprawie mojego pytana?
        mam numer GG 935

Komentarz

FacetNaWuzku jeżeli chcesz użyć takiego symbolu, ponieważ Twój profil jest związany z miłością do militariów i historii,
          a nie z ideologiami ekstremistycznymi, to nie powinno być przeszkód.

Warto jednak, abyś w swoim profilu jasno podał powód, dla którego używasz tej flagi.
          Dzięki temu dla wszystkich będzie jasne, dlaczego zdecydowałeś się na jej użycie.

Pamiętaj bowiem, że użycie historycznego symbolu, jakim jest flaga Cesarstwa Niemieckiego,
          może być uznane za kontrowersyjne przez niektórych Użytkowników.
          Niektóre z tych symboli mają negatywne skojarzenia związane z historią, w tym z nazizmem.

Komentarz

Każdy, kto ze mną rozmawia, dowiaduje się o tym, że moim marzeniem było być w wojsku... Nie wiem, jak to ująć, ale nie da się rozmawiać o działaniach wojskowych III Rzeszy bez Hitlera, bo to on był głównodowodzącym armią niemiecką, tak samo jak dziś o rosyjskiej armii bez Putina... Trzeba umieć rozdzielić sprawy wojskowe od wszystkiego innego, ale nie każdy to potrafi... Chcę mieć gwarancję, że administracja GG nie zablokuje mi konta tylko dlatego, że zgłosili mnie, bo zobaczyli flagę... Mogę dostać taką gwarancję?
            Ostatnio edytowany przez Meduza; [ARG:4 UNDEFINED].
            mam numer GG 935

Komentarz

FacetNaWuzku jeżeli zrobisz tak jak napisaliśmy wcześniej, czyli na w swoim profilu jasno podasz powód, dla którego używasz tej flagi
              i nie będzie on dotyczył propagowania np. nazizmu, bo ta flaga przez niektórych może być z tym kojarzona, to powinno być problemu z jej zamieszczeniem.
              Pamiętaj, że dzięki temu dla wszystkich będzie jasne, dlaczego zdecydowałeś się na jej użycie.

Komentarz

Chcę zrobić tak: obecnym moim awatarem jest znak niepełnosprawności i zamiast tego dać flagę cesarstwa niemieckiego, nie zmieniając niczego więcej... W trakcie rozmowy, jeśli ktoś podejmie ten temat, to będę tłumaczył motywy mojej decyzji, które podałem wcześniej... Pytam o gwarancję, bo zdaję sobie sprawę, że ktoś na pewno będzie zgłaszał profil, bo zobaczy flagę bez podejmowania rozmowy... Możecie sprawdzić mój profil GG 935 i mi osobiście wydaje się, że dodanie, a raczej zmiana awatara, jest dość neutralne... Jakie jest stanowisko administracji?
                Ostatnio edytowany przez Meduza; [ARG:4 UNDEFINED].
                mam numer GG 935

Komentarz

FacetNaWuzku opisaliśmy już nasze stanowisko, zatem cytujemy to co napisaliśmy post wyżej

"jeżeli zrobisz tak jak napisaliśmy wcześniej, czyli na w swoim profilu jasno podasz powód, dla którego używasz tej flagi
                  i nie będzie on dotyczył propagowania np. nazizmu, bo ta flaga przez niektórych może być z tym kojarzona, to powinno być problemu z jej zamieszczeniem.
                  Pamiętaj, że dzięki temu dla wszystkich będzie jasne, dlaczego zdecydowałeś się na jej użycie
                  ."

Czyli dodaj opis dlaczego używasz flagi a nie powinno być problemu.
                  Wtedy będziesz miał pewność, że nikt nie będzie Cię zgłaszał a jeżeli to zrobi to moderacja będzie miała jasny obraz tej sytuacji.

Komentarz

Pracuję...
                  X